AKP Yİ DURDURMA POLİTİKASI

  • 12.04.2015 00:00

 Böyle bir politika olur mu; oluyor. Şu anda Muhalefetin uyguladığı politika bu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olamadı. İkinci turu bile getiremedi. %10 muş, kediymiş, geçeceksin bunları. Bunlar bahane. %10 bir tek HDP nin başında sıkıntıdır. CHP ve MHP nin derdi değil. Küçük partiler ise %3 yapsan yine geçecek gibi değiller. Onlar uvertür. Demokrasinin gereği varlar. Hiç baraj olmasa yine de vekil çıkaramayacak yüzdelerdeler.

HDP Bu seçimde barajı aşarsa CHP için geri sayım başlar. AKP ye bir türlü kanı ısınamayan seküler çevreler istemeye istemeye (ya da tıpış tıpış) oy verdikleri CHP den farklı bir alternatife kavuşacaklardır. HDP nin barajı geçmesi CHP için sonun başlangıcıdır. Bu parti zaten zamanını doldurdu. Artık işlevsizdir. Hala kurtuluş savaşı şartları kafasıyla politika mı olur. Ama oluyor işte. ‘Bir zamanlar maziye bak ne kadar şendik' saplantısında hatırı sayılır bir kitle var. %25 lere falan tekabül ediyor. Aslında onlar işin farkındalar da alternatifsizlikten, bir de şu AKP yi durdurma politikası adına ‘oyları bölmeyelim' zokasını yuttuklarından ‘tıpış tıpış' oy veriyorlardı. Şimdi HDP bu kesim için bir umut ışığıdır.

Anlayamadığım 12 yıldır AKP nin nesini durdurduklarıdır. Askeri vesayeti geriletti, durduramadınız. Anayasa değişikliği yaptı, durduramadınız. Cemaatle kapıştı onu büyük ölçüde tasfiye etti durduramadınız. Çözüm sürecini durduramadınız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde durduramadınız. Metrobüsü, hızlı treni, tüp geçidi dahi durduramadınız. Daha da bir sürü....

Nesi durdurulacak AKP nin onu da net koyamıyorlar. Otoriterliğe gidiyormuş, güya onu. Türkiye İran olacaktan geçtik, İran Türkiye gibi olmaya özenir oldu. Bu seçimlerde de yeni anayasa yapma ihtimalini durdurmak şimdi tek hedeftir. Madem tek başına anayasa yapsın istemiyorsunuz, uzlaşıp birlikte yapın. Yok. 12 Eylül anayasasından memnun musunuz? Toplum memnun değil. Bu anayasa er geç tarihin çöp sepetine gidecek.

Asıl durdurulamayan AKP nin art arda seçim kazanma ihtimalidir. Görülen o ki bu gidişle AKP nin sandıkta durdurulması imkansızlaşacak ve kendi seçim kazanma şansları hepten yok olacak. İşte uykuları kaçıran bu ihtimaldir. Bu nedenle kapatılmaya çalışılmış ama AKP onu da aşmıştır. Kapatılsaydı da bu sefer BKP olarak daha güçlü gelecekti halbuki.

Kimse de durup bu ‘AKP yi durdurma politikasının' bir türlü sonuç vermediğini sorgulamıyor. HDP nin bile AKP ile birlikte yeni bir anayasa yapma, ya da koalisyon yapma gibi bir hedefi yok. Seçmen kitlesinin yarıya yakının oyunu alan bir siyasi parti ihmal edilerek politika yapmanın çıkmaz sokak olduğu görülemiyor. İlla da ‘o' durdurulacak. Aynı yanlışta ısrar her muhalefete nasip olmaz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums