SRYZA MI GELİYOR

  • 25.01.2015 00:00

 Yunanistan’da yarın seçimler var. Epeydir güçlenen yeni Yunan solunun temsilcisi Sryza’nın seçimi kazanma olasılığı yüksek. Almanya başta olmak üzere AB’nin patron devletleri endişeli.

AB’nin patron devletleri (Almanya ve Fransa) diğer Avrupa devletlerini para ile satın alarak (birliğe katılanlara önemli sübvansiyonlar uygulandı), silah zoruyla gerçekleştiremedikleri Avrupa birliği hayalini ekonomi yoluyla gerçekleştirmeyi denediler.

Yunanistan’a da büyük paralar aktı. Ama Yunanistan’ın egemen sınıfları halka da birazını rüşvet gibi dağıtarak bunları iç ettiler. Sonra da iflas bayrağını çekip suçu halkın üzerine attılar.

Almanya ve Fransa baktılar ki paralar suyunu çekmiş, alacakları kurtarmanın bir yolunu aradılar. Yunanistan durumunu düzeltsin de borçlarını ödeyebilsin diye yeniden borç verdiler. Ama çok ağır şartlarla. Bu işin altından kalkmak Yunan halkına çok pahalıya patlayacak çünkü bütün yük onun üstüne yıkıldı.

İşte Sryza bu haksızlığa itiraz ediyor ve bu yüzden de Yunanlıların giderek artan desteğini alıyor. Almanya bu yüzden endişeli. Sryza kazanır da paralarının üstüne yatar mı? Kime verdiysen git ondan al bizi ırgalamaz der mi? Diyedir.

Sryza bunu diyemez. Ama, Yunanistan’ın herkesin serbestçe at oynatabildiği bir ülke olmadığını göstermeye çalışabilir.

Eğer seçimleri kazanır ve hükümeti kurabilirse (tabi bunu engellemek için her şey yapılacaktır) hem Yunanistan hem de dünya açısından ilginç bir deneyim olacak. Bakalım globalleşme öyle kör parmağım gözüne yürütülebilecek bir şey midir, yoksa başkalarının duyarlılıklarını da dikkate almak gerekecek midir?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums