Ölüme alışmak, insanlığı öldürmek

  • 16.03.2016 00:00

En Güzel Parti’nin milletvekili Bay Akıllı, “Bilimsel olarak dile getirildiği gibi, Doğu ülkesindekiler pis ve kirlidir. Doğuluları barbarlar, pis yalancılar olarak tarif edebiliriz.Doğulular oyunda vahşi köpeklere benzer, düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduklarında kaçarlar. Doğulularla mücadele etmenin tek yolu kararlı bir tavır göstermektir” dedi.

 

Bu görüşmedeki “En Akıllı Parti”, “Bay Akıllı”, “Doğulular” gibi kelimelerin yerine başka kelimeleri koyalım; muhtemelen tarih boyunca binlerce kere birilerinin başkalarına benzer laflar ettiğini duymuşuzdur. Çünkü bu tür bir söylem, ırklarının üstünlüğünden, daha akıllı ve her zaman daha haklı olduğundan zerre şüphe duymayan ve düşman olarak ilan ettikleri insanları yok etmek için fırsat kollayan tüm ırkçıların en standart ve zavallı performanslarıdır.

 

Öncelikle, savaş ırkçılar için en elverişli ortamdır. Savaş olduğunda çok sevinirler. Kendileri bizzat savaşmasa bile savaşın lafını etmek onlara çok büyük moral kazandırır. Başkalarının ne kadar “kötü” olduklarını anlatmak için onların “düşman” statüsüne gelmiş olmaları mükemmel bir fırsat yaratır.

 

Ancak savaş, ırkçılıkla ilgisi olmayan insanları da ırkçılığın menzili içine sokar. Hayata, etrafına ölüm-kalım gözünden bakan milyonlar için seçim yapmak ve bir tarafın ırkçısı olmak hiç de zor aşılan bir eşik değildir.   

 

İşte içinde bulunduğumuz günlerde birileri bizi savaşın ruhuna sokmak istiyorlar; illâ ki savaş istiyorlar.

 

Cizre, Sur ve daha nicelerinde önce “özyönetimlerini ilân eden” ve bunu korumak isteyenler “hendek savaşlarını”; onlara karşı devletin “tabii ki gereğini yapacak olan” unsurları da “cezalandırma” operasyonlarını yerine getirdiler.

 

Arada yaşlı erkekler ve kadınlar, küçük çocuklar evlerinin önlerinde cansız devrildiler... Yandılar, kül oldular...

 

“Savaş bu! Olacak tabii” dediler... “Tabii ki analar ağlayacak!”

 

Devlet içinde bir takım örgütler çok güzel çalıştılar; mesela “en erkek” duvar yazılarıyla ve bodrum faaliyetleriyle muhataplarına en akıllı cevapları verdiler. Bir takım örgütler de, mesajı almışlar herhalde ki, yanyana gelip “faşizme karşı savaş” kararı almışlar...

 

Hepinize tebrikler! Başarıdan başarıya koşuyorsunuz...

 

Ve tabii, sizin hepinizi cebinden çıkaracak ağabeyleriniz, Suruç’ta başlayan ve alçaklığı sıradanlaştıran bombalarla hizmete devam ediyorlar. Ve aylardır sizin zaten yükselttiğiniz eli bir kere daha yükseltmek için gümüş tepside yeni imkanlar sunuyorlar...

 

Herkes ölüm vadediyor artık...

 

Ve böyle alıştırıyorlar ölüme...

 

Bir Bay gazeteci, “Bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor” diye buyurmuş...

 

Gene bir başka Bay gazeteci de söylemişti zaten buranın bir “Ortadoğu ülkesi” olduğunu... Yani “Normal bu... Ortadoğu’da olanlar bizde de oluyor” diyor.

 

Sonra bir Bay Yargıtay Başkanı da “Ülkemiz bu terörle yaşamak durumunda” demiş...

 

Savaş için düşmanı inşa etmek

 

Sahi, yukarıda lafını ettiğim Bay Akıllı kim mi?

 

Şaka gibi bir “bilimsellik” atfı eşliğinde yukarıdaki lafları ağzından çıkaran kişi, Yunan halkının kuşkusuz beyinsel faaliyetleri en düşük olan üyelerinin üşüştüğü ırkçı parti Altın Şafak’ınmilletvekili Sinadinos...

 

Dünya ırkçılarının mümtaz bir numunesi olan bu şahsiyet, geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu’ndayukarıdaki lafları dile getirdi ama o parlamentoda ırkçılığa pabuç bırakmayacak daha güçlü bir damar vardı ve Parlamento Başkanı Martin Schulz, o laflarla doğrudan Türklere hakaret eden aşırı sağcı Yunan parlamenteri AP genel kurulundan dışarı attı. Hatta Sinadinos’un bu ifadelerinin kabul edilemez bulduğunu belirtip, parlamenterlerin destek alkışları eşliğinde,cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

 

Bizim kimseyi salondan atacak halimiz yok; zaten ne öyle bir salon var ne de atacak gücümüz...

 

Ama Sinadinos gibi, aptallığın derin sularında kaybolarak, birbirimizi “öldürülebilir” yaratıklar olarak görmemek için, kitlesel terör silahını devreye sokanların bize yaptıkları alıştırma operasyonlarını reddetmek gerekiyor.

 

Çünkü korkunç bir kısır döngü bu...

 

Çünkü her bomba patladığında insanlığımızı öldürüyorlar ve öyle görünüyor ki, niyetleri -savaş yapmak için- insanlığımızı öldürmek...

 

Her bomba patladığında, ölmemek için öldürmek gerektiğine ikna edecekler.

 

İnsanlığımızı öldürmemek için, ayrım yapmadan her ölüm için yas tutmalıyız.

 

Her ölen insanın arkasından içimiz gerçekten ağlamazsa, savaşarak dize getirelim diyenler kazanacaklar çünkü...

 

Ve o zaman tarihte binlerce kere örneği görüldüğü gibi, insanlık bir kere daha ölecek... 

 

FERHAT KENTEL / HABERDAR

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums