Süleyman Karagülle Rabbi’ne kavuştu (1928-2021)

  • 25.05.2021 06:40

Önce hocamdı, sonra kayınpederim oldu, daha sonra da çocuklarımın hocası…

Hayatı “Beşikten mezara kadar ilim tahsili” olarak tanımlamış ve son gününe kadar o yoldan ayrılmamış biriydi.

Artvin/Borçka/Macahel’de doğdu. Liseyi Erzurum’da okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden elektrik mühendisi olarak mezun oldu.

Ankara’da devlette mühendis olarak çalışırken 27 Mayıs (1960) darbesi sonrası görevinden alınınca arkadaşlarının davetiyle gittiği İzmir’e yerleşti. Akevler Kooperatifi kurucusuydu. İzmir’de toplumsal bütün faaliyetlerin içerisinde bulundu. 

Siyasi hayatta 1969’da başlayan bağımsızlar hareketinden beri (Aydın’dan kendisi de milletvekili adayı olmuştu) Prof. Necmettin Erbakan’ın yanında yer aldı. ‘Adil Düzen’ fikriyatını geliştirdi.

Türk cumhuriyetleri bağımsızlığını kazanınca Adil Düzen’le onları da tanıştırmak üzere Kırgızistan’ın yolunu tutmuştu. Orada birkaç yıl Askar Akayev’e ekonomik atılımlar alanında danışmanlık yaptığı biliniyor.

Dönüşünde bir süre İstanbul’da bulunduktan sonra Yalova/Çınarcık’ın Teşvikiye köyüne yerleşmişti. Son yıllarını ders vermeye Teşvikiye’de devam ederek geçirdi.

Bulunduğu her yerde Kur’an eksenli ilmi çalışmalarla meşgul oldu. Bütün çabası Kur’an’ı öğrenme yolundaydı, öğrendiklerini herkesle paylaştı. 

Yakın çevresinde bulunan bu çabaları birlikte sürdürdüğü genç-yaşlı insanlarla…    

Elinden kitap hiç düşmedi; ondan belleğimde son kalan kütüphanemden aldığı kitabı okurkenki görüntüsüdür.

Sağlıklı geçirdiği son güne kadar bildiklerini yazma ve paylaşma gayretlerini hiç aksatmadı. Hayatını dolu dolu ve bereketli yaşadı. 

Yazıları sürekli ‘akevler.org‘ sitesinde ve bir dönem de ‘ocakmedya.com‘ sitesinde yayımlandı. Eli kalem tuttuğu sürece benim yazılarıma yorum katkısında bulunmayı da ihmal etmedi.

Ülkemiz ve İslam dünyasının sorunlarıyla ilgili kitapları vardır. Türkiye için yeni bir anayasa çalışması da yayımlanmıştır.

Dün sabaha karşı (24 Mayıs 2021) İstanbul’da tedavi görmekte olduğu hastanede vefat etti.  

93 yaşındaydı.

Cenazesi bugün İzmir’den kaldırılacak.

Allah rahmet eylesin.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums