Yeni bir 10 yıla girerken mutluluk düşüncelerim

  • 31.12.2019 00:00

 

Side view of attractive businessman standing and looking into the distance on abstract year 2019, 2020 direction sign board on subtle background. Happy New Year, research and future concept

Hepimizin mutlu olmaya hakkı var; özellikle sonu sıfırla biten yeni bir yıla daha girerken…

Sonunda sıfır bulunan yıllar, kolayca tahmin edebileceğiniz gibi, her 10 yılda bir geliyor. Yıl sonlarında geçmiş 365 günün getirileri-götürüleri üzerinden muhasebe yapılırken, sonu sıfır olan yıla girilirken o 365 günü 10 ile çarpıp geride bırakılan 3650 günün neler getirip götürdüğünü de gözden geçirmekte fayda var.

Ben her 10 yılda bir faydalı gördüğüm o muhasebeyi kendi özelimde yaparım.

Yalan söyleyecek değilim: Hayatımın bundan önceki her 10 yılının sonunda, bir önceki 10 yılda olduğumdan daha verimli bir durumda bulunduğumu fark etmiş, gelecekten umutlarım da her zaman daha yüksek olmuştur.

Sizin durumunuzu bilemem, ama ben, 2020’ye doğru yol alırken, geçmiş 10 yılı değerlendirmemde sevinilecek pek az şey bulabiliyor, umutlarım çok yüksek olsa da gelecekle ilgili beklentilerimi de sınırlı tutuyorum.

Geldiğim yaş itibariyle hislerim kendimle ilgili olamaz, zaten öyle de değil; ancak dışarıya doğru baktığımda kişisel olarak şikayet edebilecekleri pek az şey bulunabilecek genç-yaşlı insanların da benden çok farklı bir durumda olmadıklarını görebiliyorum.

Konumları ve kendilerine gösterilen itibar dolayısıyla bizler gibi olmadıkları düşünülebilecek bir kesim var. Kimi zenginliğine daha büyük zenginlikler katmış durumda bu insanların; kiminin ise yola çıktıkları anda sahip olduklarıyla bugünkü değerleri arasında dünyalar kadar fark var ve onun keyfini yaşamaları beklenir.

Fakat, inanın bana, onların derdi bizleri fersah fersah aşacak büyüklükte.

Çok uzak olmayan bir geçmişe bakılarak bugünlerinden büyük mutluluk duymaları gerektiği düşünülebilir, ama hiç de öyle değil; onlar yarınlarından çok az eminler. Bizi üzen neler olduysa şu son yıllarda, hemen hemen hepsi, ya onların ya da onlarla aralarında irtibat kurulabilecek birilerinin eseri ve yarınlarda yaşanacaklar onların uykularını kaçırıyor.

Onlar da bizler gibi mutlu değiller.

Bizler hiç değilse umutluyuz; onların gelecekten umutları da yok.

Yüreğinde ayıp, günah, utanılacak herhangi bir eylemin ağırlığı bulunmayanlardan farklı olarak, attıkları her adımda birilerine zarar verenlerin her gün tetikte bulunma zorunluluğu, insanı yer bitirir çünkü.

Lafı fazla uzatacak değilim.

Bugün 2019 yılının son günü ve yarın sonu sıfırlı yeni bir yıla gireceğiz. Önümüzdeki bir yılın ve sonrasında gelecek diğer yıllarla birlikte gelecekteki toplam 10 yılın, geride bıraktığımız bir ve 10 yıldan daha verimli geçeceği ve bizleri rahatsız eden neler varsa onların çoğunun yerlerini umutlarımızı daha da pekiştirecek güzelliklere bırakacağı kanaatindeyim.

Hepimizin mutlu olmaya hakkı var; o hakkımızı önümüzdeki yıl ve yıllarda mutlaka kullanacağız.

Yeni yılda bütün okurlarıma mutluluklar dilerim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums