Sosyal medya bir bataklık..

  • 30.04.2019 00:00

Sosyal medya bir bataklık.. Çinliler parmağa takılana ‘aptal’ diyor.. Bilge kişi ise…

  Geçen gün, bir kanaat önderiyle sohbet ederken, muhatabım, laf arasında, biraz da duraksayıp sözlerini tartmaya çalışarak, “Siz yine iyi tahammül ediyorsunuz” deyiverdi.

Anlamadığımı görünce sosyal medyada kalem oynatan birilerinin hakkımda olumsuz bir şeyler yazıp çizdiklerini söyledi. Çok ileri şeyler yazıyor, akıl almaz iddialarda bulunuyorlarmış…

Kocaman açılmış gözlerle kendisine baktığımı görünce, muhatabım, birden “Haberiniz yok mu sahiden?” kuşkusuna sarıldı.

Vız gelir, tırıs gider

Evet, hakkımda yazılıp çizilenleri, hele sosyal medya denilen cangılı mekan tutmuşların tezviratlarını hiç mi hiç takip etmiyorum.

Yeni de değil bu, sosyal medya icat edilmeden önce de kulaklarımı seviyesizliğe kapatmış biriyim.

Hakkımda yapılan olumsuz yayınlar değil, ama başkalarına yönelik tahrifatlar yine de dolaylı yollardan kulağıma geliyor.

Politikacı dostlarımdan bazıları da haklarında kim ne demiş öğrenme merakındalar; kendileri ilgisiz kalsa bile yakınları, denilen ve yazılanları onlara yetiştiriyor.

Etkileniyorlar.

Sosyal medya konusunda hassas yazarlar da az değil.

En başta Akif Beki iki yazısından birini o tür tezviratlarla tahrifatlara cevap yetiştirmeye ayırıyor.

Bugünkü yazısına göz atanlar son sosyal medya saldırısından benim gibi haberdar olacaklar.

“Erdoğan sayesinde bir kimliğe kavuşmuşlar, geldikleri her yere Erdoğan sayesinde gelmişler” sıfatlarını kullandığı birilerinden söz ediyor Akif Beki. Bunlar ‘reisçilik namına kişilik kıyımı yürütüyorlar’ imiş… ‘Hızlı reisçilik adına kılıç sallayan fedailer’ son günlerde bir konuyu merkeze almış, ‘hep aynı klişe ile kesip biçme’ yapıyorlarmış…

Dünkü yazısı da eğer yanılmıyorsam yine benzer birilerine cevap için kaleme alınmıştı, muhtemelen önceki günkü yazısı da…

Birilerinin terbiyesizlere anlayacakları dilden cevap vermesi gerek; Akif Beki de bunu başarıyla yapıyor…

Çinlilere göre bilge ve aptal ayrımı

Acaba anonimlik arkasına sığınıp serbest atışla haysiyetleri kıyım kıyım doğrayanlarla ben de mi ilgilensem?

Yazımın burasında okurlarımın ‘hayır’ anlamına başlarını salladıklarını görür gibi oluyorum.

O tipler kendilerinin saldırılarına kulak tıkadığımı biliyor olmalı. Belki bu sebeple kendilerini daha da rahat hissediyor bile olabilirler. Ara sıra yazılarımı duyurmak için kullandığım bir sosyal medya mecrası yoluyla bana özel mesaj göndermeye kalkışanlar da çıkıyor. Okumamı garantiye almak için… Oysa, ben onlara da ‘çöp’ muamelesi yapıyorum.

Dün New York Times‘ta görev süresi bittiği için ABD başkentinden ayrılmaya hazırlanan Fransa’nın Washington büyükelçisi hakkında övücü bir yazı okudum. Diplomat, emekliliği şimdiden kabul etmenin de rahatlığıyla, son döneminde izlemek zorunda kaldığı ‘Trump Amerikası’ için hiç de diplomatik olmayan şeyleri rahatlıkla söylemiş.

O yazıda karşıma çıkan bir anekdot beni hayli düşündürdü.

Çinliler “Parmak gökte ayı gösterdiğinde, aptal parmağa, bilge kişi ise aya bakar” derlermiş…

Günümüzde ay dururken parmağa bakan o kadar çok ki…

Elinde kalem tutan, yazılarıyla gündeme katkıda bulunmak için çaba gösterenler takdir edilmesi gereken bir iş yapmaktalar. Ben de onlardan biriyim. Hemen her gün yazdığımız yazılar yoluyla parmaklarımızla ayı göstermiş oluyoruz. Sosyal medyadan topluca savlette bulunanlar ise, ne söyleyip yazdığımıza değil, parmağımıza takılıyorlar…

‘Aptal’ sıfatını hak etmiş oluyorlar…

Hiç değilse Çin standartlarında durumları aynen bu: Aptallık…

İçlerinden önemli bir bölümünün ‘paralı asker’ olduğu, bu işi gönüllerinden geçeni duyurmak amacıyla değil, maaşlarını ödeyenlerin beklediğini yerine getirmek veya birilerinin gönlünü hoş etmek için yaptıkları söyleniyor.

Böyle bir meslek varmış.

İlk karşılaştığımızda Akif Beki‘ye bu rivayetin gerçekliğini soracağım.

Kul hakkı, ahirette hesap verme endişesi

Neden bu rivayetin doğruluğundan kuşku duyuyorum? Şundan: Gönlünü hoş etmek için böylesine süfli bir işi üstlendikleri kişi/ler her an ‘kul hakkı’ endişesi ile hareket etmesi, yalan-dolana başvurmaması, öteki dünya ve hesaba çekilme hassasiyetine sahip olması düşünülecek insanlar…

Üstelik bir de maaşa bağlayarak birilerini böylesine yakışıksız bir işe soyundurmuş olabileceklerine inanamıyorum.

Ruslar ABD seçimlerini etkilemek için Hillary Clinton aleyhine bir saldırı kampanyası yürütmüş ve Trump‘ın başkan seçilmesini bu yolla sağlamış olabilir, bunu aklım alıyor; ancak bizde birilerinin kendilerine hiç de uzak olmayan başka birileri için tezvirat ve tahrifat yaptırmaları benim civanmert tanımıma hiç uymuyor.

Civanmert olmayan birileri için de üzülmeye değmez diye düşünüyorum zaten.

Yazının başında bana “Nasıl tahammül ediyorsunuz?” sorusunu yöneltmiş olan değerli muhatabıma “Ben haberdar değilim, size de paçanızı kirletmeye çalışanlarla ilgilenmemeyi tavsiye ederim” dedim.

Tavsiyem herkes için geçerlidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums