Liderler bazen şaka da yaparlar… Kemal Kılıçdaroğlu yapmamıştır herhalde…

  • 4.02.2018 00:00

 Dün de özel gündü bizler için bugün de öyle oldu.

“Bizler” dediğim ‘Ocakmedya Ailesi’, ama siz bunu daha geniş tutarak ‘İnternet haber siteleri’ olarak da kabul edebilirsiniz.

Veysi Dündar’ın atlatma haberi

CHP’de cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan birkaç isim günlerdir konuşuluyordu; ancak o isimler içerisinden Muharrem İnce’nin tercih edildiği haberini, Türkiye, ilk kez, Ocakmedya sitemizin yazarı Veysi Dündar’dan öğrendi.

Her zaman olduğu gibi sabahın erken saatlerinde girdiğimiz yazısını günün tam ortasında (saat 12.00) gönderdiği “CHP’nin adayını açıklıyorum” haber-yazısı ile yeniledi Veysi Dündar.

Akşama doğru ocakmedya haberini diğer medya siteleri de izledi, bugün de gazeteler…

Hepsi Veysi Dündar’ın yolundan gidip, onun “Görüştüm” dediği kişilerle görüşerek aynı sonuca varmış…

Tabii hiçbiri “Bunu ilk Ocakmedya’dan öğrendik” demedi.

Demesinler…

Mehmet Tekelioğlu’nun önemli yazısı

Bugün de baktım, Hürriyet, yine yazarlarımızdan Prof. Mehmet Tekelioğlu’nun  dün yenilediği Ocakmedya yazısından öğrendiği bilgiyi “Eniştesi konuştu: ‘Çatı’ değil, bağımsız aday olacaktı” başlığıyla okurlarına yansıtıyor…

‘Enişte’ denilen Mehmet Tekelioğlu“Konuştu” diye yansıtılan da onun Ocakmedya için kaleme aldığı ve dün yayına verdiğimiz “Abdullah Gül’ün söylemleri etrafında” başlıklı yazısında aktardığı bilgiler…

Biz sevinmeyelim de kim sevinsin?

Veysi Dündar’ın araştırmasının sonucunu henüz öğrenmemişken, ben de, bir meslektaş dostuma, “Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için Muharrem İnce’yi düşünürse hiç şaşırmam” görüşümü aktarmıştım.

O isme beni götüren, kendimi Kılıçdaroğlu yerine koyarak yaptığım muhakemeydi.

Cengiz Tuncer diye biri ve 18 Büyük Türk Büyüğü

Kılıçdaroğlu değil de, karar verecek Turgut Özal olsaydı, muhakeme sonucu vardığım isim konusunda ihtiyatlı olma ihtiyacı hissederdim.

Umarım, Kemal Bey şakacılığıyla maruf Turgut Bey kadar şakacı değildir.

Turgut Özal cumhurbaşkanlığa adaylığını koyduğunda (1989), kendisinin boşaltacağı Anavatan Partisi genel başkanlığı ile başbakanlık koltuklarına kimin oturacağına karar vermek amacıyla ilginç bir yöntem belirlemişti.

Parti grubuna bizzat tespit ettiği 18 ismin listesini sunmuş ve her milletvekilinin istediği ve istemediği dörder kişiyi işaretlemesini istemişti. En sevilen ile en sevilmeyeni böyle anlayacaktı.

Herkes, hepimiz, yeni başbakanın o 18 isimden biri olmasını beklemeye başlamıştık.

Listedeki isimler, o günlerin basınında “Büyük Türk Büyükleri” diye anılmaya başlamıştı.

İsimleri de vereyim: Ali BozerCemil ÇiçekOrhan DemirtaşHüsnü DoğanKaya ErdemSafa GirayHasan Celal GüzelKamran İnanLütfü KayalarMehmet Keçecilerİbrahim ÖzdemirEkrem PakdemirliOltan SungurluMükerrem TaşçıoğluGüneş TanerCengiz TuncerMesut Yılmaz ve Namık Kemal Zeybek

Özal’ın seçilip Çankaya Köşkü’ne çıktığı gün, yeni cumhurbaşkanının başbakanlık için Cengiz Tuncer’i tercih ettiği kulaklara erişmiş, Köşk’te o gün verilen resmi kabulde, davetliler Tuncer’i tebrik kuyruğuna girmişti.

Cengiz Tuncer tebrikleri kabul ederken, Özal Köşk’ün makam odasında, yeni hükümeti kurma görevini Yıldırım Akbulut’a veren kararnameyi imzalıyordu.

Dikkat ettiyseniz, yeni başbakanın ismi 18 kişilik ‘Büyük Türk Büyükleri’ listesinde yer almıyor.

Kamuoyunu listedeki isimlerle meşgul eden Turgut Bey, tercihini milletvekilleri ve basının önüne atmadığı gerçek adayını çoktan belirlemiş olmalıydı.

Olayı Çankaya Köşkü’nde yaşanan o günkü kargaşayı bizzat gözlemiş biri olarak, benzer durumlarda hep ihtiyatlı olmayı yeğlemişimdir.

Politikacıların sağı-solu belli olmaz çünkü.

2007’de de benzer bir durum yaşandı

Tam benzetilebilir mi, bilmiyorum, ama 2007’de de cumhurbaşkanının kim olacağı konusunda medya bir kez daha ters köşeye yattı.

Çankaya Köşkü’nde yine bir kabul vardı ve seçimden başarıyla çıkmış olan AK Parti’nin daha önce ismi deklare edilmiş Abdullah Gül yerine bir başkasını aday göstereceği davetliler arasında konuşulur olmuştu.

Kabule katılan askerler, bir diğer AK Partiliyi işaret ettikleri için, dönemin gözde muhabiri Taki Doğan, kanala bağlanarak, “İşte aday” diye o ismi Türkiye ile paylaşmış, ertesi gün de bütün gazeteler “Abdullah Gül olmayacak” başlığıyla çıkmışlardı.

Hepsi yanıldılar. O gün yapılan grup toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan“Adayımız kardeşim Abdullah Gül” dediğinde de yanıldıklarını anladılar.

Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir yanıltmacaya başvurur mu dersiniz?

Siz bu yazıyı okuduğunuzda, eğer saatler sabahın 10.00’ını gösteriyorsa, sorunun cevabını zaten biliyorsunuz demektir.

Erken okurlardansanız.. eh biraz bekleyeceksiniz…

“Ocakmedya’yı sıkı takip edin” derim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums