Hürriyet’ten hangi yazarlar gönderilir, kimler kendiliğinden gider?

  • 24.03.2018 00:00

 Gazetelerin ve ‘medya’ genel başlığı altına giren diğer yayın organlarının her birinin sahipleri var; o kurumlar kazanırsa para sahiplerin kasasına giriyor, zarar söz konusu olduğunda da ceremeyi yine sahipler çekiyor.

Buna rağmen soruyorum: Gazetelerin gerçek sahipleri acaba onlara patronluk yapanlar mıdır, yoksa bilgi ve yazı hünerleri ile, habercilik becerileriyle o gazeteleri her gün yayınlayan isimler ve kadrolar mıdır?

Anlamsız gibi görünen bir soru sorduğumun farkındayım. Hürriyet el değiştirdiğinde, onu satan patronun, yazarlarını, muhabirlerini ve yazı işleri kadrolarını satış öncesi niyetinden haberdar etmediği anlaşılıyor.

El sıkıştıktan sonra bazı isimleri arayıp sonucu bildirmiş Aydın Doğan

Günümüzün somut gerçeği bu, ancak ben yine de gazetelerin esas sahiplerinin onları çıkaran kadro olduğu kanaatindeyim. Satılan gazeteler yeni sahipleri elinde bu ‘gerçek’ göz önünde tutulmadan vitrin yenilenmesine giderse sonuç iyi olmayabilir.

Yakın geçmişte bu yüzden pek çok gazete okur ve itibar kaybetti, bazısı varlığı devam etse de eski havası kalmadığı için zorda.

Anılarımı paylaşayım

Bayağı bir zaman önce medya sektörüne giren ve pek tanımadığı bu alanda yanlış yapmama derdi olan bir patron benimle de görüşme ihtiyacı duymuştu. Evine yakın olduğunu buluştuğumuzda öğrendiğim bir otelde karşılıklı oturduk. “Ne yapmalıyım?”sorusuna “Gazetenin ana gövdesine dokunmayın, etraftan gelebilecek tezviratlara kulak vererek özellikle şu ve şu yazarları gözden çıkarmaya kalkmayın” dediğimde karşımdaki patronun çok şaşırdığını bugün gibi hatırlıyorum.

O yazarlar sahibi bir kez daha değişen gazetede hala yazmaya devam ediyorlar; hemen hepsi yeni döneme güzelce ayak uydurdu da…

Eski olayla ilgili notu bugün hatırlamamın sebebi, el değiştiren Hürriyet gazetesinin, yeni sahibi daha “Bismillah” deme fırsatı bulmadan, hangi yazarlarla yolunu ayıracağı konusunda yapılan spekülasyonlar…

Konuya Afrin’in fethi anlayışıyla yaklaşılıyor; orada da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin titizliğine rağmen ÖSO saflarından birileri yağmacılığa kalkıştı ya, burada da benzer bir yaklaşım bazılarının akıllarında yer alıyor.

Akıllarını yeni patronla gazete sütunlarından paylaşıyorlar da.

Patrondur, istediğini atar, istediğini alır, sonuçta tasarrufunun neticesine de kendisi katlanmak zorunda kalır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums