Darü’l islam’ı ziyaret ettiniz mi

  • 20.08.2019 00:00

 Bir Pazar günüydü, başkanlığını üstlendiğim Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK)’in bir alt sendikası olan “Yeni Emekli Bir Sen” yönetimini kurmak ve bu çiçeği burnunda Sendikayı kamuoyuna tanıtmak için bir grup arkadaş Yenişehir Öğretmen Evinde istişare toplantısını yaptık.

Toplantımız bittikten sonra arkadaşlardan biri ile Risaleyi nur sohbetine katılmak için meşveretin on numara adıyla meşhur olan Melik Ahmet semtine doğru yol aldık, bu esnada sıcaklıktan fazla etkilenmemek için Diyarbekir küçeleri arasında gidiyoruz, bir de ne göreyim insanı mıknatıs gibi celp eden bir levha İsmet Paşa ilkokulu civarında dikkatimizi çekti. Levhanın üzerinde şu yazıyordu “Darü’l İslam” , bu kapı çalınmaz mı?

Kapıyı çalıp içeri gittik, kadınıyla erkeğiyle olgun bir mümin edası ile bizi karşıladılar. Erkekler evin onarımı için orada bulunuyormuş, bizimle ilgilenen genç kardeşimizin ismini sormadım ama kendisi saray kapıda Mevlevi dergahları olduğunu söyledi, zaten böyle bir delikanlı ancak tasavvuf terbiyesini almışsa bu kadar vakarlı bir duruşa sahip olabilirdi.

Hoca hanımlar kıyafetleri ferace, konuşmaları, duruşları iman ve edep kokuyordu, bize ikramda bulundular. Sur müftülüğüne bağlı bu kurs evi hakkında bilgi edinmek istedim, hoca hanımlarda biri; iki hafta önce açıldığını, pratik için çok bilgi veremeyeceğini, ancak “Darü’l İslam” çalışmaları hakkında detaylı bir bilgi içeren bir tanıtım broşürü elime tutuşturdu. İnceledikçe daha bir keyif aldım.

Eğer Diyarbakır’da yaşıyorsanız muhakkak burayı ziyaret edin. İnan bu tür kurumların varlığı insanın ruhunu dinlendiriyor.

Neler vardı broşürde?

İslami ilimler,

Risale-Nur dersleri, Akaid, Siyer, Fıkıh, Tecvit, Hadis/Sünnet, Tefsir, İslam Ahlakı, Mezhepler Tarihi,

Sanatsal çalışmalar

Tiyatro, Tezhip sanatı, Ney/Kaval/Arbane, Resim,

Eğitim öğretim,

Türkçe, Matematik, Tarih, Bilgisayar,

Sosyal çalışmalar,

Geziler, Kamplar, Havuz, Toplu yemek buluşmaları

Ayrıca kitap/kafe hizmeti,

Gelenler kütüphanede güven ve huzur içinde çalışırlar, ayrıca kek/pasta/çay ikramı da ücretsiz.

Aman Allah’ım yok yok, yani bir insanın olgunlaşması, yetişmesi için gerekli olan herhalde bundan fazlası olamaz.

Adı üzerinde “Darü’l İslam” Türkçesiyle “İslam’ın evi” Kürtçesiyle “Mala İslam’ê” bu ismi taşıyan bir yardımcı öğretim kurumunun programı da bu düzeyde olur tabi.

Sadece bir keşkem olacak, o da şudur; keşke 15 yıl önceden bu tür çalışmaları yapabilseydik, şimdi bu toplumun insani kalitesini kendini kat kat aşmıştı.

Neyi? Ne zaman? Niçin? Yaptığını bilen bir insan topluluğundan daha değerli ne var?

Hele ki İslami ilimlerin başında Risale-i Nur derslerinin yazılması, kanaatimce ayrı bir incelik taşıyordu.

Bilen biliyor, Risale-i Nur imani meselelerde, Tasavvuf da nefis terbiyesinde insanın ihtiyaç duyduğu iki ilim sahası.

Tasavvuf demek günümüz şeyh-mürit ilişkisi akla gelmesin. Unutmayalım Mevlana Halit gibi alim mutasavvıf insanlar da gelmiş geçmiş.

Umut taşıyor ve dua ediyorum ki bu “Darü’l İslam” derslerinden faydalanan çocuklar yarın hem dünya hem ahiretlerine faydalı olabileceği gibi aynı zamanda anne babalarının amel defterlerine de katkıları olacak, hayırlı, salih evlat olacakları için.

Böyle hayırlı işlere vesile olan İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, İçe Müftümüz İsmail Fakirüllahoğlu hocalarımız ve bu konuda desteğini esirgemeyen İl Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve İlçe Kaymakamımız Abdullah Çiftçi’den Allah razı olsun.

Çocuklarımıza ancak böyle sahip çıkabiliriz, ayrıca Diyanetin 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik “Sıbyan Okulları”nın da açıldığını biliyoruz/görüyoruz. Şaka bir yana Diyarbakır’da öyle nitelikli bir nesil yetişiyor ki, Ülkemize de İslam dünyasına da rehberlik edecek, ilmi açıdan katkı verip, hak ve adalete öncülük yapacaklardır.

Kimse sanmasın ki burada yetişen çocuklar asimile oluyor/olacak, bunlar bir yandan küfrün tuzağına düşmekten kurtulurken, diğer yanda hak ve adaleti yüksek sesle dillendiriyor olacaklar, tıpkı şu anda bizim yaptığımız gibi.

Ne mutlu böyle bir hayırlı hizmete katkı verene, bu alanda görev alan her kademede çalışan herkese ve çocuklarını bu kurs yerlerine gönderen Anne Babalara, gelecek sizindir.

Yolunuz açık olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums