Komisyondan hayırlı haberler bekliyoruz

  •  

 Gerek darbe teşebbüsleri, gerekse OHAL yönetim süreçleri olsun, birçok vatandaşlarımız bu hallerde mağdur olduğu gibi bu süreçte de sıkıntılar oluştu.

Başbakanımızın ifadesiyle ihraç edilenlerden 20 bin kişi görevine dönmüşse misliyle vatandaşımız da dönmeyi haklı olarak bekliyor.

Bu süreç öyle kötü bir süreçti ki bu Hizmet Cemaati adı altında örgütlenmiş FETÖ belasının sağında solunda gitmeyen kimse nerdeyse kalmamıştı.

Aslında komisyonlarımızın bakış açısını oluşması için Cumhurbaşkanımızın söylediği şu ifade yeterlidir.

“Bu örgütün tavanı ihanet, ortası ticaret, tabanı ise ibadettir”, “at izi it izine karıştı”  benzeri sözler; bu şekilde müracaat dosyaları değerlendirilmelidir,  eğer dosyalar bu şekilde sınıflandırılırsa umut ediyorum ki 100 bin müracaatın 80-90 bini görevinin başına döner, toplum rahat bir nefes alır.

Kimleri kast ediyorum derseniz?

1-Sendika üyeleri,

2-Denek üyeleri,

3-Bank Asya hesap sahipleri,

4-Yurtlarında okuyanlar,

5-Çocuklarını okullarına gönderenler,

6-Pasif byloccular,

7-İtirafçıların basit ihbarları

Eğer bu nedenlerden dolayı ihraç olan kimseler varsa, örgütün bilinçli elemanı olduğuna dair “müspet” bir veri de dosyasında yoksa, muhakkak komisyon görevine dönmesine karar vermelidir diye düşünüyorum.

Malum bu FETÖ organizasyonu devletin kurumlarını bir ahtapot edasıyla avucuna almıştı. Onlar olmadan bir çok kuruma atama yapmak bile imkansızdı.

2009 yılı itibariyle teşekkül eden İdareciler ve Bürokratlar Derneği de diyar diyar gezip proje adı altında kardeşliği anlatıyor, gel de şaşırma! Herhalde bu süre içinde bu atamaları ben sen yapıyorduk(!)

Ben görevdeyken il müdürlükleri gibi bazı istisna kadrolara müracaat ettim, her seferinde bir engel karşıma çıkarıyorlardı. Baktım ki bunlarla başa çıkılmaz emekliye ayrılıp, sivil yol ve yöntemlerle devletime, milletime sahip çıkmayı tercih ettim.

Devlete nasıl sahip çıkılır? Derseniz, devlet adına yanlış yapan kimselerle mücadele ederek, onları yazı ve haberleriyle afişe ederek yapabilirsiniz işte ben bunu yapıyorum.

Vatandaşa nasıl sahip çıkılır derseniz, vatandaş herhangi bir sıkıntıya düştüğünde icap ettiği tarzda imdadına koşarak yapabilirsiniz?

Kısacası Bana ne? Sana ne? Sorularını unutabilirsek hepimizin yapabileceği görevler vardır.

İşte bu yazı da bunun bir gereği olarak yazıyorum. Komisyon üyelerine diyorum ki; hızlı olun, pratik davranın, mümkünse mesainizi ikiye katlayın, farz namazdan sonra tesbihat ve sünnetleri dahi bir süreliğine kısaltın. Çünkü on binler sizi bekliyor, bir umut diye dört gözle değerlendirmenizden gelen kararı bakıyorlar.

Ayrıca hüsnü niyetinizi kişiden yana kullanırsanız sadece onların değil belki bizim gibi merhamet duyguları yoğun kimselerin dahi duasını alırsınız. Çünkü sizden gelen şüpheli bir kararın savunması yine bizim gibi yazar çizerlere kalıyor.

İnşallah 15 günde bir, 5 bin-7 bin vatandaşımıza hayırlı haber vereceksiniz ve bizler de sağduyu vatandaşlar olarak sizi alkışlayacağız.

Eğer tersi bir karar verilirse, olay anayasa mahkemesine oradan da bir çare çıkmazsa İnsan Hakları Mahkemesine gider.

Belki gün gelir vatandaşımız maddeten kayıp ettiğini misliyle alır ama bu süreç içinde yaşanan sıkıntıların bıraktığı izlerin silinmesi zaman alır diye düşünüyorum.

Komisyondan hayırlı haberler bekliyoruz. Eğer bu komisyon kamuoyu nezdinde iyi bir değer, iyi bir itibar kazanırsa hemen bir komisyon daha meclisimizden talep edeceğiz. Rüşvetle mücadele komisyonu, yada yolsuzlukla mücadele komisyonu,  faydasını görsek belki Komisyon Bakanlığını kurarız.

Ne yazık ki şimdiye kadar komisyonların bıraktığı izlenim şu “bir şeyin olmasını istemiyorsanız komisyona havale edin” hal böyle olunca bu uyarı işe yarar diye komisyondan beklentilerimizin olduğunu yazmak durumunda kaldım.

Allah memleketimize, milletimize güven ve huzur nasip etsin. Amin demeniz dileğiyle.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums