Bu şehirde nitelikli suçlar var

  • 28.11.2016 00:00

*Örgüt sempatizanlığı var,

*Uyuşturucu piyonları var,

*Görev ihmali yapan memurlar var,

“Taraf ol, rahat et”mantığıyla ya bir derneğe, ya bir sendikaya üye oluyor, ya da bir halk evine takılıyor. Rahat ettiği gibi, üstelik hava artıyor.

Etrafa tehditler savurduğu gibi, her fırsatta devlete Hükümete Reis’e atıp tutuyor. Bu şer odaklarında üretilen yalan dolan siyasetine tercüman oluyor, hamallık yapıyor.

Uyuşturucuya gelince menşei Lice’den başlıyor, “Xiçki toz, hebek otobos” (az toz, bir otobüs) deyimi Liceliler için söyleniyor, gerisini siz düşünün.

Ayrıca işsiz kimseler için bundan daha iyi hayal mı var, belki arada bir ceza evinde kalacak ama parasal açıdan da aldığını da alacak.

Diyeceksiniz ki siz de buralarda yaşadınız niye bu şekilde bir geçim kaynağını tercih etmediniz, valla atlarımız, anne babalarımız helal lokmanın önemini bize anlattılar, inanç açısından sakıncalı olduğunu bilip, onun da çok etkisi olduğunu diyebilirim.

Bir de asıl manevi huzurun çok parada değil, onurlu bir yaşamda olduğuna kanaat getirenlerdeniz elhemdulillah.

Ya görevlilerin ihmalkarlığına ne demeli, daha düne kadar telefonu kap-kaça kapan karakola gidince gaspçiyi polisle oturmuş çay içer halde görüyordu.

Hangi birini anlatayım arkadaş!

Bir vatandaş komşusuyla kavgalı hale gelmiş, karakola şikayete ediyor, görevli polis diyor ki; “valla bu durumda bir şey yapamayız, gidin birbirinizi öldürürseniz o zaman geliriz.” Allah aşkına bu söylenecek laf mıdır?

Niye 6-8 Ekim olaylarında 155 polis imdat telefonunu arayan kadını polisin nasıl oyaladığını tüm Türkiye görmedi mi? Duymadı mı?

Şimdi böyle bir şehirde yaşam zor olmaz mı? Eğer bu şehir Diyarbakır olmasaydı şimdi Teksas olmuştu. Bir çok kimsenin bana şunu söylediği olmuştur, “sen okudun, tahsil gördün ama karakolda bir iş bitirdiğin olmadı.” Ben de diyordum ki benim rakıyla, rüşvetle aram yok ben sizin o dediğin kimselerle selamlaşamam ki.

Onun için diyorum ki hiç kimsenin bu halkı sorgulama hakkı yok, ancak bize yardımcı olmak her vatandaşın vazifesidir. Artık bize bahane uydurmayın diyorum.

Bu örgütün bu şekilde taban bulmasının sebebi devlettir, bir an evvel hatalarından vazgeçmesi, yasal ve anayasal düzenlemelerle bu mağdur vatandaşlarımıza selam vermesi lazım.

Bu uyuşturucu mafyasının çark dişileri arasında devletin görevlileri vardı, şehrimizin gençliği için;“Devlete, polise dokunmasın uyuşturucu alıyorsa alsın” diyenleri çok duyduk.

Tabi bu anlattıklarım nispeten geride kaldı, ama tortusu kalmış, onun da cezasını çekiyoruz, ne yapalım?

Eleştiri kolay, sen bu vatandaşların için bir şey yapabiliyorsan işte insanlık ve başarı o dur.

Bilmem anlata bildim mi? Dünkü yazımda ne demiştim İzmirli vatandaşlarıma, ben size derdimi anlatmaya gelmedim.

Dert anlatmak kolay, asıl olan derman aramaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums