Vah mı desem, hey havar mı?

  • 17.05.2016 00:00

 Harbecn’den başlayıp, Bakevs’te belaya dönüşen musibetten bahsediyorum.

Haberlerde duyduğunuz tarzda Diyarbakır’ın Sur ilçesinin bir mahallesi durumunda olup, 12 Mayıs günü saat 20 civarında 16 kişinin ölümü ve birçok kimselerin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamadan bahsediyorum.

Harbecd köyünde bir yabancı köylülerden birinin deposuna bir kamyonu çekmek istiyor, buna karşı tepki gösteren Seyithan Yakar ile kamyon kaptanı arasında tartışma yaşanır ve kamyon Bakevs köyüne doğru yol alır, bundan şüphelenen Yakar ve Yaman ailesi araban arkasına düşerler, ayrıca Bakavs’teki vatandaşlar da kamyonunkaçmaması için yol kapatıyorlar.

Kamyonu bırakıp kaçanlar ve ardına verenler arasında birkaç dakikalık silahlı çatışma yaşanıyor. Ancak kamyondakiler kamyonu bırakıp kaçmış ve onları takip edenler de kamyonun etrafında siper almış ve kaçanlara ateş ediyorlarmış.

Tabi kamyonun yükünün patlayıcı olduğunu bilen yok. Yeteri kadar uzaklaşan teröristler patlayıcıyı infilak ettiriyorlar, olmaz olsaydı, elleri kırılsaydı, öyle bir patlayıcı ki benzeri şimdiye kadar hiç duyulmadı.

Ölenlerden üçünün cesetleri bulunduğu halde 13 tanesinin cesedi ortada yok, kamyon ve üç tane jipten eser yok, sadece 500 metre ötede kamyonun dingilinin parçaları var, o kadar.

Hani bir laf var, “duymak ile görmek farklı şeydir” diye. Görmeyen buna zor inanır ama ben yüz metre ötede biçerin dişleri arasında birinin ayak parçasını görünce olayın rüya olmadığına o an anladın. Meğerse köyün içinden 10-12 vücut organları toplatılmış ama bu fark edilmemiş.

FOTOĞRAF: EYÜPHAN KAYA

Arada bir Kürt ve Kürdistan dediğim zaman beni eleştiren vatandaşlarım acaba bu olaya ne diyecekler? 

Şimdi bu zalimane olayı gerçekleştiren kim olursa olsun lanetlemeyecekler mi?

Bu şekilde öldürülen 16 vatandaşlarımıza rahmet okumayacaklar mı?

Bu insanlarda 13 tanesinin mezarı yok, bunlara anıt mezar yapılsın diyen bir babayiğit okuyucum cheng.org aracılığıyla imza kampanyasını başlatmayacak mı?

Bunu sizden bekliyorum, benim bir imza kampanyasını başlatmamın çok anlamlı olacağını sanmıyorum ama siz başlatırsanız daha önemli olur bence.

Bu 16 insan aslında binlerce vatandaşlarımızın ölümünün önüne geçtiler, bu patlayıcı bir kamyon dolusu olduğuna göre 13-15 ton kadar olduğu anlaşılıyor. Aynı anda da olsa, ayrı ayrı da olsa patlamaları ülkemiz, insanımız için bir felaket olacaktı diye düşünüyorum.

Sizden istirhamım PKK’nin yaptığı saldırı ve yanlışlar üzerine Kürtleri sorgulamayın. Birbirimize kenetlenelim, zaman birlik, beraberlik  zamanıdır, birbirimizin hayatını kolaylaştırma zamanıdır.

9 Türk solu örgüt Kandile kadar giderek PKK ile birleştiğini duymayanınız yoktur. Kim bilir bu patlamayı kim yaptı, kim patlattı, hatta yabancı istihbarat bile yapmış olabilir, kim yapmışsa yapanlara bin lanet olsun demek her insanın hakkıdır, bu olayı lanetlemeyen kimselerin de yüzüne tüküresim geliyor.

Bu kadar körü körüne bir saldırı olur mu?

Bu durumda Hükümetten de üç talebim var. Bunlar perde arkasında devletten ne istiyor vatandaş olarak bilmeye hakkımız var, açıklamaktan çekinmeyin,

Son altı ayda mağdur olan vatandaşlarımızın maddi ihtiyaçlarının temini için bir milyar lira ayrılarak gönlünü kazanma yollarını bulun,

Yeni anayasa ile Kürt meselesinin çözülmesini sağlayın, hasır altı  edilmesine meydan verilmesin.

Bu konularda sizden de katkı bekliyorum.

Selam ve dua ile.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums