Demirtaş’ın Temennisi, Siyasetin Rengini Değiştirebilir

  • 9.02.2016 00:00

 Bu haklın değerleri üzerinde siyaset yapılırsa hayata huzur ve nitelik kazandırılabilir.

Kavimlerin kökleri varken dallarına dayanmak insanı başarıya götürmez.

Bu halk İslam coğrafyasında yaşıyor, belki de bu coğrafyanın öncü unsurudur, tarihinin dehlizlerinde olmuş bitmiş binlerce yıl öncesinde esamesi olmayan Zerdüştük’le motive etseniz üç ay sonra ne diyeceğinizi bilemezsinin.

Kıblesi Kabedir bir anlık sağa sola dikkatini dağıtmaya çalışsanız üç gün sonra herkesten çok siz kendinizi sorgularsınız.

Atası Anadolu insanıdır miladını Abdullah Öcalan’a bağlarsanız döner dolaşır hendeklerin arkasında kaybolursunuz. Öcalan’ın atsından başlamanız lazım. Unutmayın bu toplumda Abdullah makbuldur, bu vasfın dışına çıkan kendini yer bitirir.

Baksanıza Selahattin Demirtaş kökten kopmak için bazen sorti yapsa da dilini ve gönlünü rahat bırakınca kendiliğinden aslının sesine tercüman oluyor.

Regaip Kandili ve Mübarek üç ayların hatırı için herkes elini tetikten çekmelidir demesi “aslından” bir temenniydi, halkın duası ve desteği böyle alınır.

Şeriatta beyan esastır, zihin okumak yoktur. Tabi bu onun yaptığı yanlışları örtemez bunu da söylemek lazım. Ancak bir umut uyandırır eğer aslı üzerinde siyaset yaparsa bundan sonra hayata katkı verme imkanı doğabilir.

Ne yamalı derseniz,

Birincisi sürecin asıl unsuru olan Cumhurbaşkanı ve AK Partiyle uğraşmaktan vazgeçecek, tabi varsa arsız hırsızları yakalarına yapışsız, AK Parti sütten çıkan AK Kaşık değildir.

İkincisi dışarıdan gelen sese kulak vermekten imtina ederek Anadoluya yüzünü çevirecek, Rus, İran, İngiliz siyasetine pirim vermeyecek,

Üçüncüsü Anadolu’da yaşayan inançlarla barışık olduğunu deklere ederek vatandaşı rahatlatacak,

Görün bakayım ülkemizde bölgemizde ne de güzel gelişmeler olur.

Baksanıza Salih Müslüm’ün Kanton/Komün siyaseti Suriye Kürtlerini ne halellere soktu. Türkiye’de bu ucuz siyaset işe yarar mı? Değil tabi, işte bu yanlıştır ki 1’e 10 vererek nerdeyse PKK’yi fiziki olarak ortadan kaldırdı.

 Bu savaşın stratejisine onay veren komite yeddi kere idamı hak etmediyse ben ben değilim. Gereksiz yere karar vereceksinin yüzlerce şehit binlerce PKK militanının ölümüne sebep olacaksınız. Sizin sesinizi de duymak istemiyorum, gölgeniz de bana lazım değil, düşün bu halkın peşinden yeter artık!

Türkiye siyasetini bu beladan kurtarmak lazım artık reel siyaset başka yapma zamanıdır, bir başka ifadeyle halkta karşılığı olan slogan ve kavramlarla siyaset yapmak lazım.

Selahattin Demirtaş’ın bu temennisi HDP vizyonunun temeli olsun, artık İslami değerlerle barışık bir siyasetin kapısı aralanarak hayata katkı vermenin zamanı geldi de geçiyor.

Duyarlı vatandaşlarımızı bu fikrime destek vermeye davet ediyorum.

Benim fikrim bu siz ne düşüyorsunuz, katkınızı esirgemeyin.

Ayrıca Üç aylarınız hayırlı olsun, Ramazan ve Bayrama daha mutlu ulaşmak dileğiyle Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums