Sayın Başbakanım Bu Sese Kulak verin!

  • 1.02.2016 00:00

 Muhterem Başbakanım kısa zamanda Anadolu insanının sevgisini kazandınız, bir vatandaş olarak sizi tebrik eder başarınızın devamını diliyorum.

Şimdiye kadar birçok yazımda size seslendim, her ne kadar dolaylı bir iyileştirmeler olsa da asıl beklentimi, çağrıma cevap verecek gelişmeleri alamadım.

Bu kadim şehrin birçok sorunu olmasına rağmen şu üç konuda acilen yardımınızı talep ediyorum.

 Eğitimimize sahip çıkın,

Tarih ve Kültürümüze sahip çıkın,

İşsiz gençlerimize el uzatmaya çalışın diğer sorunlarımız sonraya kalsa da olur.

İl Milli Eğitim Müdürümüz yeni atandı, biraz mühlet verelim demeden Müdürümüze bir soralım şehrimizin eğitim öğretimine katkı verecek bir  “inovasyon” programı var mı? Yok mu?

Git gel yaparak, kirli politik tartışmalarla vakit öldüren, hayata sıkıntı veren bir neslin oluşmasına sebep olan öğretmenleri şehrimizden uzaklaştırma yollarını arayın.

İnkılap tarihini revize ederek, kurtuluş savaşında ve önceki tarihlerde Kürt’lerin bu vatana katkılarını olduğu gibi okullarda dillendirin ki varlığımız hissedilsin. Kürt-Türk vatandaşlarımız biri diğerini asaleten tanısın.

Mevlana Xalıt, Melayé Ciziri, Ahmed-i Xani, Şeyx Sait ve arkadaşları ile Saidi Kürdi ve Molla Görani’den günümüze Kürd tarihi şahsiyetleri tarih müfredatı içine alın. Halklar tarihi değerlerine saygı duydukça aralarında ülfet peyda olur.

İşsiz gençlerimizi özellikle Köylülerimizi 2019 GAP eylem planının uygulama aşamasına hizmet edecek tarzda yetiştirin, meslek edindirin. Şimdiye kadar insanımız çok ihmal edildi, bari bu da pozitif ayrımcılık olarak devletin hanesinden milletin niteliğine yansısın, mutluluğuna katkı versin.

Ayrıca hala birilerinin işe alınması için bir ayı/dayı gerekiyormuş intibası insanların içinde dolaşıyor, öyle ki en zor iş bulacak kimseler AK partiye candan hizmet eden samimi insanlardır, bunların işi olmuyor. Hal böyle olunca mecburen akla bu düşünce geliyor.

AK Parti sizinle itibarını artırdı, 1 Kasım başarısında ihlas ve samimiyetinizin katkısı olduğuna inananlardanım. Korkarım Bürokrasinin başarısızlığı sizin bu çalışmalarınızı gölgeler, çünkü Diyarbakır’da bürokrasi AK partinin ayağına bağ oluyor. Partiye gelen şikayetlerin %50’si bürokratların görev ihmalinden gelen şikayetlerdir.

Aile Sosyal Politikalarda olup biten bazı hadiseler AK patiyi zan altında bırakıyor,

Hastanelerdeki başarısızlık ve adam kayırmacılık bir bela gibi ikide bir karşımıza çıkıyor,

 Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma memurlarının iletişim ve ilgi eksikliği sıkıntı olarak partiye mal oluyor,

Daha başarılı Kaymakamlara ve vali yardımcılarına ihtiyacımız var, yıllan önce bir yazı yazmıştım “Bu memleketin huzuru kaymakamların elindedir” diye. Yine söylüyorum eğer bu ülkede 1000 kaymakam yetiştirebilseydik ülke sorunun %51’i kendiliğinden çözülürdü.

Dikkat buyurursanız şikayetlerim hep bürokrasiden çünkü bürokrasi Devletin/Hükümetin eli koludur, İktidarın taşradaki aynasıdır. Ah keşke bu aynada görüntünüzden bir eser olsaydı hayatın rengi değişir, halkın huzur ve mutluluğu bir kat daha artmış olurdu diye düşünüyorum.

NOT:14 ilden 80 kişilik makul vatandaşlarımızla barış huzura yol gösterecek “Ankara çalıştayı” adıyla bir çalıştay yapmak için 7-8 aydır çalışıp çabalıyoruz hala bir imkanımız olmadı. Bu konuda da katkılarınızı bekliyorum.

Fiemanillah, maattevfiq

Email:diyarbakirdes@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums