Bir Ayda Dört Sevgili Değiştirmiş Gebeş!

  • 29.02.2016 00:00

 Eskiden sevginin adı muhabbetti, karşılıklı beslenen kıymetli duyguları ifade ediyordu. Allah için sevmek, Allah için buğzetmek diye bir ölçü vardı.

Şimdi ise sevgi, zinaya gitme yollarından biri haline geldi. Bu nazik kavram aşkı da kirletmek durumuna geldi. Aşk ve sevgi belden aşağı halleri anılır oldu. Halbuki sevginin yuvası kalp olmalıydı, yuvasından alınınca özelliğini kaybetti.

Meşhur Vaiz Akşit Hoca, “Bu rüşvet ve zina yaygın olduğu sürece, vallahi iflah olamayız, başımızdaki belaları dağıtamayız”  anlamında bir ifade kullandı, gerçekten hiç de haksız değil, iki hadise de toplumuzun başına bela olmuş vaziyette.

Bu toplumda daha düne kadar “Nikah” diye bir evlenme akdı vardı ki birbirini kabullenen eşleri ancak ölüm ayırıyordu, tek tük sıra dışı haller dışında.

Eşler biri diğerinin namusuydu hem birbirine sadık davranıyorlardı, hem de her geçen gün muhabbet ve karşılıklı saygıları da artıyordu.

Şimdi öyle mi? Her geçen gün ayrılma oranı artıyor ve bayı da bayanı da ortada kalarak sokak kedilerine dönüyorlar, bu evlilik programlarını izleyince insanın kulakları uzuyor.

Allah rızası hayatın içinden çıkınca geriye yağı alınmış süt gibi yavan bir hayat kalıyor.

Şu nefsin yuları serbest bırakıldı mı? dünyada da ahrette de insanı rezil eder. Baksanıza serbest yaşayan kimi sözüm ona dengesiz medyatik insanlar nasıl da her geçen gün yalnızlaşıyorlar?

Geçende bir reklamda fark ettim, adam utanmadan diyor ki, “Ben bu ayda dört sevgili değiştirdim” bu topluma küfür edercesine de sırıtıyor. Allah aşkına hele şöyle bir düşünelim kim kime neyi tavsiye ediyor? nasıl bir fikir aşılıyor. Yüzüne tükürüp şerefsiz! bu nasıl iş, Beyaz mısın Kara mısın? Onu bilemem ama senin bu ifaden doğruysa yaptığın yüz karasıdır, zinaya teşviktir.

“Helal olduğu halde yüce Allah’ın buğzettiği tek hadise eş boşamasıdır”eş boşamasını bir kenara bırak, bu pezeveng havlu kullanır gibi sevgili değiştiriyor.

İslam’ın yasakladığı birçok davranış var, yapmayı menederken zina için yaklaşmayı bile yasaklıyor. Mahrem kimselerin elele gezip tozmaları, tenha yerlerde dolaşmaları, bir odada baş başa kalmalarını dahi yasaklıyor.

Ayrıca “Bir insanı haksız yere öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir” diyen Kur’an dört kişinin göre bileceği kadar ulu orta yerde zina edecek kadar hayasız olanları ölüm cezasıyla recmediyor.

İnsanın tarihi şahsiyetlerinden biri de namuslu olmaktır. Namuslu olmak aslında prensip sahibi olmak, dokunulmaz, kırmızı çizgilerinin olması anlamına geliyor, ama en ilerisi kadın erkek arasındaki beraberlik olduğu için eşler birbirinin namusu olarak adlandırılmıştır.

Bizim toplum olarak evlilik müessesinin kurulmasını cazip hale getirilmesine katkıda bulunmamız lazım. Bu alanda teşvik edici olmamız lazım.

Ya rüşvete ne demeli devletin çarkını kirleten, insanlar arasındaki samimiyetten yoksun ilişkilerin oluşmasına vesile olan rüşveti ortadan kaldırmak için kimin elinde ne geliyorsa yapmalıdır. En çok zararı vatandaşa dokunur, çünkü iş ehline verilmediği için kurumların dengesi bozulur. Birinin hakkı diğerine verilmediği için ömür boyu avantajlı duruma geçen aldığı her kuruş haram olup, hayatı zehir olur.

Ah şu televizyon dizi ve reklamları birileri bunlara ne zaman “dur” diyecek acaba? Öyle içi boş ve ahlaktan yoksun yanları var ki gizliden gizliye sinsice seküler bir hayatı insana normal bir hayat gibi sunuyorlar, Anadolu insanı da aval aval izliyor.

Anadolu insanının ahlakıyla, genetiğini bozmaya, değerleriyle alay etmeye kimin hakkı var arkadaş!

Yüce Allah bizi bu niteliksiz dizi ve reklamlardan, namussuz kimselerin şerrinden korusun.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums