Allah’ın Kelamına Sahip Çıkma Zamanı

  • 12.02.2016 00:00

 Sevgili dostlar, bu gün dünyadayız yarın ahret, ikisini de kazanmanın yolu, Allah kelamı Kur’anı kerim ve Hz.Muhammed aleyhisselamın sünnetinde saklıdır.

Çocuklarımız İslam’ın ana kaynağından zamanında kana kana içmezlerse sonradan bünyesine ağır gelir, ruhları adapte olmakta zor alışır.

Bir etrafımıza bakalım, kaçımız bu konuda yeterli bir bilgiye sahibiz acaba? Nedenine gelince zamanında Kur’an ve Sünnetle tanışmamamızdan kaynaklanıyor.

Peygamberimiz ne buyuruyor, çocuklarınızı 7 yaşına kadar sevin, 7-14 yaş arasında eğitin, ondan sora da onlarla istişare edin. Kaçımız peygamberin bu nasihatına/talimatına uyduk/uyuyoruz.

Ben hatırlıyorum köy yerinde okula giden çocuklar cami dersine gidemiyorlardı, öyle bir yasak olmadığı halde ceberut devletin korkusunda kimse öğretmeni sorgulayamıyordu.

Elhemdulillah şimdi her müminin her insanın ihtiyaç duyduğu Kur’an ve Sünnet/Siyerünnebi okullarımıza girmiş, devletimiz bu dersleri tercih etmememizi bekliyor.

Neden Kur’an ve Siyerünnebi

Kur"anı Kerim; İnanç ve ibadet,Tefekkür ve amel, İman ve İslam, Hak hukuk, Sıla ve sevgi, Azap ve ikap, Cennet ve cehennem, Alim ve cahil, Kadın erkek, Dünya ahret, Sulh ve savaş, Yer ve gök, Kara ve deniz, İnsan ve hayvan, Gece ve gündüz, Oruç ve namaz, Hac ve zekat, Mümin ve müşrik, Zikir ve tespih kısacası kuranın ifadesiyle; yaş ve kuru ne varsa içerdiği, işaret ettiği mümtaz bir kitap.

Bir yaklaşıma göre Ramazanın mübarek olmasının en önemli nedeni Kadir gecesini içinde barındırdığı için, Kadir gecesinin bin aydan hayırlı olmasının asıl sebebi de bu gecede Kur’anın bir bütün olarak “Beytül İzzeye” inmesinden kaynaklanıyor.

O Kur’an ki ruhumuzun, gönlümüzün, vicdanımızın; sesine, manasına, terennümüne ihtiyaç duyduğu müstesna bir kitaptır.

O kitap ki dünyanın beyni durumunda olup, dünyadan alıkonulursa dünya belki de sara geçirecek, başka bir ifadeyle insanlığın başına kıyamet kopacaktır.

O Kur’an ki yer yüzünde en çok okunan, en çok ezberlenen, en çok yazılan kitaptır.

Kur’an’da; Doğruluk, mertlik, merhamet, cesaret ve yardımlaşma methedilirken, Yalan, iftira, fitne, iki yüzlülük ve zulüm tenkit ediliyor.

Bu tavsiyelere dikkat eden bir kimsenin nasıl bir örnek şahsiyet olacağını siz tasavvur edin. İbadet, muamelat, nikah ve talak , faraizle, mühakemat ve müşebbihat ayetleriyle insanı insan olarak yaşamaya davet ederken düşünmeye akl etmeye sevk ediyor.

Ki ademoğluna yakışanı da bu olsa gerek çünkü insanın eşref i mahluk olmanın ana nedenlerinden biri de düşünme yeteneğine sahip oluşudur.

Hayatın her alanına bir göndermede bulunan bu yüce kitap aslında bütün insanlık aleminin ihtiyaç duyduğu emsalsiz bir rehberdir, ne yazık ki kimi diktatör kişi, kurum ve örgütler bu seçkim kitaptan insanlık alemini mahrum ediyor, insanlığa sunulmasından korkuyorlardı.

Neyse ki, bir cesaretle Kur’anı Kerim dersleri okullarda verilmeye başladı aşıkın maşukuyla buluşma fırsatı oluştu, insanlığa kitabını tanıma fırsatı verildi. 

Kur’an’ı tanıyan insanlık, kendini tanıyacak Allah’a olan güven ve itibarinden cesaret alarak haksızlığa baş kaldırmasından korkanlar var, çünkü Allah’ı tanımayan bedbaht kimseler var ya dünyanın en korkak insanlarıdır.

Kur’an, okunup amel edilmesi gereken bir kitaptır, hayatını sekülerizim teranesiyle geçiren kimselerin vay haline.

Yarın çocuklarımızın Kur’anı okuyabilmesi için şimdiden onlara yardımcı olmamız lazım. 4.sınıf, Ortaokul ve herhangi bir lisede talebeniz varsa 19 Şubat’a kadar isteyen tercihli ders olarak Kur’an dersi ve Peygamberin hayatını onlara tercih edebilirsiniz.Eğer bu dersi yeterince biliyorlarsa Temel dini bilgiler ve Arapça dersini seçebilirsiniz. Onun için başlığımızı “Allah’ın Kelamına Sahip Çıkma Zamanı” dedim.

Siyerünnebi ise örnek bir insan üzerinde bu insani ve imani değerlerin uygulama biçimidir, Peygamberimizin(a.s) hayatı.

Çocuklarınıza bu iki değeri kazandırın, kıyamet günü Allah’a sunacak bir sermayeniz daha olsun, olmaz mı?

Kur’anı Kerim ve Siyerünnebiyi öğrenci velisi olarak tercih etmeniz dileğiyle.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums