Başbakan Adam Gibi Adam Arkadaş

  • 10.02.2016 00:00

 Malum varsa bir sorun; ne safhadadır, çözünmesi ne kadar zaman alır, sonrasında bıraktığı tahribat nasıl telafi edilebilir? Sorularına cevap vermek Hükümetin görev ve sorumluluğudur.

Bu münasebetle Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’nun Mardin açıklamasını tarihi bir konuşma olarak nitelendiriyorum.

PKK ile mücadele için ortaya koyduğu mega eylem planı dışında, hayata yön verecek konuşması beni çok etkiledi.

Konuşmasının giriş kısmında söyle bir beyanatta bulundu;

*Bu memleketin sahhı mahallini atalarımız canı pahasına savundular.

*Anne babalarımız inanç ve kültürümüzü, ezan ve Kur’anımızı bize ulaştırmak için bin bir türlü zahmete katlandılar.

*Biz de bu vatan üzerinde özümüze yakışır bir şekilde yaşamaya ve bu değerleri yaşatmaya kendimizi vakfetmişiz.

Bu üç madde beni çok etkiledi, çünkü insan olarak yaşamanın sırrı burada saklıdır diye düşünüyorum. Bundan dolayı “Başbakan adam gibi adamdır” deme cesaretini kendimde buldum.

Kanaatim o ki ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan her geçen gün ülkemizde daha güzel gelişmeler oluyor/olacak. Hele ki başkanlık sistemi gelirse hayat birçok açıdan normalleşecek, umut ediyorum ki bu dünya cenneti gibi ülkede huzur içinde yaşama fırsatını yakalayacağız. Fakat eğer Başbakanımızın dediği gibi hayatın kaynağını oluşturan şu üç maddeyi unutursanız bir Norveçli bir İsveçli gibi zenginlik içinde yaşasanız da üç günlük dünya hayatıyla sınırlı olacak.

Doğrusu hayat boyu çalışmak buna değer mi bilemem. 124 bin peygamber 313 Resul’un (Aleyhimüsselatu vesselam) dünya ahret devamlılığı konusunda insanlık alemini aydınlattığı halde insanlık potansiyelini bu dünya ile sınırlı tutulursa yeryüzü insanlığa dar gelecek ve bu uğurda birbirlerinin kanını akıtmaya devam edecekler.

Peki Anne babalarımızın emaneti nedir ki, Başbakan kendini bu işe vakfetmiştir.

Bu değerler;

*Vatan Müdafaasıdır.

*Nitelikli yönetimdir,

*Eğitim ve ekonomidir,

*Diyanettir,

*Namus anlayışıdır,

Vatanınız yoksa diğer değerleri yaşamanız çok zor, onun için vatan müdafaası esastır. İyi idare edilmezseniz öz vatanınızda huzurunuz kaçar. Nitelikli bir eğitiminiz yoksa, beşeri sermayeniz zayıf olur dolayısıyla ekonominiz sarsılır, Dininizi diyanetinizi öğrenip gerektiği gibi yaşamınızı, hayatınızı tanzim etmezseniz, ondan önceki imkanların faydası mezara kadardır, ötesinde işe yaramaz, ancak din ve ahlakı yaşamanızın esası da ondan öncekilerle kuvvet bulur, bir de nikah ve namus kavramını bir kenara bırakan toplumlarda da hayat zehir olur. Onun için birçok günahı Yüce Allah yapmayı yasaklarken, Zina olayına yaklaşmayı dahi yasaklamaktadır.

Yani bu ortamlardan uzak kalmaya, bu tür insanlara mesafeli durmaya gelişi güzel gereksiz ortamlarda zaman kaybetmeyi dahi yasaklamıştır. Kitabi Mübin bir açıdan insanın haksız yere öldürülmesini insanlığın öldürülmesiyle eş değer tutarken dört kişinin görebileceği kadar aleni zina eden bir kimseyi öldürme cezasıyla recmediyor.

Ben şu kanattayım ki biz benliğimiz üzerinde yaşamaya çalışırsak hayatımız kolaylaşacak, daha mutlu yaşama fırsatı bulacağız. Dünya ve ahretimiz de mamur olacak. Üstat Bediüzzamanın; “Siz dininizi hakkıyla yaşarsanız, dünyanız boynuna bir ip takılmış gibi arkanıza takılır gelir” deyip hayatın tılsımını bizimle paylaşıyor, daha ne desin değil mi?

Dünyada en muteber nasihat İlahi nasihattır, çünkü bu nasihatta Hayri mahz vardır. İsteyen itaat eder, dünya ve ahret saadetini bulur isteyen iradesini kendine rehber edip dik kafalığına uyar, tercih hakkını Allah(c.c) kullarına vermiştir.

Dolayısıyla ilahi nasihate ulaşma yollarını kolaylaştırmak gerekir, engel olaya ise hiç kimsenin hakkı yoktur. Başbakanımızın böyle bir terbiye ile yetiştiğine inanıyorum.

Selam ve dua ile

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums