Şehitler Ailesine Selam Olsun

  • 1.02.2016 00:00

 Milletin huzuru için devletin selameti/salabeti lazım. Bu normal vakitlerle adalet ve eşitlikle olurken, gün gelir bu iki değerin yokluğundan oluşan sorunlar devlet ile milleti karşı karşıya getirebiliyor.

Bu gün Suriye’de yaşayan budur. Özgür Suriye Ordusu’nun baş kaldırması sadece dış kışkırtmalardan kaynaklanmıyor, biriken militarist zulmün bir tezahürüydü. Saddam Hüseyin de Kürtlere benzer bir zulmü reva görmüştü.

Bizim ülkemizde yakın tarihe kadar izahı zor sıkıntılar Kürt vatandaşlarımıza çektirildi, İsterseniz bir kaçını sıralayayım.

*Bir ilim adamının günlerce köpeklerle işkence edilmesi,

*Bir kimsenin anüsünden hava pompasıyla pompalanması,

*Bir mahkûmu ararken, ailesinden 7 bayanın iki gün emniyet müdürlüğü koridorunda tutulması ve aralarında bakire bir kızın taciz edilmesi,

*Bir köyde gönderden bayrak indirilmiş diye köyün 50 erkeğine ana avrat düz geçerek daha pis küfürler edilmesi,

*Erkekleri kadınları huzurunda çıplak edilerek rezil edilmesi,

*Evde Kürtçe konuştuğu için öğrencinin okulda dayak yemesi,

*Silah toplamak için bir köyün tüm erkeklerinin işkenceden geçirilmesi ve 70 yaşındaki bir adamın 15 günlük yatalak hale getirene kadar sopalarla dövülmesi… olaylarına şahit oldum.

Allah aşkına soruyorum sadece bu kadar sıkıntı yaşayan birisi için dağa çıkmak mı zor, ovada kalmak mı zor. Daha zor olmasına rağmen benim gibi sağduyulu vatandaşlar ovada kalmayı tercih ettiler. Aklımla, fikrimle, dilim ve kalemimle mücadele ettim. Bir gün bu devletin kendine geleceğine inananlardanım, öyle de oldu, ama düşman elvermiyor.

Baksanıza bu süreç içinde gelişen sosyalist ruh, devletin hatasını fark edip barış huzur için adım atmasına rağmen, “fırsat, bu fırsat” deyip devletimize saldırıyor. Nasıl anladın diye sakın sorma, Türk solunun bunları alkışlamasından anlaşılmıyor mu?

Devletimiz diyorum çünkü ben bu devlete askerlik yaptım, vergi verdim, yanlışlarına karşı tepki gösterdim ve bu gün devlet olmaya, vatandaşlarıyla selamlaşmaya niyetli bir devlet haline geldiği günleri görüyorum. Nasıl ki ilk meclis Kürtlerin ve Türk’lerin meclisi olarak açıldıysa bu gün de o niteliğine dönüyor.

Peki devletimizi sahipsiz mi bırakacağız? Elbette ki canımız pahasına da olsa savunacağız, askerimiz, polisimiz bunun için vardır. Onlar canların pahasına mücadele verdikleri için biz evlerimizde rahat yaşıyoruz.

Çanakkale şehitlerini nasıl ki rahmetle, minnetle anıyorsak aynı şekilde bu süreçte şehit düşen güvenlik görevlilerini de o kategoride değerlendirmemiz lazımdır. Dolayısıyla Şehitlerin arkasında acındırıcı haber, yorum yapanlara kırgınım. Bunun yerine “Şehitler ailesine selam olsun” deseler daha iyi olmaz mı? biz şehitlerimize minnettarız demeleri daha iyi değil mi? Onlar da bilsinler ki evlatları bir hiç uğruna ölmediler, Kanaatim budur.

Benim atalarımdan biri 93 harbinde şehit düşmüş, onun oğlu da Hasankale cephesinde 7 yıl savaşmıştır, ayrıca atalarımdan biri de devletin işkencesiyle haksız yere öldürülmüştür.

 Ben dedemin katiline lanet etmeme rağmen, devletime sahip çıktım.  Benim de üç oğlum askere gitti biri az kalsın bir saldırıdan etkilenecekti, ama Mevlam kurtardı. Diğeri Kıbrıs’ta askerliğini yaptı düşman harekete geçseydi elbette ki vatan müdafaasını yapacaktı. Yani bu gün kimi vatandaşlarımızın yüreğine acı düşüyorsa bilsin ki 78 milyon vatandaşımız o ailelere minnettardır, duacıdır. Aileleri; eş ve çocukları, anne babaları hep imtiyazlı olacaklardır. 2012 yılında 30 maddelik anayasal düzenlemeyi boşuna mı yaptık.

Ben de bu sahabe şehri Diyarbekir’den şehit ailelerine selam olsun diyorum. Şehrimizi esir almaya çalışan ruh Kürtlerle barışık bir ruh değildir, bunu bilmekte fayda var. Çünkü bu insanların mağdur olması umurlarında bile değil. Eğer devlet arada olmasaydı kısa zamanda oluşacak “Sahabe Ordusu” bunları çoktan şehirden kovmuştu. Bu da böyle biline. Kürt halkı, komşusu tavuğuna “kış” dedi diye ona saldırırken, birileri kapısının eşiğinde hendek kazacak da sesini çıkarmayacak ha, hey gidi hey!

Yüce Allah bu milleti, bu belalı süreçten en kısa zamanda kurtarsın diye dua ediyorum, amin demeniz dileğiyle. Umut ediyorum bu hendekleri arkasındaki kimseler de bir an evvel devlete teslim olurlar da daha az ölümle bu süreç tamamlanır.

Allah beteri beterden saklasın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums