Leyla Zana’ya Sesleniyorum

  • 29.01.2016 00:00

 2012 yılında Başbakanla görüştüğünüzde “Bu gece daha huzurlu yatacağım” başlıklı bir yazı yazmıştım. Her ne hikmetse istenilen sonuç o görüşmeden elde edilemedi. Ama kanaatimce barış sürecinin başlamasına bir katalizör oldu.

Şimdi süreç yine ateş topuna dönmüş ve bir çare/çıkar yol lazımdır, bu dertli vakitte bu defa cumhurbaşkanıyla tekrar görüşme talebinden bulunmanız ve olumlu cevap almanız, yine bir umut uyandırdı ama bu defa barış ve huzura vesile olmasını bekliyorum.

Sizden istirhamım bu defaki görüşmenizde yuvarlak ifade geçmesin Kanton/Komün, Özyönetim, Öz savunma kavramları ise hiç olmasın. Dolmabahçe mutabakatından da bahsetmesen çok sevinirim. Artık Kürtleri bu Türk solunun entrikalarından kurtarın olmaz mı?

Peki ne olsun derseniz buyurun onu paylaşmak için size sesleniyorum.

1-Başkanlık sistemi ve Kürdistan eyaleti,

Seçim barajı kalkar, iki turlu seçimle kendiliğinde ittifaklar oluşur, vekil bakan olamadığı için meclis daha iyi çalışır. Eyalet valileri seçimle gelir.

2-Kürtçe eğitim için pilot okullar,

Kürtlerinin kahır ekseri ruhen Kürt olsalar da dil olarak Kürtleri kaybetmiş durumdalar, Kürtlere Kürtçe okulları mecburi hale getirerek yeni bir sıkıntı bir belanın kapısını aralamak doğru değildir.

3-Anayasal vatandaşlık,

Malum Büyük Millet meclisi Türkiye Büyük Millet meclisi olarak kabul edildi bazı miyop vatandaşlarımız Parlamento’yu Türk Büyük Millet meclisi yapmaya çalışıyorlar, bunun önünü almak için Türkiye kavramı üzerinde durmak lazımdır. Dolayısıyla Anayasayı şu Türk kavramından bağımsız hale getirmek lazımdır.

4-Siyasi genel af ve rehabilitasyon,

Bu sorunun kökten çözülmesi için dağa bağa çıkmış çocuklarımızı bir tarih vererek o tarihe kadar KGM gözetiminde ovaya indirmek lazım. Katl-u kitala karışmayanları anne babalarına teslim etmek lazımdır diye düşünüyorum. Ayrıca rehabilite edilerek meslek edindirip, istihdam etmek gerekir. Tıpkı hüküm yemiş vatandaşlarımızı sahiplendiğimiz gibi.

5-Köy korucularının kamu yararına görevlendirilmesi,

Doğrularıyla yanlışlarıyla 70 bin civarı korucularımız var, bunları ağır silahlardan arındırıp, kamu hizmetinde istihdam etmek lazım.

6-Daha nitelikli bir eğitim,

Doğru bir tarih, Nitelikli bir din Kültürü ve eğitimi, iki dilli eğitime açık, meslek edinme ağırlıklı bir yenilikle yapılandırmak lazım. Çocuklarımızı üniversite hayalleriyle perişan olmaktan kurtarmak lazım.

7-Sanat okullarının iş garantili hale getirilmesi,

Dünya ülkelerinde orta öğretimin %70’i meslek, %30’u akademik müfredat ağırlıklıdır. Bu orana dikkat edip meslek erbabı bir toplum oluşturmak lazım.

8-Irak Kürdistan devletinin tekamülüne destek,

Kürtlerin biricik devleti olmaya namzet bu devlete sahip çıkmak dünyanın üzerinde farz-ı kifaye Türk, Arap ve Farslar üzerinde ise vaciptir. Türkiye bunu bir derece yapmaya çalışıyor daha da iyi yapmasını görmek Kürt vatandaşlarımızı memnun edecektir.

9-Rojava Kürtlerinin hamiliğini talep et,

Suriye Kürtleri kendini idare etme adına çok acemidirler. Onları komünizmin kalıntısı olan şu Kanton/ Komün belasından kurtarmak lazım. Bu yanlışı Libya Lideri Muammer Keddafi yaptı ve devletini de milletini de perişan etti.

Benim için bu kadarı kafi isterseniz ekleme yapabilirsiniz, başarılı bir görüşme olması dileğiyle.

Anadolu insanını barış ve huzura dua etmeye davet ediyorum. Selam ve dua olmadan bu memlekete barış gelmez.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums