Devletin İmajına Leke Sürmeye Hakkınız Yok!

  • 13.01.2016 00:00

 Bir müdür, bir memur, bir asker, bir polis….Hatta vali ya da kaymamak.. konumu ne olursa olsun devletten maaş alıyorsa halka üstten bakmaya hakkı olmadığı gibi işini savsaklamaya, hal ve davranışlarıyla devletin imajına leke sürmeye hakkı yoktur!

Nasıl mı?

*Vatandaşa bağırıp çağırmak,

*Kurumunda militarist bir hava estirmek,

*Vatandaşın işini bir an evvel bitirme gibi bir sorumluluğu olduğu halde savsaklayarak; “bu gün git yarın gel” tarzında vatandaşa sıkıntı vermek,

*Vatandaşın güven ve huzuruyla sorumlu olan askerin polisin masum vatandaşa sıkıntı vermesi,

*Bir operasyonda ileri giderek sanığı etkisiz hale getirdiği halde ona sıkıntı vermek,

*İşini yaparken asık suratlı olmak,

Daha bu ibreti adamların durumunu ele almamışken bir de ne göreyim 1100 tane sözüm ona bilim insanı ülkemizde olup biten hadiselerle ilgili devleti suçlayıcı bir metne imza attılar. Hayata verdiği sıkıntıya rağmen PKK’yi masum gösterdiler.

Bir ülkede bu kadar siyasi ve soysal olaylara bakış açısı farklı olan “beyaz insan” kesimi var maalesef!

Bu insanların devletin imajına leke sürmeye ne hakları var? Eğer sahadan haberdar olmayıp bu beyanatta bulunuyorlarsa teessüf ederim, Kürtlerin yaşadığı sıkıntıları bildikleri halde bu deklarasyona destek veriyorlarsa bin kere yazık olsun.

Metni inceledim;

Katliamdan bahsediyor,

Behey gafil adamlar, çözüm sürecinde PKK bölgeyi cephaneliğe çevirdi, militarist bir hava estirerek bölge halkını sindirdi, bu süreçte yüzlerce saldırı gerçekleştirdi o zaman nerdeydiniz? Neden sürece uygun hareket etmiyorsunuz diye KCK/PKK’yi uyarmadınız? Yetmedi savaşı şehirlere taşıdı ve halka verdiği sıkıntıyla hayatı çekilmez hale getirdi yine sizden bir çıt yok, olmadı. Bir evde canı sıkılanın babayı suçladığı gibi devleti suçladınız. Evet sürecin bu hale gelmesinde devletin de sucu var ama örgütün hiç mi suçu yok?

Müzakereden bahsediyor,

Neyin müzakeresidir beyler, bunlar öz savunma güçleriyle öz yönetim istiyorlar. Bunun neyini müzakere edeceksiniz. Kürt halkı bunu istemiyor. Kürtlerin %84’ü PKK silah bıraksın diyor. Buna rağmen örgüt HDP’yi de esaret altına alarak siyaset alanını kontrol etti/ediyor, tıpkı bir zamanlar sizin gibi yetersiz insanların arkasında durduğu eski TSK gibi, peki zar zor siyaseti bir nebze özgürlüğüne kavuşturmuşken yine birilerinin namlusuna mı teslim edeceksiniz? O zaman HDP niye meclise gönderildi? Meclise hangi yasa teklifini verdi de kabul edilmedi?

PKK’nin hayata verdiği sıkıntıyla ilgili bir ifade yok,

Siz eğer insansanız, bilim adamıysanız şöyle bir metin kaleme alacaktınız ki kamuoyundan bir aferin alsaydınız.

…PKK barış sürecinde Anadolu insanının beklentisinin tersine bölgede bir nüfuz oluşturdu, yetmedi bölgeyi kontrolüne almaya devam ediyor, dağda savaşı kaybettiği için savaşı şehirlere taşıyarak maalesef kredisini tüketti, devlet devlet olma gereği örgütle mücadele ederken sivil insanlara maddi manevi bir sıkıntının oluşmaması için azami derecede dikkat etmesi gerektiği gibi ihmal sonucu PKK’nin bu düzeyde ileri gitmesine meydan verdiği için başta bölge halkından ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini belirtmeyi bir vazife biliyoruz…

Benim kanaatim şu ki devlet mekanizmasının içinde yer alıp, devlete leke getirmeye kimsenin hakkı yoktur, Allah aşkına soruyorum örgütün bu aşamada yaptığına halka ve devlete verdiği zarardan başka ne işe yarıyor? Ayrıca dış ülkelerin vekalet savaşına alet olmaktan öte!

Varsa hak adına bilmediğimiz bir şey söyleyin biz de destek verelim olmaz mı?

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums