İnsanlığın Ortak Vicdanına Kulak Vermek Lazım

  • 22.11.2015 00:00

 Yeryüzünde insanların açlık yaşaması, elverişsiz hava şartlarında sokakta kalmaları insanlık için bir kusurdur.İnsanlığın huzur ve mutluluğu için yol gösteren ve gereğini yapma sorumluluğunu insanlığa yüklemiştir.

“Zekat dışında da zenginin malında fakirin hakkı vardır” ayetiyle garip gurabanın korunmasına işret eden Yüce Allah’ın fermanını “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” ifadesiyle insanlığa akıl veren, yol gösteren Resulüllah aleyhisselam, bu ayeti daha açık bir tarzda şerh ederken,  peygamberin rahleyi tedrisatında yetişen Hz.Ali eğer zekat fakirlerin temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa zenginlerden ekstradan katkı alınabilir.

Günümüze baktığımız zaman insanlık bir açıdan fıttırırcasına zenginlik içinde lüks hayat yaşarken bir kıs mı da kuru ekmeği bulacak kadar maddi imkandan yoksun ve açlık sıkıntısını yaşıyor.

Üstat Bediüzzamanın ifadesiyle kimisi çok yediği için midesi ağrıyor, kimisi de açlığını giderecek kadar yiyecek bulamadığı için karnı ağrıyor halbuki zengin fakire az katkıda bulunsa ikisinin de karın ağrısı geçecek değil mi?

Günümüzün en zor şeyi elbette ki aç ve açıkta kalmaktır. Dolayısıyla bozulmamış vicdanlar bas bas bağırıyor bu iş böyle gitmez diye.

Papa Ne dedi?

Zenginlik içinde birilerine nasihat edenlere seslenerek; “bir mütedeyyin kimsenin firavun hayatını yaşamaya hakkı yoktur.”

Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan,

İş dünyasına seslenerek; “çok kazanma hırsından vazgeçin daha az kazanın, kazandığının bir kısmını da paylaşın, çevrenizdeki fakirleri gözetleyin.”

Düşünce insanı olarak bendeniz,

Yer Bağdat, Toplantı İslam işbirliği Teşkilatı, konuşma sırası bana gelince 9 maddelik tebliğden bir maddeyi dünya fakirlerine ayırdım.

Şöyle ki, “Arkadaşlar dünyanın en büyük sorunu açlık sorunudur, en ucuz giderilebilecek sorun da açlık sorunudur. İİT ülkeleri bütçelerinin %5’ini fakir fukaraya ayırırlarsa dünyada aç insan kalmaz. Ayrıca Beytülllah Beytül emir değildir, Hac gelirlerinin %10’unu dünya fakirlerine verilmelidir. Üstelik Müslim Gayri Müslim farkı gözetmeksizin. Çünkü inanan da inanamayan da Allahın kuludur, Allahın evi anlamına gelen Beytüllah’tan neden pay almasın değil mi?

Dikkat edilirse hayatın farklı katmanlarından tutun, ilahi öğretiye kadar her kesimden bir ses mağdur insanların lehine yükseliyor.

Gençlerimizi evlendirmek devlet millet olarak üzerimize bir vazife değil mi? Öyleyse ev vereceksiniz, döşemesine katkıda bulunacaksınız, gençlerini Allah’ın emri peygamberin kavliyle nikah akdiyle evlendireceksiniz. O zaman da hayırlı nesiller bekleme hakkınız olur. Yoksa bunu yapmaya muktedir değil miyiz diyorsunuz, ben buna gülerim, hele şu kirli politik havadan bir kurtulalım, selam ve dua ile hayatı teberrük edelim gerisini göreceksiniz gücümüz yetiyor mu yetmiyor mu? 

Aslında insanlık vicdanını rahat bıraksa eninde sonunda Mabudunu bulacak, mabudunu bulan neyi kayıp eder, onu kayıp eden neyi bulur ki? Ne yazık ki geçici dünya menfaatleri, makam ve konum kaybı korkusu vicdanın önünde bir engeldir.

Ne mutlu bu engelleri aşanlara. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums