Zevzek Zenginlere Selam Vermeyin!

  • 4.11.2014 00:00

 Sevgili vatandaşlarım, ey dünya insanları gelin üç günlük dünyanın safahatına esir düşmeyelim.

 “komşumuz açken, tok yatmak bize yakışmaz” diyelim insani değerler bizimle birlikte yaşasın hiç olmazsa çocuklarımızın dualarına layık olalım.

Ölüm sorası duadan mahrum olanların vay haline!

Dünya israfa esir düşmüş vaziyete olduğunu bile bilmiyor, Avrupa, Amerika israfın içine boğulmuş gidiyor, yetmiyormuş gibi bir de kendi ülkemizde de sağımızda solumuzda müsrif/mübezzir kimseleri görmeye başladık.

Kimi ilimizde gayrisafi milli hasıla 33 bin dolarken, kimi illerimizde ise 3 bin dolar düzeyindedir. İşte buna dikkat etmek lazım.

Diyarbakır’da bu miktar 10 bin dolar seviyesindedir. Ama ne yazık ki Diyarbakır’ın kimi ilçelerinde de Porşe marka bir milyon(eski parayla bir trilyon) değerinde otomobile binen kimseler var. Öyle ki 4 kişilik 10 aile 10 yıl bu parayla beslenebilir ve bu müsrif vatandaşımız da pek ala 50 bin liralık arabayla hayatını güle eğlene, şükrederek sürdürebilir.Ama nerde o düşünce

Boşuna mı Yüce Allah buyuruyor; “Muhakkak ki israf edenler, şeytanların kardeşleridir” dikkat buyursanız ayette mümin gayri mümin ayırımı yok. Başka bir ayetle “Muhakkak Allah müsrif insanları  sevmez” ferman edilmektedir.

Ne diyor üstat Bediüzzaman, “helal daire keyfe kafidir”.Peki her helal faaliyette bulabilir miyiz derseniz, israf kavramı önünüze set koyuyor. İlahi prensip buna müsaade etmez.

Bilinen o ki eğer dünya Avrupa şartlarında yaşamak isterse, bu dünyanın nimetleri yetmez bir dünya daha lazım, ABD şartlarında yaşamak isterse iki dünya daha gerekiyor. Diyorum ki gelin israfta değil iktisatta yarışalım, yani Avrupa ve Amerika israfından geri adım attın, göreceksiniz dünyanın rengi değişecek.

Malum OECD ülkelerinin dünya ekonomisiyle ilgili raporda Türkiye’nin, bu tempoyla bile giderse 2023’e kadar her yıl yaklaşık %6,7 oranında büyüyebilir.

Bu demektir ki bu süre içinde üretimini iki katına çıkaracak yaklaşık 1 trilyon dolarlık düzeyde olan üretimimiz 2 trilyon düzeyine çıkacak, vatandaşlarımızın tamamı bundan pay alacak işsizlerimiz işsizlik sigortasını alacak, kimse aç ve açıkta kalmayacak. Ancak bu zenginlikten helalinden daha fazla pay almak istiyorsanız, sanat erbabı, meslek erbabı olmanız, işini iyi yapmanız gerekir, bunu da unutmayalım.

Sene 1986 yine ABD menşeli “The Time” adında bir dergi Türkiye üzerinde bir araştırma yapmıştı, sonuç; Türkiye potansiyeliyle 160 milyon insanı besleyebilecek kapasitededir. Ancak bu zenginliği, huzura ve mutluluğa çevirmeniz lazım, bu da gelirimizin tabana yayılmasıyla olur. Yoksa milyonluk yatlarda/katlarda yaşamaya hevesli olan zevzek vatandaşlarımızın sayısı arttıkça bu zenginlik bu tür hırsız/arsız herifler yüzünden başımıza bela açabilir.

Onun için diyorum ki böyle israf dolu hayatı endişesizce yaşayan kimselere selam vermemek lazım. Çünkü bunlar şeytanların kardeşleridir.

Geleceğimizle ilgili manidar bir söylev gelişiyor. Galiba Allah bize servet ve saltanat verecek biz aklımıza ve imanımıza mukayyet olalım bu varlık ve imkan bizi Cehenneme de taşıyabilir

Neuzubillah.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums