Bir Yazarın Sorumluluğu

  • 20.10.2014 00:00

 Yazar olmak kolay mı arkadaş?

Tarafsız olacaksınız, kamuoyunun sesi, soluğu olacaksınız, sorunları sadece dile getiren değil, aynı zamanda çözüm üreteceksiniz.

İşte burada karşına farklı farlı engeller çıkıyor.

Siyaset senden memnun değil, doğrusuna doğru dediğin zaman hoş ama yanlış dediğiniz zaman hemen tavır takınıyor. Hele siyasi sempatizanlarının elinden artık illallah ettik, ya iktidarın o yağcı yandaşları, bunlarının kahrı hepten çekilmez. Bir tepkinizi yakaladı mı? Beş daha ekleyerek bir yerlere ulaştırıyor.

Bir de Diyarbakır gibi bir yerde iseniz musibet daha ağırdır. Bir merkezi iktidar var, bir de yerel iktidar. Gel de böyle bir kentte yazar ol.

Bir ara zamanın valisi hakkında bir yazı yazmıştın telefon açtı bana teşekkür etti, daha sonra gazetenin genel yayın yönetmenine “ya ben Eyüphan Beyi BDP’li biliyordum, değilmiş”  bir yağcı herif kulağına fısıldamış işte, gerçi BDP’li olmak bir kusur değil ama ben BDP’li değilim, çünkü siyasi argümanları beni umutlandırmıyor, tatmin etmiyor, konjoktörel bir politika izliyor, özgür ve kalıcı bir politikası yok.

Geçende biri Köşemin olduğu Gazeteye telefon etmiş Eyüphan Kaya aleyhimizde sert eleştiriler yapıyor diye, genel yayın yönetmenime bir hatırlatmada bulunuyor?

Peki ben neyi yazacağım arkadaş,

Belediye hizmetlerinde aksama var, yazma!

Şehrimde acımasızca insanlar katlediliyor, esnaf yağmalanıyor, bankalar soyuluyor, yazma!

Şehir elden gidiyor ey STK’lar gelin şehrimize sahip çıkalım demem gerekir, yazma!

Bir parti tutturmuş, Kürtlerin bir kısmını adamdan saymayıp, “Bu diyarda sadece benim horozum öter” diyor, yazma!

Çözüm süreci gereği PKK silahsızlanıp hayata kazandırılacakken tam tersine kendince mahkeme kurmuş, onu bunu keyfi yargılıyor, cezalandırıyor yazma!

Eşcinseller, LGBT’liler orada burada hava atıyor, utanmaları gerekirken kendine yasal bir statü için mücadele ediyorlar, yazma!

Benim şehrimin kızları, ipini koparmış gavur kızından beter bir yaşantı tercih etmiş, yarın sokakta sahipsiz kalacak, yazma!

Peki ne yazayım arkadaş, havadan sudan mı konuşalım.

Eğer ben bir yazarsam, hayata emek vermiş ve bu toplumun yarınını düşünüyorsam, doğruları takdir edip desteklediğim gibi bazı yanlışları dillendirmek boynumuzun borcudur.

Bazı yanlışların üstünü örtmek, görmezlikten gelmek o yanlışı ortadan kaldırmıyor, yanlışın üzerine gidip doğruyu dillendirmek gerekir, diyeceksiniz ki doğru sadece senin dediğin mi? Elbette ki hayır, ama fikrimin zıddı ne kadar yaşayabiliyorsa, dile geliyorsa ben de en az o kadar düşüncemi dile getirmekle yükümlüyüm.

Sevgili okurlarım unutmayın ben her yazımda tuşlara dokunurken manevi sorumluluğunu düşünerek yazıyorum, “Adil şahitlerden olma”  gibi bir sorumluluğumuz var, elhamdulillah şu ana kadar onurumuzla yaşadık, haktan ve doğrudan yana olduk, bundan sonrada öyle yaşamaya devam edeceğim inşallah.

Benim size de tavsiyem yanınızda paylaşmak istediğiniz bir şey varsa; bir yorumla da olsa lütfen esirgemeyin. Belki de aranan bilgi odur, toplumun çıkarı o küçücük paylaşımda olabilir.

Saygılarımla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums