SOMA’LIMA BİR LAZIMSA BEŞ VERİN

  • 20.05.2014 00:00

 Ah Soma, vah Soma

Bize acıyı tattın Soma, göz yaşlarıyla gözümüzün kirini aldın Soma, yaptığımız dua, gönderdiğimiz selamla kalbimizi yumuşattın Soma..

Onurlu miskin yaşamanın önemini bize öğrettin Soma, Devlet millet sevgisini bize hatırlattın Soma, en önemlisi de bize insanlığı öğrettin Soma…

Ölümle baş başa kalan yaşlısı gaz maskesini genlere, gençler çocuk sahibi arkadaşlarına uzatıyor maskeyi, onları çocukları bekliyor diye, bu ne asalet ya Rebbi şu anda öyle duygulu, öyle samimi göz yaşları döküyorum ki bunun yüzü suyu hürmetine Yüce Allah’ın mağfiretine kavuşsam inanın.

Bir açıdan bu zahmetli işte çalıştığı halde geçimi için yeterli bir maaş alamayan, diğer taraftan emekli olduğu halde borç altında olduğu için bir daha çalışan bu onurlu insanların hayatı üzerinde kitap yazılmalı bence. Anadolu insanına bir daha bir insanlık dersi verdiniz. Bir çoğumuzun gaflet uykusunda uyanmamıza vesile oldunuz.

Çalışanlar ne kadar alıyor bilemem ama minimum 3000TL almak onlar için idare eder bir ücret olup, muhakkak bu miktar baz alınarak işçiler çalıştırılmalıdır. Eğer işletmenin üretimi buna el vermiyorsa devletten destek alması lazımdır diye düşünüyorum. Çünkü kömür milli servettir milli servete destek vermek de devletin görevidir kanaatimce.

Hey dünya hey!

Bir yandan devletin ambulansı, sedyesi kirlenmesin diye çizmesini çıkarmaya çalışan memleket evladı, edep, haya ve kanaatle yetişmiş vatan evladı, diğer yandan kazancını nerden aldığı belli olmayan ve “bunlar ölüme müstahaktır” diyen sosyete serserisi. 

İşte ülkemizden iki uc insan örneği, nerden kaynaklandı? nasıl oldu  ki bu kadar birbirinden farklı insan profili yetiştirdik? 90 yıllık devletimizin yetiştirdiği iki farklı insan tipi işte nüfusumuzun %1’i Özdil ruhlu olabilir mi? dilim varmıyor ama ülkenin kaymağını haksız yere zıkkımlayanlar az değil, onu da söyleyeyim. Elin kızıyla eğlenip canı istedi diye testereyle kesip çöp bidonuna atan bilmem ne oğlu özdilgillerden değil mi? Sanki aynı tohumun ta kendisidir. Bunların babası belli mi? Onu da merak etmiyor değilim.

Benim derdim Soma benim derdi 301 kişiden geri kalan eş ve çocukları, gözü yaşlı anne ve babaları ve arkadaşları. Şimdi bunlara selam verme zamanı.

Peygamberimiz buyuruyor; “ölüm sorası babanızı mutlu etmek istiyorsanız, dostlarını ziyaret edin” öyleyse biz de bu şehit kardeşlerimizin ruhunu şad etmek istiyor, onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyorsak, işte bize fırsat; sevdiklerine sahip çıkma fırsatı.

Onun için diyorum ki, “Soma’lıma bir lazımsa beş verin” ki, biz de evlerimizde huzur içinde yaşayabilelim. Başımızı huzur içinde yatağımıza koyabilelim. Sakın herkese 1000TL maaş deyip boynumuzdan atmayalım. Bin liraya bir de çocuk başı iki yüzer, anne babalar için de üç yüzer lira aylık katkı verilsin. Herhalde tazminatları da mütevazi bir ev almalarına yeter.Devletin imkanları kısıtlıysa buyurun her devlet çalışanı 100TL yardım etsin göreceksiniz çocuklarının düğününe bile yeter.

Sorumlular sorgulanır, yargılanır beni ilgilendirmiyor.Çünkü acımı hafifletmiyor.

Ne olur, bunu hayal gibi görmeyin ya da uçuk bir fikir gibi algılamayın. Allah canımı almazsa bir yıl sonra inşallah orada olacağım ve bunun takipçisi olacağım.

Selam ve dua ile,

Bende yok hurda hile,

Gönlümün sesidir bu,

Çünkü çekiyor çile…

Anadolu insanının başı sağ olsun.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums