AĞZI OLAN KONUŞUYOR

  • 18.05.2014 00:00

 Soma felaketi için elimizden ne geliyorsa onu yapmak evla iken, bizimkiler suçluyu arama peşinde; kimi Bakanları, Başbakanı istifaya davet ediyor, kimisi de akıl veriyor, tavsiyelerde bulunuyor. Keşke o kadar da kendi işine baksalar ona yanmayacağım ama nerdeee….

Binlerce işçinin üyesi olduğu sendika yönetimi 161 kişinin oyluyla seçilmiş, iş yeriyle ilgili kayda değer bir çalışması, araştırması, soruşturması da gözükmüyor. Bu konuda çalışanlar adına eksik aksakları fark etmek, giderilmesi için işverenle işbirliği içinde sorunları gidermesi gerekirken bir çalışması olmamış galiba. Zaten eğer sendikadan işçilerin bir beklentisi olsaydı bu kadar ilgisiz bırakmazlardı.

Bakıyorum kimi eğitim sendikası uyarıyor; dikkatli olmak lazım, şöyle böyle yapmak lazım diye akıl veriyorlar. Ah bir de kendi alanlarıyla ilgili bir çalışmaları olsa… Var mı yok mu üye avı, ve vitrinlik basın açıklamaları ve orada burada  gazetelere boy tam boy poz vermek… Peki işleri bu mu? Elbette ki hayır. Üyelerini yetiştirme çalışmaları ve alalarıyla ilgili projeler hazırlayarak eğitim öğretimin gelişmesi için önayak olmaları lazım, ama konuşma hakları vardır diye eğitim öğretimin dışında her türlü konuda sesini yükseltiyorlar maşallah, tabi işin içinde siyasete yaranmak da var.

Geçende bir insan hakları derneği sorumlular adaletin önüne bir an evvel çıkmalı diyor,  hoş güzel de sen insan hakları derneği olarak halkı bilgilendirmeye dönük bir proje geliştirdin mi? Bulunduğun şehirde senin dernek olarak ne işe yaradığını halk biliyor mu? İnsan hakları adına okullarda gençlere dönük bir çalışman var mı?

Bir başka hareketin koordinatörü, o da tavsiyede bulunuyor. Ya arkadaş sen bir kendi işine bak sana! neredeyse kongren geldi gelecek, senin bir istişare ekibin vardı ki yönetimin de üstünde akil adamların oraya alınmıştı, bu süre içinde hiç istişare heyetini topladın mı? Mail ortamında gelen eleştirilere hiç cevap verdiniz mi? Hatta yönetiminiz kaç kişiyle toplantılar yapıyordu? Bir kısım yönetim elemanı ayrılmış darılmış haberin var mı?

Yahu adam Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın karşısına dikilmiş istifa edecek misiniz etmeyeceksiniz bana cevap ver diyor. Aklım duruyor ya Rabbi Taner Yıldız gibi kaç tane samimi, düşünceli, mütevazi ve çalışkan Bakanın var ki karşısına dikilmiş bu teklifi sunuyorsunuz? Avukatlar biliyor ki Soma’ya giriş yasaklanmış gitmişler işi inadına bindirerek yok efendim Somaya gireceğiz diye diretiyorlar.

Ayrıca anlamadığım bir durum da Başbakanımızın önüne madencilik tarihinde meydana gelen kazaların bilançosuyla ilgili bilgiyi kim bıraktı? Onun zamanı mıydı acaba? Bazen olur olmaz anlarda Başbakanımızı sanki yanlış yönlendiren oluyor.Bakanımız Taner Yıldız’ın açıklamaları sağduyulu insanımız için daha teselli edici geldiği halde, Başbakanın birçok seveni, keşke bu kaza istatistiklerini açıklamasaydı diye hayıflandıklarına şahit oldum.

Allah bu Hükümete sabır versin, bereket versin. İnşallah bir an evvel Soma şehitlerinin yakınlarına verilen sözler yerine gelir, hem aylıkları bağlanır, hem de çocuklarının okuma imkanı oluşturulur. Onlara ev de yapılır, mümkünse bir yardım kampanyasıyla toplanan parayla onlara daha rahat bir yaşam imkanı sunulur. Bu, devlet millet olarak boynumuzun borcudur.

Ayrıca gelişmiş dünya ülkeleri maden ocaklarını nasıl işletiyor? İnsanımızın yaşam koşulları nasıl kolaylaştırılıyorsa araştırıp, soruşturmak lazım. Böyle bir çalışma devlet kadar sendikaların da görevidir. Paraların üzerine oturabiliyorlar, arada bir vitrinlik çalışmalar yaparak üyelerinin gözünü boyaya biliyorlar. Gelsinler bir de asıl işlerinde  bir başarı elde etsinler.Üyelerine elle tutulur bir katkıları olsun,

Ey sevgili dostlar bu felaketin paydaşları hepimiziz, hepimizin bu konuda dolaylı bir sorumluluğu var. Benden söylemesi, ne zaman ki bu memlekette herkes işiyle uğraşsa o zaman bu ülkede çok şey değişir, birçok sorun kendiliğinden giderilir.

Benden söylemesi

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums