Nükleer Enerji Bize Lazım

  • 9.02.2014 00:00

 Düşünce inasanları diyorlar ki, maazallah günün birinde dünyada büyük bir şavaş olursa ya su ya da enerji yüzünden çıkar. Kısacası ikisi ya da birisinde meydana gelen sıkıntı hayatı yaşanmaz hale getiyor da ondan.

Malum fiziksel, kimyasal ve nükleer olmak üzere üç çeşit enerji kaynağımız var. Fiziksel enerji pek kayda değer bir nerji değil, kimyasak enerji yanma ağırlıklı olup karbon kaynaklı ve Karbondioksiti(CO2)karbonmonooksitin (CO) oluşmasına sebep olduğu gibi Kükürt(S) ve Azotun(N) oksitleri hava kirliliğine ve asit yağmurlarının yaşmasına sebep oluyor.

Bundan dolayıdır ki bir çok gelişmiş ülkelerde nükleer enerji santralleri var. Ürneğin kimilerinin öve öve bitiremediği ABD’de 100’den fazla nükleer santral var,  nükleer enerji üretiliyor. Nükleer enerji çevre dostudur, karbon yok edilerek elde edilir.

Diyorlar ki yakın tarihte Çernobil faciasını yaşadık, bu da laf mı yani? Hergün karayollarında trafik kazaları yaşanıyor, bu gerekçeyle yola mı çıkmayacağız. Çernobil faciasında toplan 53 insan öldü, keşke olmasaydı ama hayatın her alanında risk var. Onun için Hükümet işini iyi yapan japonlarla bu nükleer santral ortaklığına gitt ki bu tür arızalar nimimize edilsin.

Efendim eğer nükleer enerjiden yararlanacaksanız elektrik faturanız 2/3 oranında ucuzlayacak, daha açık bir ifadeyle 150TL olan faturanız 50TL olacak, insan bu avantajlı duruma hayır der mi? Vallahi ben bu nükleer santrallere karşı olan insanlara şaşıyorum. Ya kulaktan duyma hareket ediyorlar, ya da bilmeden birilerine maşa oluyorlar. Baksanıza kimi dünya devletleri nükleer enerjiyi kotroluna almak istiyor, hiç bundan bir ibret alınmıyor mu? Neymiş efendim nükleer enerji santrallerinde nükleer silah üretilebilir, doğrudur ama asıl gaye o mu acaba? Bence hayır eslı gaye bir ülkenin enerji bagımsızlığını engellemektir.

Ben bir örnek vereceğim gerisini siz düşünün, 100 ton kömürü yakarsanız elde edeceğiniz enerji bir gram karbonu nükleer olarak enerjiye dönüştürmekle eşit düzeyde enerji elde ediyorsunuz. Daha nasıl anlatayım. Ayrıca Yüce Allah her şeyin en iyisini bilendir ve kainatı ısıtan tek enerji kaynağı olarak yarattığı güneşin enerji üretini nükleerdir, yani hidrojen helyuma dönüşüyor ve bu kadar azami derecede enerji oluşuyor.

Sevgili vatandaşlar herkes kadar nükleer enerji üretmek bizim de hakkımız. Kulaktan duyma değil, bilinçli olarak nükleer santrale “evet” demek lazım gelir bence.

 

Benden söylemesi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    3.03.2012 02:12

    sayin belge bir milletki kendinden baskasini insan olarak gormeyip kendini herkesin ustunde gorup devamli karsisindakini yoketmeye calistirilip daima yagmaciligi kirip dokup karsisindakileri hep dusman belletmeyi ogrenirse bunun disinda bir egitim gormez ise olacagi budur oyleki bu milletin sectigi bakanlarda kendine benzer ve sonundada kendileri calar kendileri oynar nediyelim hakkimizda hayirlisi

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums