Dünyanın adalet anlayışı iflas etti

  • 4.11.2013 00:00

 

Kanaatim o ki bu dünya çetelerin elinde kalmış. Yoksa bu kadar zulüm ve sıkıntı karşısında bu kadar sessiz kalır mıydı? Çin mi desem, Rusya mı desem, İran mı? Desem ;Hele hele Amerika’nın aymazlığı tarihin yüz karası. Üç yıldır Suriye’de orantısız bir savaş devam ederken ciddi bir tepki yok, Mısırdaki meşru yönetime ordunun müdahalesi dünyadan kayda değer bir tepki görmediği gibi kimi despot devletler tarafından destek bile aldı. Beytüllah’ın rantını yiyen Krallar İslam karşıtı Mısır ordusuna destek verdi maalesef.İslam’ın nişanesi olan Kabe’yi öncelikle krallardan kurtarmak lazım. Bu sıkıntıların tarafı ve karşıtları insanlığın ezberini bozdu, en çok da sözüm ona İslam Devleti İran’a şaşı kaldım.

Ben bir insan olarak şikayetçiyim; BM’lerden şikayetçiyim, İİT’indan şikayetçiyim, Dünyanın doğusundan Batısına kadar ben insanım diyip, bu zulüm karşısında ilgisiz kalan kimselerden şikayetçiyim.

Öyle mi? Yani dünya Mısırdaki darbeye sessiz mi kalacak? Allah aşkına bir türlü Suriye’ye bir çare bulunamayacak mı? Bu durum karşısında dünya bu kadar ilgisiz kalıyorsa Adaleti nerede kaldı?

Bir an evvel Mısır’a bir ültimatom verilmeli ve en geç altı ay zarfında adil bir atmosferde seçimlere gidilmelidir. Bakın herkes kadar, hatta daha fazla müminlerin bu dünyanın yönetiminde yer almaya hakkı vardır. Ayrıca her türlü militarizme hayır demek gerekirken, soruyorum bu orduya dünya kadar bütçe ayırıyoruz ne işe yarıyor? İyi bir şey olsaydı batı neden aralarındaki sınırları sanal hale getirerek Asker kavramını ikinci plana attı İslam dünyası gün geçtikçe askeri harcamaları arttırıyor. Yer yüzünde milyonlarca insan açlıkla mücadele ederken silahlara yatırım yapmaya ne hakkımız var? Yok efendin ya bir gün bir savaş olursa? Niye olsun ki? Bu fesat silah tüccarları olmasa tabi…

Silahlı bir yöntemle dünyanın düzenine müdahil olan ABD, şimdiye kadar insanlık adına neyi başardı? İnsanlık tarafından olması gereken saygı ve sevgiyi alabiliyor mu?

Suriye, bütçesinin büyük bir kısmını orduya tahsis etti de ne oldu?  İnsanları canı pahasına yönetime hayır demek zorunda kalmadı mı? Hem silahlı gücünü kullana  vatandaşını teslim alsa bile buna başardım mı? Diyecek. Memleketinde taş üstüne taş bırakmadı, yüz binlerce insanını öldürdü, milyonlarca vatandaşı evini barkını terk etmek zorunda kaldı. Bütün Suriye Beşar’a teslim de olsa şimdi insanlık aleminden bir aferin mi alacak? Hey dünya hey, nasılda dostluk adına Esad’ı oyuna getirdiler.

Bunu çaresi şudur Suriye bir an evvel en az üç federal bölgeye ayrılacak ve tek devlet sembolik merkezi yönetimiyle varlığına devam edecek,i ama insanlığa verdiği sıkıntıları unutulacak gibi değil. Gerisini mahşer hal eder.

Siz devletseniz Adil olacaksınız, Zulüme meydan vermeyeceksiniz ve İnsanını önemseyeceksiniz, gerisi teferruat. Zengin ülke fakir ülke, gelişmiş gelişmemiş, kalkınmış kalkınmamış, çok önemli değil, önemli olan adalettir, paylaşımdır, insanının mutluluğudur.

Bizim ülkemizde Allah’ı tanıyan bir hükümet iktidarda olmasaydı kim bilir başımıza ne gelecekti. Aslında başımıza gelen bunca musibetin asıl müsebbibi bu memleketin tanrıtanımaz kimseler tarafından uzun süre idare edilmesidir.

Bu memleket her askeri müdahaleden sonra dolar bazında %50 fakirleşmiştir. Neyse ki Ordumuz dahil bu sıkıntıları vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti fark etmiş durumdadır. Allah ağzımızın tadını bozmasın umarım muhalefet kanadı da bunu bir an evvel fark eder de sağlık, ekonomi ve eğitime göre programını hazırlar ve bölücülük ve irtica gibi soyut kavramlarla zaman kayıp etmekten vazgeçerler.

Bu memleketin her vatandaşı kıymetlidir, diyor selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums