Umudum yeşermeye devam ediyor

  • 14.10.2013 00:00

 Bilen biliyor bu memleket derin devletin zinde güçleri elinden neler çekti neler? Ama ne yazık ki, “Hafızayı beşer nisyan ile maluldür” derler ya kimisi de işine gelmeyince çok çabuk unutuyor ve günümüz imkanlarını, özgür ortamını fark etmediği gibi; hop kalkıp, hop oturarak hükümeti, devleti eleştiriyor.Bir müsaade edelim bir az sabredelim…

AK Parti dönemini yerden yere vuracakmış gibi eleştirenler var,  ama bu süreçte meydana gelen değişiklikleri görmezlikten geliyorlar.

Neleri mi? Bir kaçını sıralayayım.

1-Olağan üstü hal kaldırıldı(insanımız bir zulümden kurtuldu)

2-Sivil asker ilişkisi normalleşti(Memleketimiz, işgal ve esaretten kurtuldu)

3-Kürtlerin varlığı kabul edildi(Bir ihanet son buldu)

4-Dersim katliamı münasebetiyle özür dilendi(Kabahat kabul edildi)

5-Kürt dili ve enstitüleri kuruldu(Sorunun giderilmesi için alt yapı hazırlığı yapılıyor)

6-Kürtçe dili okullarda öğretilmeye başlandı(Çalışmalar meyvesini veriyor)

7-Faili meçhul dosyalar raflardan indirildi(Zalimlerin içine bir korku saldı köşe bucak saklanıyorlar)

8-Kur’anı Kerim ve Siyer ü Nnebi dersleri okullarda verilmeye başlandı(Memleket evladı dinin iki asıl kaynağıya tanışıyor)

9-Askerlik şubeleri kapatıldı(Vatandaşın başından bir tokmak daha indirildi)

10-Kamu deneticisi müessesesi(Ombudsmanlık) oluşturul(Artık milletin adamı var)

İşte bu çalışmaların sonunda bir eylemsizlik kararı alındı ve Yüce Rabbime bin şükür olsun ki 9-10 aydır kan dökülmüyor, Kürd’ün de Türk’ün de evine cenaze gelmiyor.

En son açıklanan pakette bu iyileştirmelerden biridir.

Peki yeter mi? Elbette ki hayır, zaman içinde kamuoyu hazır hale geldikçe  insan hak ve özgürlüklerini hep isteyeceğiz. Bu insan olarak hakkımız.

Peki bu süre içinde kötü olan ne yapıldı, ben bir şey göremiyorum.Bilen varsa söylesin.

Ancak bazı yanlış uygulamalar hâlâ revaçta,

Yer altı dünyası hâlâ organizeli bir şekilde yaşıyor.

Çek senet mafyası var.

Toz ticaretinin önü alınmadı.

Kimi siyasetçi hâlâ fırsat buldukça maaşı dışında oradan buradan koparıyor.Üst düzey bürokratların bir kısmı hakeza…

Hantal bürokratik devlet tarzı pek ıslah olmamış.

İmralı-Kandil-BDP üçlüsü Kürt tarafının bir kısmı olarak süreci kabullenmiş vatandaş olarak bundan hoşnut olmamak elde değil. Mütedeyyin Kürtlerin de kahir ekseriyeti ise hep barış ve huzur için dua ediyordu. Ah bir de ülkemizin batısı bu sürecin yararına inansaydı; beş vakitte sürece selam ve dua ile katkı verseydi keşke.

Biz Kürtler onurlu varlığımızla, Kürt kimliğimizle Anadolu’da Türklerle yaşamaya varız tarih boyunca olduğu gibi.Yarım asırdır çektiğimiz eziyet ve cefanın da üzerine bir çizgi çiziyoruz. Yeter ki insani değerleri yaşatalım. Zaten Türklerin dostları bir Kürtler kalmıştı az kalsın onları da kaybedeceklerdi maazallah. Şükürler olsun ki devletin aklı bunu fark etti.

Ama Kürtler tarihte bir çok kere aldatıldıkları için az temkinli davranıyorlar bunu da makul karşılamak lazım. Eğer Hükümetin özü sıradan bir sağ atmosfer oluştursaydı bu endişemizde haklı olabilirdik, ama Hükümetin Başı Allah’ı tanıyınca bu endişelere mahal kalmıyor bence.

Ben inanıyorum ki peyderpey bu memleket daha iyi günlere gidecek.Gelin bu sürece kavli ve fili duada bulunalım.Mensup olduğumuz siyasi kanat ne olursa olsun sürece katkı yapmaya ikna çalışmalarını yapıp Anadolu insanının huzur ve mutluluğu için dua edelim.

Bu duygular içinde Kurban Bayramınızı kutlar, Barış, Başarı be Huzura katkı yalpasını diliyorum.

Selam ve dua ile

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums