Eşitlik değil, adalet istiyorum

  • 24.09.2013 00:00

 Hak ve adalet adına maksatlı kullanılan birçok kavram var. Özgürlük, eşitlik vb.

Mesela eşitliği ele alalım geçende güya bir diğerini eleştiriyor neymiş gerekçesi güya adam demiş ki, “eşim değil, zevcemdir” eşi için. Neymiş efendim eşini eşit kabul etmiyormuş. Bak hele hiç erkek ve kadın eşit olur mu? Bunu savunan aklı izanı kıttır eşit olmadığını Yüce Allah söylüyor ama hangi açıdan.
Tabiat şartlarına karşı olan dayanıklılık açısından, ağır işler yapma bakımından, zerafet ve şefkat bakımından birinin diğerine göre üstün yanı vardır. Bayan ana olmak vasfıyla bir numara iken, erkek ev dışındaki mesaiye karşı dayanıklılığı ile bir numaradır.
Kadın erkek eşitliğini savunanlar kadını sokağa çekmek isteyenlerdir. Peki anne babayı evden çıkarıyorsunuz bu evin aile özelliği nerede kalacak? Erkek içeri bayan dışarı yapsanız elinizi vicdanınıza koyun bayana zulüm olmadığını söyleyebilir misiniz? Ayrıca yaratılış kabiliyetlerine aykırı olduğu için bundan bir başarı elde edileceğinize inanıyor musunuz?
Aslında kadın erkek eşitliği kadınlar için bir tuzaktır. Bu mücadelenin peşinde olanlar kadına para pul kazandıkları kadar değer verdikleri gibi serbest atışta manevra alanlarını genişletmek isterler ve başka başka kadınları da suistimal etmek isteyenlerdir.
Eğer amaç kadının çalışmasıysa analık statüsünü kayıp etmeden yine çalışabilir. Kimsenin kadını eve hapsetme gibi bir derdi yok ancak bir erkek eşinin parasına göz dikmişse felaket oradan başlıyor. Çünkü eşinin kazancı bittiği anda evlilik ahdi sıkıntıya düşmüş olabilir.Kadın parttaym çalışıyorsa çalışsın ama çalışmak zorunda olmasın.
Hem kim demiş ki bir memlekette bütün bayan ve erkeklerin çalışabilmesi işin yeterince iş imkanı vardır.Bu mümkün mü? Elbette  ki hayır. Yani bayanların hayata atıldığı oranda erkekler işsiz kalacak unutmayalım.
Hem hangi onurlu kimse asgari ücretle zevcesini mesaiye gönderir? Hantal devlet memurluğun gelince kime yeter, kime yetmez? düşünmek lazım.
Gelin hayatı zir u zeber etmeyelim. İnsan fıtratını zorlamayalım, feleğin çarkını tersine çevirmeye kalkışırsanız peşinen mağlupsunuz, benden söylemesi.
Genç kızlara da söyleyecek iki çift sözüm var; kadınlık vasfınıza saygı duyun, erkekleri yoğun mesaisine göz dikmeyim, fıtratınızı önemseyin, kendilerini erkeklere beğendirmek için çaba harcamayın ki, ağırlığınız hissedilsin benden söylemesi.
Çalışan eş arayan damat adaylarına sesleniyorum; efendiler siz ailenize anne mi arıyorsunuz yoksa hanenize ekonomik bir ortak mı? Bence siz evladınıza anne, evinize hanım efendi alabilmek için çaba harcayın. İnsanlığın mutluluğu için gerekli olan odur. Anne babanın sevgi ilgisinden yoksun yetişen evlattan kayda değer bir şahıs beklemek akıl karı değildir.
O eşitlik eşitlik diyenler Ankara’nın Kızılay’ında Milli Piyango biletlerini o yaşlı haliyle satışlarını görsünler de utansınlar. Tabi utanma gibi bir duyguları, şefkat barındıran bir kalpleri ve ancak insanım diyen kimselerde bulunabilen vicdanları varsa.
Hem hangi birimizin annesi mesai çalışanıdır. Hem böyle olsalardı bizim gibi nitelikli insanların yetişmesi mümkün olur muydu? Ondan dolayı diyorum ki eşitlikten çok adalet istiyorum. Kadın haklarına sahip çıkalım ne dersiniz.
Bakalım çalışan çiftlerin evlatları nasıl olacak zaman elverirse onları da göreceğiz.
Selam ve dua ile
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums