Türkiye’nin görüntüsü: SİZCE BUNLAR NORMAL Mİ?

  • 18.01.2023 14:34

Türkiye’de her hafta hatta her gün öyle şeyler yaşanıyor ki bunlardan sadece bir tanesi medeni, çağdaş, demokratik bir hukuk devletinde yaşansa yer yerinden oynar, hükümetler hemen istifa etmek durumunda kalırlar.

İsterseniz son bir hafta, hadi bilemediniz on gün içinde yaşanan bazı olayları hatırlatalım, nihai kararı siz verin.

1-Ankara’da herkesin gözü önünde bir cinayet işlendi (30 Aralık), maktulün Ülkü Ocakları eski başkanı olması çok önemli olmayabilir, bir insan, bir vatandaş, önemli olan bu, cinayetle ilgili çok sayıda gözaltı var ama tetikçi hala ortada yok; SİZCE BU NORMAL Mİ?

2-CHP İstanbul eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, İBB seçimlerinde AKP ağır bir yenilgiye uğrayınca, yedi sene önce attığı tweetler nedeniyle yargılandı, mahkum oldu, siyasi yasaklı hale geldi; ancak, İçişleri Bakanı'nın sosyal medya danışmanı Emin Şen’in attığı “Anıtkabir’i yakacağız” tweeti hakkında bir soruşturma açılmayacağını akıllı her vatandaş biliyor; SİZCE BU NORMAL Mİ?

3-Bir planör uçak Bulgaristan üzerinden hava sahamıza giriyor, bir bölgeye valizler dolusu uyuşturucu atıyor ve sonra yine sanki 19 Mayıs provaları yapılıyor gibi hava sahamızı terk edip Bulgaristan’a dönüyor ve bu arada Türkiye’nin sivil ya da askeri radarlarına da takılmıyor; sınırlarımız bu kadar mı denetimsiz? SİZCE BU NORMAL Mİ?

4-Çok yüksek rütbeli subaylar, kuvvet komutanları bir resmi toplantıda AKP Başkanı ama aynı zamanda da Cumhurbaşkanı unvanını da taşıyan Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sert eleştiriler getiren sözlerini ateşli bir biçimde alkışladılar; Türkiye değişmiyor, yaklaşık 16 sene önce rahmetli Yaşar Büyükanıt “Sözde değil özde laik Cumhurbaşkanı istiyoruz” demesi içerik anlamında değil ama şeklen ne kadar yanlış ise bugünkü komutanların yaptığı da o kadar yanlış; bu arada en büyük falso 2007’de askerin bu tür çıkışlarına tepki veren AKP yönetiminin, mesela Erdoğan, mesela Ömer Çelik, bugün 180 derece ilkesel tornistan yapmış olmaları; SİZCE BU NORMAL Mİ?

5-AKP’li bir milletvekili (Siirt) pandemi döneminde AVM’ler iş yapmayınca AVM’sini Halk Bankasına 100 milyon dolara satıyor, pandemi sonrası işler açılınca aynı AVM’yi yine Halk Bankasından 48 milyon dolara geri alıyor; SİZCE BU NORMAL Mİ?

6-Cübbeli Ahmet isimli biri, kimin nesidir bilmiyorum, akşamları ya CNN Türk’te, ya da Haber Türk’te; SİZCE BU NORMAL Mİ?

7- Resmî Gazete'de YÖK yönetmelikleri yayınlıyor, konu yüksek lisans ve doktora programları yani “LİSANSÜSTÜ” konular ama YÖK’ün Resmî Gazete'ye gönderdiği yönetmeliklerin başlıklarında bir yerde “lisansüstü” yazıyor (doğrusu) bir başka yerde “lisans üstü” yazıyor; düşünün bir kere, YÖK ve Resmî Gazete yönetmelikleri imla hataları ile yayınlıyorlar; SİZCE BU NORMAL Mİ?

8- Piyasaya sahte kanser ilaçlarının sürüldüğü, ilaçların içinde sadece ağrı kesici olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından kabul ediliyor; SİZCE BU NORMAL Mİ?

9- Eskişehir’de Gezi olayları sırasında vahşice dövüldüğü için yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın vefatından sorumlu polis memuru basit yaralamadan 7 ay 15 gün ceza alıyor; unutmayalım, İBB Başkanı İmamoğlu “ahmak” kelimesinden dolayı 2 yıldan fazla ceza alıyor ve siyasi yasaklı oluyor; SİZCE BU NORMAL Mİ?

10- Büyük hatalar nedeniyle 2021 Aralık ve 2022 Ocak’ta aylık yüzde onun epey üzerine çıkan enflasyon oranı şimdi yine çok yüksek aylık ortalama yüzde üçlük seviyesine oturuyor ve baz etkisi nedeniyle yıllık enflasyon Ocak 2023 ve Şubat 2023’de düşer gibi gözüküyor ama aslında kazın ayağı öyle değil ama hem Erdoğan hem Nebati bu durumu sanki enflasyonla mücadelede bir şeyler yapılıyor gibi sunuyorlar; SİZCE BU NORMAL Mİ?

Sizlere rastgele bana anormal gözüken, muhtemelen sizlere de öyle gözüküyordur, son on günden on konu.

Bu on konu, daha sayısız başkası da var, Türkiye’nin 2023 senesi başı fotoğrafı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums