SİYAH RENGİN KATİLİ

  • 5.02.2016 00:00

Biraz da yazgı ortaklığı yapan siyah ve beyaz; Ortaçağ’ın sonlarıyla XVII. yüzyıl arasında, renk olma durumunu yavaş yavaş yitirdi. Matbaanın icadı ve gravürün ortaya çıkması, bu iki rengi, renklerin dünyasının en üstüne çıkarmıştı. Çok geçmedi Protestan reformu devreye girdi; onu bilimsel gelişmeler izledi; siyah ve beyaz, tahtından indirildi ve renkler dünyasının dışına savruluverdi. Bu da yetmedi, Isaac Newton, renk spektrumunu buldu; bulduğu renk düzeninde ne siyaha yer vardı ne de beyaza. Yine de beyaz, tüm renklerin toplamı olduğu için bir ölçüde paçayı kurtarmıştı. Siyahın hiçbir şansı yoktu: Newton, siyahın katili olarak tarihe geçti. Bu da bir renk devrimiydi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums