GELENEĞİN ATEİZMİ

  • 4.02.2016 00:00

 Sosyalistler-devrimciler olarak “insana benzemeyen” tanrıyı “inkâr” ettik, ama yerini “boş” bıraktık: Bu nedenle ateist yaşayıp camiden gömülmeyi, bıraktığımız boşluğun bir “ödülü” olarak algıladık.

Buna karşın genelde yasaklı kültürler özelde toprağımın yasaklı kültürü Kızılbaşlık, insana benzemeyen tanrıyı inkâr etmekle “yetinmemiş”, ortaya çıkan boşluğu “insanla/dağla-taşla” doldurmuştur.

Ve doğrudan doğayı-doğrudan insanı tanrı kabul ettiği için, “tanrısız bir doğaya-tanrısız bir insana” ulaşmayı amaç bellemiş; insanın üzerinde insana “tasallut” eden bir tanrıyı-doğanın üzerinde doğayı “zincire” vuran bir tanrıyı kabul etmek, insanın ve doğanın “özgürlüğünü elinden almaktır” demiştir.

Bu anlayış “geleceğin ateizmidir” ve sosyalist-devrimci kafalardaki “din-Allah anlayışını terbiye edecek bir öğretmendir”.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums