Hayatınız söz konusu ama Sağlık Bakanı size doğruyu söylemiyor

  • 24.03.2020 00:00

 Koronavirüs için bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen bir Sağlık Bakanı’nın konuşması sırasında defalarca Erdoğan ile damadına teşekkür etmek durumunda kalması ülkenin içinde olduğu durumu açıkça ortaya koyuyor aslında. Adamın derdi halkı değil, Saray'ı memnun etmek.

Bir kısım insanın başarılı bulduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Batılı örneklerinden farklı olarak muğlak, yuvarlak konuşuyor. Salgının hangi kentlerde görüldüğünü, en riskli şehirlerin hangisi olduğunu açıkça söylemiyor. İnsanların en şeffaflığa, bilgiye ihtiyacı olduğu anda bilgiyi saklıyor. Her gün ekranda veya sosyal medyada ama söylediklerinin bir kıymeti yok, değersiz.

“Panik yaratmamak” söylemi tamamen palavra. İnsanların doğruyu bilip korkmaya ihtiyacı olduğu bir dönem bu. Yaşadığım kentten bilgi vereyim. Ülkenin nüfusu 38 milyon. Eşinin testinin pozitif çıkması nedeniyle kendisini karantinaya alan Başbakan Trudeau her sabah kapısının önünde basın toplantısı yapıyor ve halkı bilgilendiriyor. Ayrıca çok ciddi ekonomik önlem alıyor. Kanada ekonomiye destek için 82 milyar ayırdı, işini kaybedenlere haftada 570 Kanada doları ödeneceğini açıkladı.

Yaşadığım eyaletin hükümeti daha sert önlemlere başvurdu. Okulları anında kapattı ve önceki gün 1 Mayıs’a kadar açılmayacağını duyurdu. Bugün itibariyle vaka sayısının 628 olduğunu ilan edip benzinci, market, eczane gibi zorunlu olmayan işyerleri dışında her yerin kapatılması talimatı verdi.

Evet dünya zor bir dönemden geçiyor. Devletlerin tek başına başa çıkamayacağı, halkın desteğine ihtiyaç duyulan bir dönem bu. Ancak halkın destek vermesi için gerçekleri bilmesi, tehlikenin farkında olması lazım.

AKP-MHP iktidarı halkla gerçeği paylaşmıyor, paylaşamıyor çünkü bilgi paylaşımının gereğini yapacak kaynağı yok. Zorunlular dışında işyerlerini kapatsa, çalışanlara, işsizlere bir kaynak sağlaması lazım; çalıp çırpıldığı için kasada kuruş yok. Altınları bile satıyor.

Önlem alamıyor, aldığı tek önlem Diyanet İşleri Başkanı’na camilerden dua ettirmek. Din dışında masaya sürebileceği bir argümanı yok. Bir de Soma taktiği uygulamak ve vaka ve can kaybı sayısını yavaş yavaş artırarak açıklamak. “Çin’e uçuşları en erken biz durdurduk” iddiasında bakan, oysa benim kendi tweetlerim var “Tüm dünya Çin’e uçuşları durdurdu, Türkiye neyi bekliyor” diye… Yani orada da doğruyu söylemiyor.

Bir yönetim düşünün ki, Avrupa’da futbol maçlarını, basketbol maçlarını ısrarla oynatmaya çalıştı. Sporcular, başta Fatih Terim olmak üzere teknik adamlar isyan edince erteleme kararı aldılar. Neden? Katarlı yayıncı kuruluş zarar etmesin, Katar Şeyhi mutsuz olmasın diye! Sonuç: Bugün Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak testte pozitif çıktığını açıkladı, korkarım ki teknik heyet ve futbolcular arasında da çıkacaktır. Aynı durum Fenerbahçe basketbol takımı için de geçerli.

Her türlü önlemi aldık iddiasındaki bir Sağlık Bakanı’nın ülkesinde ülke ortalamasını onlarca katı gelire sahip kesimindeki insanlarda durum böyleyse, test yapılmayan sokaktaki insanların durumunu ve size söylenen yalanın büyüklüğünü düşünün… Gerçek ise, iktidar baskısında olmayan Türkiyeli bağımsız bilim insanlarından geliyor. İşte tehlikenin büyüklüğü:

Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Onur Başer, Türkiye'de koronavirüs vakalarının geleceğine dair kaygı uyandıran öngörülerde bulundu.

"Türkiye’de en az 32 milyonun enfekte olacağı tahmin ediliyor" diyen Prof. Başer, "Bu 150 bin ila 600 bin ölüm demek" uyarısı yapıyor.

Bu işin hızı çok önemli diyen Prof. Başer, "Gelen veriler, Türkiye'de 1,6 milyon civarında hastanelere yatış olacağını gösteriyor. Bunun için en az 640 bin kişilik yoğun bakım ünitesi gerekli. Bu sayı şu anda 40 bin civarında" diyor ve ekliyor:

640 bin yatış olan hastanın da en az 320 bininin solunum cihazı ihtiyacı olacağını gösteriyor. Eğer solunum ihtiyacı olan hastalara makine bağlanmazsa ölüm oranı yüzde 90."

Medyanın susturulduğu, muhalefetin silikleştirildiği bir ortamda sağlığınız, can güvenliğiniz çok ciddi tehlike altında. Kendinizden başka güveneceğiniz bir dal yok...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums