IŞİD’le yatan katliamla uyanır

  • 30.06.2016 00:00

 Terör her ülkenin gerçeği. Bir eylem yapmaya karar vermiş teröristleri engellemek gerçekten zor. Yakaladığınız her 10 teröristin arasından birinin her zaman sıyrılıp planladığı eylemi gerçekleştirme ihtimali var. Ama bu gerçek Türkiye'nin neden IŞİD'in ölüm tarlası haline geldiğini açıklamaya yetmiyor. Köktendinci örgütün en kanlı eylemlerini rahatlıkla gerçekleştirdiği bir ülke Türkiye ve bunda ülkeyi yönetenlerin bu örgüte bakışının payı büyük.

Her şeyden önce rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bunda AKP yönetimin IŞİD'le ilişkisinin karanlık yönlerinin aydınlık yönlerinden çok olmasının payı büyük. Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya kadar her ilde örgütlenmesine izin verilen, göz yumulan bir örgüt. Batılı haber kaynaklarına göre, ülkemizde eğitim kampları, lojistik üsleri, komuta ve karar merkezleri, sağlık ocakları falan var. Hakim zihniyetin koruyup kolladığı bir örgütlenme bu.

Niçin?

Suriye sınırında Kürtlerin örgütlenmesine karşı elverişli bir araç olduğu için. AKP her olayda olduğu gibi, bu olayda da kendisini mağdur gösterse de, HDP mitinglerine yönelik IŞİD saldırıları gibi, bu korkunç saldırının da en az zararlı çıkanıdır. O bombalamalar halkta güvenlik ve istikrar arayışını artırmış, seçim ortamını askerileştirmiş ve sonuçta AKP'nin bile beklemediği bir oy oranının çıkmasına yol açmıştı. Havaalanı saldırısı da İsrail ile anlaşmayı, Putin'den özürü gölgede bıraktıracak bir gelişmedir.

TRT Haber'in bombalı katliamı haber yapmak yerine başdanışmanın programını yayınlamaya devam etmesi ve onun yorumunun da ‘‘Bu saldırıyı abartmayın'' olması, bu iktidarın IŞİD saldırısına karşı gösterdiği tepkinin gerçek ölçüsüdür. Bombalamayla ilgili gerçekleri havuzun haber kanallarından değil de, uluslararası haber kanallarından almamız, bize AKP'nin gerçek sorumluluğu hakkında açık bir bilgi vermektedir.

Her olayda olduğu gibi, bu saldırıda da alınan ilk önlemin yayın yasağı ve sosyal medyaya kısıtlama olması, iktidarın rahatsızlığının açık göstergesidir. Söz konusu olan fanatik İslamcı örgütler olduğunda bu iktidarın bize gerçeği söylediğinden emin olmak mümkün değildir.

Bakın, Niğde'de güvenlik güçlerini öldürüp bir duruşmaya bile katılmadan mahkum edilen IŞİD'lilerin bu ülkede cezaevinde oldukları bile kuşkulu. Adıyaman'da ‘Dokumacılar' diye bilinen IŞİD'ci katillerin devletin bilgisi ve görmezden gelmesi sayesinde gelişip serpildiği ise kuşku götürmeyen bir gerçek.

IŞİD'in bu topraklarda gerçekleştirdiği her eylemden, radikal-İslamcı bu örgüt kadar, bu örgüte Kürtlerle savaş adına destek veren herkesin sorumluluğu var. Bu kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek. Üstü davalarla, mahkumiyetlere kapatılan MİT Tırları davasından başlayıp Musul Başkonsolosluğu baskınına kadar giden bir karanlık ilişkiler ağından söz ediyoruz ve bu gerçek aydınlatılmadan bu eylemlerin önünün alınması mümkün değil.

Suriye'de başlatılan yanlış politikaya Kürt paranoyasının eklenmesi, ülkeyi terör eylemlerinin odağı haline getirmiştir. Bu zihniyetin iktidarı devam ettiği sürece Atatürk Havalimanı saldırısı son olmayacak ve Türkiye radikal-İslamcıların oyun sahası olmaya devam edecektir. Unutmamak gerekir ki, bu ülkenin başında El-Kaideci El-Nusra'yı terör örgütü ilan eden Batılı ülkelerden hesap sormaya çalışan bir zihniyet var.

Tablo açıktır: Dökülen kanların sorumlusu, kafa kesen zihniyetin bu topraklarda cirit atmasına imkan veren, destek olanlardır. AKP'nin trolleri ne derse desin, bedeli ödeyen sadece ve sadece gariban halktır. Bu kafayla ödemeye de devam edecektir. Türkiye, Suriye gibi oluyor, Pakistanlaşma riski var uyarılarını dikkate ve ciddiye almayanların koca ülkeyi getirdiği nokta budur. Yani, kan ve gözyaşı. Uyarmışlardı ama ‘Terörle yaşamaya alışın' diye… Çok şikayet etmeyin.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums