Erdoğan, Rıza’dan hiç bahsetmiyor!

  • 6.02.2016 00:00

 Çocuk sayısına karışıyor, Ermeni meselesine üst akıl yorumu yapıyor, Putin'e karşı elinden geldiğince alttan alıyor. Kürt meselesinden eğitim müfredatına kadar her konuda bir fikri var ve fikrini açıklamaktan pek imtina eden bir arkadaş değil. Bildiğin “Güneş müftüsü…” Köyünde camisinin avlusunda namazdan sonra etrafında toplanan cemaate, her konuda fikir beyan edenlere verilen isim Erdoğan'a da cuk oturuyor. Sırada, ‘‘Soğan kestiğiniz bıçakla karpuz kesmeyin'' demesi var herhalde.

Üniversite diploması bile tartışmalı olan biri için iddialı biri. Ama kaçındığı bir konu var. Hayırsever vatandaş Rıza Sarraf'ın durumu. İlk tutuklandığında ‘‘Bizim ülkemizle ilgisi'' yok yorumu yaptı ama Savcı Bharara'nın iddianamesi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayınca durumun pek de öyle olmadığı ortaya çıktı. Rıza değil, Türkiye'nin siyasal, adli ve ahlaki sistemi yargılanıyor resmen.

 

Türkiye'nin karanlık bir dönemi yargılanıyor resmen Manhattan'da. İlhan Tanır'ın geçtiği haberlere göre, TMSF'nin el koyduğu Arap-Türk Bankası kara para aklama ilişkilerinin göbeğinde olmakla suçlanıyor. AKP döneminde TMSF'ye ve bu kurum üzerinden Arap-Türk Bankası'na atanan bürokratların kara para aklama işlemlerini bizzat yönettiği ifade ediliyor.

 

Savcı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve eşini yazdığı dilekçelere koyuyor, Rıza Sarraf'ın Emine Erdoğan'ın kurucularından olduğu bir derneğe yaptığı bağışlara dikkat çekiyor; ne Saray'dan, ne Emine Erdoğan'dan, ne de dernekten tek bir satır açıklama gelmiyor. Kafalarını kuma gömmüş öyle bekliyorlar. TÜSİAD'a, Doğan medyasına, Merkel'e esip gürleyen Sultan, Savcı Bharara karşısında süt dökmüş kedi gibi.

 

Almanya Parlamentosu'nda Ermeni Soykırımı teklifine evet oyu veren Türkiye asıllı parlamenterlere ‘‘Sütü bozuk'' diyen Adalet Bakanı, Amerikalı Savcı'nın ‘‘Rıza Sarraf, Türkiye'de yakalandı ama rüşvet sayesinde serbest'' kaldı iddialarını duymazdan gelmeyi tercih ediyor. Bir basın toplantısı düzenleyip ‘‘Bizim ülkemizde rüşvetle karar verecek sütü bozuk savcı ve hakimler yoktur'' diyemiyor.

 

Medyası bu haberleri hiç görmüyor. Ama görmeme nedeni belli ki Saray'ın korkusundan değil. Cumhuriyet ve Haberdar'ın haberlerine göre, Sarraf'ın kirlilik ağına bulaşanlar arasında iki medya patronu, gazete yöneticileri ve yazarları var. Bu iddialar doğruysa, Rıza parayı verip istediği haberi yaptırıp istediği yazıyı yazdırmış.

 

Bu iddianamede ortaya çıkan bilgi ve belgelerin çizdiği Türkiye tablosu ne kadar kirli ve ne kadar karanlık görüyor musunuz! Siyasi sisteminden yargı düzenine, medyasından bankacılığına kadar her alanda kirli ve karanlık ilişkilerin hakim olduğu, İran asıllı genç bir adamın bütün sistemi nasıl teslim alabildiğini görüyorsunuz.

 

İslam'ın içini boşaltıp ahlaki her değerini yok sayan bu anlayışın ülkeyi nasıl bir batağa sürüklediği ortada. Avrupa Birliği ile geri dönüş anlaşmasının askıya alınması haberi doğruysa, başımıza geleceklerin bir işareti. Amerika ile yaşanacak bu davanın sonuçları iki ülke arasında tarihin en büyük krizine yol açabilecek nitelikte. Ergenekon tayfasının bastırmasıyla Rusya'dan özür dilenip ilişkiler düzeltilse bile, Batı'dan büyük kopuşun sonuçları belli ki vahim olacak.

 

NATO'dan kopuşa kadar gidebilecek bu kopuşun ülkenin başına ne belalar açacağını yaşayarak göreceğiz ama Ergenekoncu-İslamcı ittifakından olumlu bir sonuç bekleyenin akıl sağlığı zaten yerinde değildir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums