AKP'nin laiklik sözüne güvenebilir miyiz!

  • 28.04.2016 00:00

 Ne dedilerse tersini yaptılar. Böyle bir ahlak anlayışları var. Yolsuzluktan şikayet edip temiz bir düzen sözü verdiler, Cumhuriyet tarihinin yolsuzluk rekorunu kırdılar. Bağımsız ve tarafsız bir yargı sözü verip dünyada eşi görülmemiş bağımlılıkta bir yargı sistemini yarattılar. ''Yaratılanı severiz Yaradan'dan dolayı'' dediler; yaratılanı madenlerde, fabrikalarda, sokaklarda telef ettiler. Barış dediler, Kürt meselesinin en kanlı dönemini açtılar.

O yüzden Meclis Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini geri almasının, AKP sözcülerinin laiklik teminatı vermelerinin bir anlam ve önemi yok. Çünkü yalan bazılarının fıtratında var. Ağızlarından çıkana değil, zihinlerinde olana bakmak lazım. Bunlar, İslam'ın altın çağına dönmeye inanıyor. Laikliğin gâvur icadı olduğuna, yeniden dünyaya hükmetmek için İslam'a dönmek gerektiğine inanıyor.

 

Halife'nin artık halk oylarıyla seçildiğini, onun Tanrı'nın yeryüzündeki gölgesi olduğunu, laiklik, hukuk gibi kavramlarla elinin bağlanmamasını, söylediğinin kanun, açıkladığının hüküm olması gerektiği fikrini yürekten destekliyor. Bir de kendi ceplerini daha da dolduracağına, inşaatla, madenle, iş takipçiliği ve borsa manipülasyonu ile dünyalıklarını yapmalarına yardımcı olacağını biliyor.

 

Para gelecek yerde, laikliğin lafı mı olur...

 

Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz. Bunların dediğine inanırsanız, başınız beladan kurtulmaz. Dinin kurallarına yenisini eklediler: Yalan söylemek. Doğru söyleyen bunların dininden çıkıyor. Yalan-dolan, hırsızlık ve yolsuzluk üzerine kurulu bir din anlayışları var. Şeriat anlayışları da buna uygun olacaktır.

 

Şimdi memleketin tamamında devletin denetiminden kaçırılmış, binlerce Kur'an kursu ve yurdu açılmış. Burada ırzına geçilen çocukların bile lafı olmuyor. Alevilere, ateistlere zorla din dersi ve Hz. Muhammed'in hayatı okutuluyor. Cuma namazına gitmeyen, içki içenler devlet kadrolarında yer alamıyor. (Sadece rüşvet veren, kucağa oturan iş adamları bu zorunluluktan muaf tutuluyor.)

 

Hâlâ anayasada laiklik sözü olsun mu olmasın mı tartışılıyor.

 

Suriye'de AKP'nin büyük desteğiyle başlayan iç savaşta köktendinci unsurlara toprakların açılması, onlarla yatak arkadaşlığının seçilmesi Türkiye'nin terör açısından Pakistanlaşma sürecini başlatmıştı. Şimdi laiklik anayasadan çıkarılarak bu iş perçinlenmek de isteniliyor o kadar. Avrupa Birliği'nin tek İslam Cumhuriyeti üyesi olarak tarihe geçmeyi amaçlıyorlar herhâlde.

 

Cumhuriyet gazetesinin dün yayımladığı laiklik haritasına bakarsanız, dünyanın terör, yoksulluk, kadın-erkek eşitsizliği, çocuk zulmü açısından başı çeken ülkelerinde Şeriat sisteminin uygulandığını görürsünüz.

 

Dünyaya şiddet ve nefret saçan tüm zihinlerin laiklik ilkesine düşman ve Şer'i sistemden yana olduğunu anlamak için herhangi bir gazetenin dış haberler sayfasını okumanız yeterli. Kadını laik hukukun sağladığı haklarından mahrum edip bir çocuk makinesine döndürmeyi amaçlayan bu zihniyeti ülkenin kadınlarının ağırlıklı bölümü de destekliyor ne yazık ki.

 

Osmanlı'dan bu yana Şer'i hukuktan adım adım uzaklaşıp seküler anlayışa geçmeyi başaran Anadolu toprakları, bir Vehhabi anlayışa teslim olacakmış gibi görünüyor. Önüne daha kanlı ve çatışmalı bir dönemi açacak gelişmelere gebe Türkiye.

 

Belki de yaşanması gereken bu.

 

İnsanlar yaşam biçimleri, yönetim biçimleri için mücadele etmeden, bedel ödemeden kurulan sistemler kalıcı olamıyor belli ki. Gerçek laik, demokratik ve hukuka saygılı bir düzene kavuşmak için bedel ödenmesi gereken bir dönem bu. Ödenmesi kaçınılmaz...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums