Yetenekli Bay Erdoğan’ın en sıkıntılı günleri

  • 4.02.2016 00:00

 Kayak, hotel.com gibi otel rezervasyon sitelerine girdiğinizde 28, 35, 44, 55 dolar gibi dünyanın en önemli merkezlerinden biri için komik fiyatlarla karşılaşıyorsunuz. Taksim'in göbeğindeki The Marmara'da geceleme fiyatı 108 dolar, Boğaz manzaralı, beş yıldızlı Swissotel'inki ise sadece 112 dolar.

Dünya turizm merkezi olma iddiasında olan, THY'nin başarılarıyla övünen, dünyada bilinen bir şehir için komik rakamlar. Cazibe açısından İstanbul ise yarışamayacak Buenos Aires'te en ucuz geceleme fiyatının 300 dolar olduğunu söylemem yeterli herhalde.

 

Bugün Mikonos, Santorini'ye bahar ve yaz için rezervasyon yaptırsanız yer bulmanız mümkün değil. En sıradan otelin geceliği de 500-600 euro civarında. Antalya sahillerindeki her şey dâhil otellerin Finlandiya'daki satış fiyatı ise sadece 22 dolar. Bu ucuzluğa rağmen İstanbul otellerinin doluluk oranı yüzde 30'lar seviyesinde.

 

Bacasız sanayiyi çökerttiler ve yakın bir gelecekte toparlanması mümkün görünmüyor. Hâlâ otel inşaatının sürdüğü İstanbul ve Akdeniz sahillerinde bu sıkıntının bankalara nasıl yansıyacağı henüz meçhul. Turizmdeki sıkıntının bu yaz 200 bin kişiyi işsiz bırakacağı belirtiliyor. Gıda, temizlik, alışveriş sektörlerine yansıması ise cabası.

 

İhracat rakamlarına baktığımızda da aynı sıkıntının sürdüğü açıkça görülüyor. Açıklanan işsizlik ve ihracat rakamlarına kimse inanmıyor, güvenmiyor.

 

İstikrar diye tek başına iktidara gelen AKP, Erdoğan'ın müdahaleleri, manevraları sonucu bir kaç ay içinde eskidi, memleketi yönetemez hale geldi. Partiyi iktidara getiren Anadolu Kaplanları'nı tedirgin etmeye başladı. Hukukun ortadan kalkması, hareketin nüvesini oluşturan Kayseri, Konya, Denizli gibi merkezlerde rahatsızlık yaratmaya başladı.

 

Suriye'deki yanlışlar, bütün komşularla kötü ilişkiler, Rusya pazarının kapanması, gittikçe güçlenen iç savaş tehlikesi muhafazakâr burjuvaziyi rahatsız ediyor. Hedefleri Erdoğan'ı tasfiye etmek değil ama ‘efsane lider' olarak Saray'a kapatmak, sınırları içine çekmek.

 

AKP içindeki rahatsızlık giderek artıyor. Kurucu kadronun tasfiye edilmesi, parti ve bürokrasinin Saray devşirmelerine teslim edilmesi huzursuzluk yaratıyor. AKP için için kaynıyor.

 

Erdoğan onun için sürekli bastırıyor, markaj uyguluyor, tehdit ediyor. Yargıda kontrolü kaybetmesi, yolsuzluk soruşturmalarının önünün açılması, muhalif seslerin özgürce sesini duyurması anlamına gelecek. Medyada ipin ucunu kaçırması, acı gerçeklerin daha geniş kitlelere ulaşması sonucunu doğuracak.

 

Bu tablo, o ve yakınları için bir ölüm-kalım savaşı. Bir milim alan bile kaybetmeye tahammülleri yok. O nedenle sesini çıkaran, kafasını kaldıran herkes hain ve paralel ilan ediliyor. Karalama kampanyasından Bülent Arınç da alıyor payını, Anayasa Mahkemesi Başkanı da.

 

Sürekli saldırma, korkutma, sindirme çabası içinde olmaları gerekiyor ama nafile. Deniz bitiyor. Erdoğan'ın baskı ve korku ile hâkim olduğu dönemin sonu yaklaşıyor. İttifak değiştirip yeni düşmanlar yaratarak yönetme devri bitti. O artık efsane lider…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums