İSRAİL DÖLÜNDEN DOST İSRAİL'E

  • 22.12.2015 00:00

 Türkiye gibi bir ülkenin,bölgenin iki önemli ve güçlüülkesi Mısır ve İsrail ile papaz olması, ilişkilerini koparması anlaşılır bir şey değildi. Dış politikayı Sünnilik ve İhvan üzerine kurup gözünüz başka bir şey görmez hâle gelince, hatalar yapıyorsunuz. 


Nereye kadar? 

Hayatın gerçeklerine çarpıncaya kadar. İsrail ile ilişkileri düzeltme girişimi, hem Washington’ın bastırması, hem de Doğu Akdeniz’deki doğal gazın Avrupa’ya ulaşım konusu nedeniyle epey zamandır gündemdeydi ve el altından görüşmelerin sürdüğü anlaşılıyor. Yakın bir zamanda bu işin resmiyete dökülmesi kaçınılmaz görünüyor. 

AKP’nin her alanda olduğu gibi, burada da bir uçtan diğerine pişkince savrulabilmesinin bir örneğini burada da görüyoruz. Davos’ta dönemin Başbakanı’nın ağzından “Öldürmeyi iyi bilen” halk ve devlet olarak ilan edilen İsrail, bir gecede “dost” oluverdi. Biz de öldürmeyi iyi öğrendiğimiz, bu işte ustalaştığımız için olsa gerek. 

AKP’nin tepesinden tabanına kadar antisemit bir söylem içinde olduğu, camilerde, gençlik kollarında, gazetelerinde sürekli Yahudi komplolarından, üst akıldan bahsettiği bir gerçek… Muhaliflerini “İsrail dölü” diye kovalayan bir zihniyet var karşımızda. 

Abdülkadir Selvi
’nin deyimiyle, 17-25 Aralık darbe girişiminin arkasındaki asıl güç de İsrail ve Yahudi lobisi. Türkiye’nin meşru hükümetini devirmek isteyen bir devlet, Türkiye’nin nasıl dostu olacak ki. 

Nereden bakarsan bak tutarsızlık ama önemli değil. Hırsızlığa bile eyvallah diyen bir halkın uluslararası alandaki bu itibarsızlaşma ve tutarsızlığı dikkate alıp önemseyeceğine inanmak ham bir hayal. 

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ağzından kesin bir dille Musul’daki Başika Kampı’ndan çekilmeyeceğini açıkladıktan iki saat sonra, (Obama ve Biden’in sert telefon uyarılarının ardından) bu kamptaki askerlerini ‘intikal’ ettiren bir ülkenin tutumunu kendi halkı ciddiye almaz, sorgulamazsa, uluslararası toplum hiç almaz. 

Çok yakın bir zamanda, Türkiye’nin Kuzey Suriye’deki ‘kırmızı çizgisi’nin silinip pembeleştiğine tanıklık edeceğiz. Türkiye hava sahasını koruma bahanesiyle topraklarımıza getirilen NATO hava savunma sistemleri, Rusya’ya karşı yeni bir hamle yapma çılgınlığının önüne geçmek kadar, Suriye Kürtleri’ni Türkiye’ye karşı koruma amacı taşıyor.

Demokratik Suriye Güçleri adı altında yeniden örgütlenen ama asıl çekirdeğini Kürtler’in oluşturduğu gücün Ceraplus’u ele alma hazırlığında olduğu bilgisi geliyor. Bu bölgenin de Kürtlerin eline geçmesiyle Türkiye üç tarafı Kürtlerle çevrili bir ülke haline gelmekle kalmayacak, Sünni Arap âlemiyle de fiziki ilişkisi noktalanacak. 

Suriye krizini çıkartırken ne amaçladıysa tam tersi olan bir stratejik akıl ile karşı karşıyayız. Ciddiye alınmayan, ihtiyaçtan ilişki kurulan bir ülke. Yolsuzluk, hukuksuzluk boyutuna bir de akılsızlık katmış bir yönetimden başka bir şey de beklenemez elbette.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums