Şaka gibi bir Başbakan…

  • 15.10.2015 00:00

 Ana muhalefet lideriyle özel görüşme istiyor. Görüşmede Star Grubu Medya Başkanı Murat Sancak’a yapılan saldırı gündeme gelince, Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırganların yakalandığını söylüyor. Olay medyaya yansıyınca yapılan araştırmada, bilginin gerçeğe aykırı olduğu ortaya çıkıyor.
 
Ortada iki ihtimal var: Ya Davutoğlu, şiddete ortak çözüm bulmak için bir araya geldiği Kılıçdaroğlu’na bilerek yalan bilgi veriyor, ki böyle bir tavır herhangi bir zeminde buluşmayı imkansız kılar, ya da ekibi Davutoğlu’nu resmen uyutuyor.

İkisi de vahim…
 
Kendisine ‘başbakan’ diyen birinin, Türkiye’nin gündemine oturmuş böylesi bir konuda söylediklerinin gerçeğe aykırı çıkması, söylediği her sözü geçersiz kılar. Siyaset, güven meselesidir. Davutoğlu’nun sözlerinin doğru olmadığı sadece iç politikada değil, çok iddialı olduğu dış politika mahfillerinde de kayda alınmış, başkentlerine iletilmiştir.

Böyle bir tabloda, bu başbakanın çıkıp “Amerika’nın PYD’ye gönderdiği silahları vururuz” demesi, ne kadar inandırıcı ve ikna edici olabilir ki?

BÖLGE SAHİPSİZ DEĞİL

Türkiye, Irak’ın özel durumu, hava kuvvetlerinin çapsızlığı, ülkenin parçalanmışlığı nedeniyle Irak Kürdistan’ında istediği hava harekatını yapıyor.

Suriye’de durum artık öyle değil.
 
Rusya devreye girmeden önce, Türk Hava Kuvvetleri sınırda keyfince uçuyor, sınıra yaklaşan Suriye uçak ve helikopterlerini vurarak bölgedeki başta IŞİD olmak üzere köktendinci unsurlara koruma sağlıyordu. Ayrıca bölgedeki uçuşlar sonucu bu güçlere istihbarat bilgisi verdiği de tahmin edilmelidir.

Durum artık öyle değil.
 
Suriye sınırı şu anda Rus uçaklarının fiili kontrolünde ve bölgeye yaklaşan Türk Hava Kuvvetleri uçakları ya Rus uçakları ya da yer savunma sistemleri tarafından düşman kabul ediliyor. Rusya, radarlarını Türkiye uçaklarına kilitleyerek bölgenin artık sahipsiz olmadığını gösteriyor.

MUHATAP ALAN YOK

Böyle bir tabloda, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta olduğu gibi hava saldırıları yapıp bölgede Amerika ve Rusya’nın açık müttefiki haline gelmiş Kürt güçlerini vurması kolay değildir. O yüzden Davutoğlu’nun açıklamaları da gerçekçi değildir.

Sabrının test edilmesi konusunda yüreği hayli geniş olan Davutoğlu, zaten uluslararası camianın muhatabı bile değildir. Durumu o kadar acıklıdır ki, Rusya Devlet Başkanı Putin, AKP’nin seçim zaferinden sonra Erdoğan’ı aramakta, Başkan Obama bölgedeki gelişmeler konusunda birini arayacaksa, Ak Saray’ı muhatap almaktadır. Davutoğlu’na ancak eskiden olduğu gibi, kimi ülkelerin dışişleri bakanları kalmaktadır. 

Unvanı başbakan olan Davutoğlu, bugüne kadarki eylem ve söylemleriyle bu makamın bugüne kadar olan gücünü koruyamadığını ortaya koymuştur. Davutoğlu, seçim derdinden fark etmemiş olabilir ama, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Rus meslektaşıyla yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamaya baksın: Suriye bütünlüğü bozulmayacak ve ülke laik kalacak. Mesajın hedefi çok açık. Tabii anlayana…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums