IŞİD’e hoşgörüyle bakanlar sorumlu!

  • 13.10.2015 00:00

 IŞİD’i; öfkeli Sünni gençler olarak görenler, MİT TIR'ları ile taşınan füze ve silahların kime gittiğini izah edemeyenler, Esad’ın düşmanı herkes dostumdur zihniyetiyle hareket edenler, elinizde Ankara’da ölen insanların kanı var.

 
PYD’yi IŞİD’den tehlikeli gören, bunun sonucunda her gün onlarca Kürdü gözaltına alırken IŞİD’e göstermelik operasyonlar yapan, gözaltına aldığı 
3-5 kişiyi de bir-iki gün sonra bırakanlar, elinizde bu insanların kanı var.

Türkiye’nin Siyasi İslamcı iktidarının Sünni temele dayalı bir mezhep politikası izlemesinin ağır bedelini ödüyoruz. Başbakan bir zahmet açıklasa da, Türkiye’nin IŞİD’le mücadele kararı aldığı günden bu yana kaç kişinin tutuklandığını öğrensek.
 
Amerika ile İncirlik için vardıkları anlaşmadan sonra bile IŞİD’e 3-5 hava harekatı yapan Ankara, bu kafa kesici örgütü hiçbir zaman gerçek düşman görmedi. Devlet kadroları, bütün enerjisini Erdoğan muhalifleri Kürtleri takip için kullandı.
 
DEVLETİN HOŞGÖRÜSÜ...
 
İslami terör örgütlerinin sıkı takipten çıkarılması sonucu IŞİD, HDP’nin hemen her büyük kitlesel eyleminde bomba patlatıp can alabildi. Diyarbakır’dan başlayıp Ankara’da devam eden bu zincirin nedeni sadece istihbarat zafiyeti ile izah edilemez. Olayın temelinde, güvenlik güçlerinin İslami terör örgütlerine hoşgörülü yaklaşımının da payı vardır.

Türkiye tarihinin bu en kanlı eylemi, AKP’nin geliştirdiği yeni atmosferde gerçekleşmiştir. Patlamadan sonra Konya’da yapılan operasyon da göstermeliktir ve bu kişilerin çoğunluğu da serbest kalırsa, kimse şaşırmayacaktır.
 
IŞİD, canlı bombadan canlı bombaya gündeme gelen, sonra unutturulan bir örgüttür.
 
Sultanahmet’ten itibaren bu örgütün Türkiye topraklarında yaptığı her eylem yayın yasağı kapsamına alınmış ve gündemden düşürülmüştür. Bu örgütle, tarihi eser kaçakçılığından petrol ticaretine uzanan bir yelpazede ilişkiye girildiği ve gerçek anlamda mücadele azmi olmadığı ortada.
 
ÖRGÜTE SEMPATİ VAR...
 
Devletin çivisinin çıkmasının bir başka örneğini görüyoruz. Diyarbakır ve Suruç’tan sonra böyle bir saldırıya uğraması muhtemel Ankara eylemi sonucu bakanların çıkıp 'zaafiyet yok' demesi tam bir aymazlıktır.

Zaafiyet vardır ve bu, Türkiye’yi şu anda yöneten anlayışın, İslami teröre yaklaşımından kaynaklanmaktadır.
 
Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’nun IŞİD'in eline düşmesi de bu zihniyetin açık bir sonucudur, Diyarbakır’da, Ankara’da, Suruç’ta patlayan bombalar da...
 
PKK ve PYD ile savaşan bu örgüte sempati olduğu ortada. Kobani'nin Kürtler yerine bu örgüt tarafından yönetilmesinin tercih edildiği gün gibi aşikar. Bugün de Ceraplus’a kadar olan bölgeye PYD’nin girmesine karşı konulmasının asıl nedeni bu.
 
Türkiye’yi Siyasi İslamcı yönettiği sürece bu anlayış değişmeyecek ve benzer kanlı saldırılara hedef olmaya devam edeceğiz. Bu tabloda IŞİD’in sürekli HDP mitinglerini hedef alması tesadüf değildir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums