Sansür sizi kurtaramaz hesabını vereceksiniz

  •  

Muz cumhuriyetinde olmayacak işler oluyor 100 yaşına dayanmış cumhuriyette. Bir savcı yazıyor, sahibi belirsiz, kontrolü AKP’nin elinde olan televizyon kanalları, Türkiye’nin en büyük televizyon platformundan çıkarılıyor.

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu’nun ardından Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV gibi televizyon kanallarına yönelik sansür başlattı ve bu kanalları platformdan attı.

Teknolojinin bugün ulaştığı çağda, özellikle büyük kentlerde yaşayan insanların televizyonlarını Digitürk, D-Smart gibi platformlar üzerinden izleyebildiği bir dönemde bu açık bir anayasa ihlalidir.

 Bir darbe ürünü olan ve özgürlükleri kısıtlamayı amaçlayan Anayasa’nın 28’inci maddesinin hükmü şöyle: "Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz."

 SEÇİM ENDEKSLİ HAMLE...

 Bunu, bugünün teknolojisiyle aynen televizyona da uyarlayabilir ve bu kanallara yapılan uygulamanın açıkça anayasa ihlali olduğu sonucuna varabiliriz. Darbe anayasası bile basına müdahaleyi mahkeme kararına bağlamış:

 "Türkiye’de yayımlanan süreli yayınlar, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel ilkelerine, millî güvenliğe ve genel ahlâka aykırı yayımlardan mahkûm olma halinde, mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılabilir."Seçime bir aydan az bir süre kala, AKP’den ve Saray’dan bağımsız bir çizgi sürdüren ve CHP, MHP ve HDP’nin seslerini duyurmaya çalışılan bu kanallar başta büyük kent seçmeni olmak üzere milyonlarca insanın ulaşımına kapatılmıştır.

 Keyfi, AKP’nin seçim başarısına endeksli, AKP’ye direnenleri cezalandırma amaçlı bir girişim. 1 Kasım’da Meclis çoğunluğunu elde etmek, AKP grubu için artık açık bir ölüm-kalım meselesine gelmiştir ve bütün bu hukuksuzluklar, hoyratlıklar bu yüzden yapılmaktadır.

 BİZ HANCIYIZ ONLAR YOLCU

 Korku dağları sardı, birer ikişer göçler başladı. 1 Kasım seçiminde AKP yine tek başına iktidarı kuramayıp Meclis soruşturma kurulları çalışmaya başlayınca seyredin paniği siz asıl.

 Geceleri yatınca korkudan uyuyamadıklarının göstergesi bu uygulamalar. Hesap verme gününün yaklaştığını hissetmenin dayanılmaz ağırlığı... Farklı toplumsal kesimleri birbirine düşürerek durumu idare etme sisteminin sonuna gelindi.

 Beş yıl öncesinin umut veren Türkiye'sinin yerini, demokrasi liginden düşmüş, hukuksuzluklarla öne çıkmış, Suriye’de batağa saplanmış, kendi halkına karşı açık şiddet uygulayan bir ülke almış durumda.

 Kim medyayı susturmak istiyorsa, saklayacak, gizleyecek, utanacak bir şeyi vardır. Özgür medya; suçluların, yolsuzluğa bulaşanların, demokrasi yolundan sapanların korkulu rüyasıdır.

 1 Kasım’a az kaldı ve tünelin ucunda ışık göründü. Biraz daha sabredecek, biraz daha fazla direneceğiz. Bizler hancıyız, onlar yolcu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums