AKP’nin sandıkla oyunu demokrasiyi ateşe atar!

  • 24.09.2015 00:00

 AKP’nin düşük, HDP’nin silme oy aldığı bölgelerde valiler başvuruyor, Yüksek Seçim Kurulu sandıkların taşınmasına karar veriyor. Sadece Cizre’de 50 bin kişinin oyunu oturduğu yere uzak bölgelerde kullanmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

 Sayımda hile, sonuçları belirli bölgelerde manipülasyon AKP’nin bildiğimiz hileleriydi. Cihan Haber Ajansı’nın sandıklara sokulmama kararının ardında da, tüm Türkiye’de organize bu ajansın, tecrübesiyle hileleri tesbit etmesini önlemekti.

 Yine de sonuçta Türkiye’nin genelinde sandığın meşruiyetini zedelemeyecek, büyük çoğunluğun itiraz etmediği bir sonuç çıkıyordu. Artık o noktayı geçiyoruz.

ANKETLERE GÖRE AKP ERİYOR

Yapılan araştırmalar, AKP’nin bölgede hızla eridiğini, 7 Haziran’da yüzde 35 civarında olan bölge oyunun yüzde 26’lara düştüğünü gösteriyor. Bölgede bu kadar zayıflamış bir partinin tek başına iktidar olması mümkün değildir. Onun için devletin gücü devreye sokuluyor ve taşımalı sandık sistemi uygulamaya konuluyor.

Amaç, seçmenini taşıyacak maddi kaynak ve organizasyona sahip olmayan HDP’yi baraj altı bırakmak, AKP seçmenini de devletin imkanlarıyla sandığa götürüp oyunu kullandırmak.

ÇOK AÇIDAN SAKINCALI...

Başarılı olduğu ve HDP binbir hile, baskı yöntemiyle baraj altında bırakılırsa, bölge halkının önemli bir kesimi, özellikle gençler Kürt Sorunu’nu demokratik yöntemlerle çözme konusundaki umudunu tamamen kaybedecek, silahı tek çözüm yolu olarak görenlerin sayısı artacaktır.

PKK hiçbir özel çaba harcamadan kadrolarını binlerce yeni gençle dolduracaktır. PKK’ye karşı mücadelede, bugüne kadar yurt içinde 1300’e yakın militanın öldürüldüğünü iddia eden devlet yetkilileri, bu cenazelerin nerede ve nasıl toprağa verildiği konusunda bilgi vermiyorlar nedense.

SANDIĞA MÜDAHALE TEHLİKELİ

Evet, PKK’nin özellikle Irak Kürdistan’ında ciddi sıkıntıda olması ihtimal dahilindedir ama kanıtlanması olanaksız rakamların en yetkili ağızlardan bol keseden sarf edilmesi, devlete güveni daha da zedeleyecek bir durumdur.

Sandığa müdahaleye dönersek, milliyetçi-muhafazakar, hatta ulusalcı kesim Kürtlerin Meclis dışında kalmasından memnuniyet duyacak olsa bile unutmamalıdır ki, sandığa müdahale bir kez kabul edildi mi, arkası gelir. Bugün Kürtlere karşı yapılan müdahalenin yarın diğer muhalefet partilerine karşı yapılmayacağının garantisi yoktur.

Türkiye, 100 yılı aşkın süredir tartışmalı da olsa sandığa saygı göstermiş bir toplum oldu. Kürtleri Meclis dışı bırakma aşkıyla bu saygıyı ortadan kaldırmak, doğrudan demokrasinin altını oymak demektir.

Böyle bir gelişme, Türkiye’yi uluslararası arenada daha da yalnızlaştırmakla kalmayacak, Kürt Siyasi Hareketi’nin şu anda zirvede olan saygınlığını pekiştirtecektir.

Çözüm Meclis’te diyor ve buna yürekten inanıyorsanız, Kürtlerin sorunlarını Meclise taşıması ve orada çözüm aramasının yolunu kesmeyin.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums