Gül faktörü ve AKP’nin parçalanma ihtimali

  • 22.09.2015 00:00

 Teröre karşı olduğu iddia edilen AKP mitingine Cumhurbaşkanı’nın ağzından 550 “yerli ve milli” milletvekili çağrısı yapıldığına tanıklık ettik. Yani, HDP adayları milli ve yerli değil. Türkiye’ye çağ atlatan Erdoğan’ın başkanlık hayaline taş koyuyor ve AKP’nin tek başına iktidarını engelledikleri için gayri-milliler.

Aldıkları her oy, çıkardıkları her vekil birilerinin korkulu rüya görmesine neden oluyor.

Aklın Türkiye siyaseti demeyelim de, AKP saflarını terk ettiğinin en açık göstergesi. Türkiye nüfusunun en az yüzde 20’sini Kürtler’in oluşturduğu bir gerçek. Şimdi bu halkın bağrından çıkmış ve bölgenin sorunlarını Meclis’te çözmeyi amaçlayan bir parti ve onun temsilcileri, devletin en tepesi tarafından “gayri-milli ve gayri-yerli” ilan ediliyor.

Belli ki, Necmettin Erbakan’ın kıymetini bilememişiz. O hiç olmazsa, motorun yerlisi ve millisini istiyordu. AKP döneminde iş vekile kadar vardı.

TAHAMMÜL SINRLARI AŞILDI...

Gültekin Avcı’nın gazete yazılarından terör örgütü suçlamasına muhatap kalıp tutuklanması, Boydak ve İpek Grubu’na yönelik baskı ve baskınlar akıl dışılığın açık göstergeleri. Muhafazakar kesimin buna daha uzun süre tahammül etmesi kolay değil.

Abdullah Gül’ün NTV’ye çıkıp ‘Ben buradayım’ demesi o açıdan anlamlı ve önemli. Yeniden hukuku, Avrupa Birliği standartlarını hatırlatması, farklı düşünenlere hoşgörü göstermek gerektiğini anlatması önemliydi. Çünkü Saray’ın politikaları ve toplumun her kesimiyle kavgaları, ülkeye gerçek hedefini unutturdu.

AKP bu seçim döneminde Kürt karşıtlığı üzerine bir siyaset izleyecek.

O açık. Bu partinin artık Doğu’dan oy alması imkansız. Bu dil, AKP’nin bölgede kalmış 3-5 oyunu da bitirmekle kalmayacak, Türkiye’nin Batısı’ndan gelen partilerin inandırıcılılarını da sıfırlayacak.

MUHAFAZAKARLARIN HEYECANI...

AKP ne derse desin, Kürt meselesi heyüla gibi ortada duruyor. Bu meseleyi barışçıl yöntemlere çözememiş bir Türkiye’nin güçlü bir hukuk devleti olması, Avrupa Birliği standartlarını yakalaması ve ekonomisini güçlendirmesi mümkün değildir.

AKP, bu meselenin çözümünde inandırıcı bir taraf olamaz. Kendi can derdine düşmüş, Kürtleri ötekileştirici bir dil kullanmaya başlamış bir partinin böyle bir rol oynaması da beklenemez.

Beklenmesi gereken ve gerçekçi olan, AKP’nin yaşayacağı bir seçim yenilgisinin ardından Abdullah Gül’ün devreye girmesi ve gerçek bir muhafazakar demokrat parti kurmasıdır. AKP’nin artık kirlenmiş yapısı maalesef ona bu partiyi yeniden ayakları üzerine kaldırma şansı vermeyecektir.

Anadolu'nun muhafazakar demokratları, 2002’deki gibi bir reform hareketini heyecanla beklemekte. Otoriter rejimde acı çekmiş, bedel ödemiş herkes böyle bir hareketin beklentisi içinde.

Abdullah Gül, kendisini bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı yapmış bir topluma borçlu. Görevden kaçamaz. Yeni bir reform hareketinin liderliğini üstlenmek zorunda. Kurtuluş orada.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums