Saray'ın kâbusu: HDP hâlâ yüzde 13

  • 16.09.2015 00:00

 Selahattin Demirtaş’a ‘Katil’ dediler, HDP’yi ve bu partiye oy verenleri PKK ile bir tuttular, montaj fotoğraflarla manşetler attılar nafile. “Seni Başkan yaptırmayacağız” diye yola çıkan barış cephesinde bir gedik açamadılar. Bu sıkıntılı dönemde ahlaki duruşuyla öne çıkan Metropoll Araştırma Şirketi’nin 2-5 Eylül tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre, AKP yüzde 41, HDP yüzde 13 oy seviyesinde.

 Yani..

 7 Haziran’dan bu yana barış cephesinde değişen bir şey yok.

 Müzakere masasını devirmeniz, verilen şehitler, öldürülen siviller, Türkiye’nin dört bir yanında eşgüdüm içinde HDP ve Kürtlere yönelik saldırılar, medyaya gözdağlarınız işe yaramadı.

Siz savaş dedikçe “Barış” diye haykıran, Ankara’ya da Kandil’e de “Elinizi silahlardan çekin” çağrısı yapan Demirtaş’a güven sürüyor.

 HDP yüzde 13 oyunu koruduğu veya arttırdığı sürece Saadet ile yapacağınız ittifak da yaranıza merhem olmayacak ve yine tek başına iktidar olamayacaksınız, bu halk yine seni Başkan yaptırmayacak.

 YANLIŞLARIN HESABI SORULACAK

 1 Kasım’da yine dört partili bir Meclis, yaptığı hatadan ders çıkarmasını umduğumuz bir muhalefet ve hesap sorma devri olacak.

 Meclis’le birlikte kurulacak komisyonlar, örttüğünüz tüm dosyaları açacak. Bugün sırtını iktidara dayayıp keyfi uygulamalara giden bürokrasiden yanlışlarının hesabı sorulacak.

 Bunun korkusuyla halkı, muhalefeti, sesini yükselten herkesi yıldırmak, sindirmek istiyorlar. İstedikleri çizgiye gelmeyen Hürriyet Gazetesi’ne ekiplerini gönderip terör uyguluyorlar. İsyan eden Hürriyet yöneticileriyle “Ne kıymetli camınız varmış” diye alay ediyorlar. Nokta Dergisi’ni hukuk dışı yöntemlerle basıp dergiye el koyuyorlar. En küçük eleştiriye dava açıp şehit yakınlarını bile tutuklatıyorlar.

 Çünkü korkuyorlar.

 Hesap verme saatinin yaklaştığını gördükçe paniğe kapılıp baskıyı artırıyorlar. Ama siyasi mühendislikleri, baskıları, ittifak hesapları sonuç vermiyor. Gittikçe bozulan ekonomi, geleceğe duyulan güvensizlik artık AKP ve Saray devrinin kapandığını gösteriyor.

 DEVLET AKLI DEVREYE GİRER...

 Endişem, hesap vermemek için çılgınlıklar yapmaları ve ülkeyi içinden çıkılmaz kanlı bir iç savaşa sürüklemeleri. Tek kurtuluş umutları bu çünkü.

 HDP’yi hile hurda ile baraj altı bırakmayı denerlerse tam da bu olur. Cizre’deki gelişmeler gösterdi ki, Kandil’in çağrılarına rağmen Kürt halkının umudu parlamenter sistem.

 Cizre’de yapılan hukuk dışı uygulamalarına rağmen bölge halkı sokaklara dökülmedi, iç savaş görüntüleri yaratmadı. Ancak, HDP hukuk dışı yollarla baraj altında bırakılırsa bu tablo 180 derece değişir.

 Sağlıklı bir ortamda yapılmayacak seçime bir de hile karışırsa, bölge halkının sisteme güveni kalmaz ve bunun bedelini hep birlikte öderiz. Devlet aklı varsa, devreye girer herhalde.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums