Cumhur’un başkanı olamadın! Nokta…

  • 29.08.2015 00:00

 Levent Üzümcü durumu güzel özetlemiş: “Ben senin Cumhur’un değilim, sen de benim başkanım değilsin.”

Türkiye’nin yüzde 60’ından fazlasının ruh hali böyle. Saray’daki Sultan’ı tanımıyor, itibar etmiyor. O da bunun farkında, kazanamadığı saygıyı insanları hakaret davalarıyla tutuklatarak kazanmaya çalışıyor.

Üzümcü’nün şu sözleri çoğunluğun ruh halinin ifadesidir: “Ne ben onun cumhuruyum ne de o benim başkanım. Ben onun cumhuru değilim, onun milli iradesi ben değilim. O da benim başkanım değil. Beni kendi cumhuru olarak görmeyen bir başkan benim umrumda değil. Bu ülkenin geleceğini, umudunu içinde barındıran insanlara bangır bangır ‘vatan haini’ dedi. Kimse kendini kandırmasın.”

ELLERDE OYUNCAK OLMAK....

Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan en çok dava açılan, en çok insan tutuklanan ülkeler arasında birinciyizdir.

Ama zorla güzellik olmuyor.

Bu sıkıntı sadece Türkiye halkı ile de ilgili değil artık. Tüm dünyada gerçek böyle. Yolsuzluk, hukuksuzluk, keyfilik ve IŞİD’cilik damgasıyla yıpranmış bir imajın itibar görmesi mümkün değildir.

Bu unsurlarla zayıflamış bir iktidarın uluslararası güç merkezlerinin elinde oyuncak olması kaçınılmazdır. Bütün gelişmeler bunun böyle olduğunu gösteriyor.

Bakın artık ne Mursi diyor, ne İsrail…

Üst akıl söylemi çoktan unutuldu gitti. Washington’dan gelen bir uyarı ile balans ayarı yapılıyor ve taleplere anında evet deniliyor. “Washington bizim çizgimize geliyor” diyenler başta İncirlik Üssü olmak üzere askeri tesislerini paşa paşa Amerika’ya açıyor. Amerika’nın İncirlik’ten kalkan uçaklarla YPG’yi IŞİD’e karşı koruyup kollamasını sineye çekmek zorunda kalıyor.

KIZMA GERÇEĞİ KABUL ET...

Elin zayıfsa, pazarlık gücün olmaz.

Yakında IMF’nin eline düşmek zorunda kalacak ekonomisi, sıfırlanmış itibariyle ne pazarlık gücün olacak ki.

Kürtler artık yüzünü görmek istiyor, Aleviler’in duyguları çok net, Hizmet mensuplarını kırıp geçiriyorsun, mini etekliyi, içki içeni, özgür olanı sevmiyorsun. Bir grubun cemaat lideri olabilirsin ama Cumhur’un ekseriyetinin başkanı olmuyorsun, olamıyorsun.

İstediğin kadar dava aç, istediğin kadar hapse attır. Cumhur’un kahir ekseriyetinin fikri, duygusu değişmeyecek ve bu tabloda o sayı her geçen gün artacak.

O Saray’da çevrendeki küçük bir grup, havuz medyan, emir erlerin gösterir sana istediğin itibarı. Kızma, gerçeği kabul et.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums