Baransu'ya işkenceyi görmezden gelmek

  • 4.02.2015 00:00

 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarıyla MİT TIR’ları skandallarını Cemaat’e bağlayan AKP, Paralel Yapı olarak ilan ettiği eski yol arkadaşlarına savaş açtı. Sonuçta Ergenekon davası sırasında kahraman ilan edilenler birden sınıf değiştirdi ve hain kategorisine layık görüldü.

 Darbeciler sınıf atlayarak AKP’nin mücadelesinin yeni yol arkadaşı oldu. Ergenekon ve Balyoz davaları için özür dilenip gönül alındı yeni davaların savcısı olunmaya soyunuldu.

 Sulh Ceza Hakimlikleri sistemiyle AKP’nin sıcak bakmadığı isimler birer ikişer cezaevinin yolunu tuttu. Bunlardan ikisi bizim meslekten; Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu. Hidayet Bey düş işlerinden içeride. Dizi yoluyla darbe yapmaktan suçlanıyor.

 Mehmet Baransu ise her şeyden sorumlu. Hakkında açılmadık dava kalmayacak gibi görünüyor. Sonunda Roboski’nin bombalanması sorumluluğu da onun üzerine kalırsa şaşırmamak lazım.

 NE OLURSA OLSUN GAZETECİ

 Cemaat’in öfkeli ve isyankar kanadının temsilcisi olarak parlayan Baransu, sert üslubu nedeniyle epey düşman kazandı. Benimle de 3 Temmuz sürecinden kaynaklanan bir kavgası oldu.

Bu tavrı nedeniyle olsa gerek, medyanın genelinin görmezden geldiği, uğradığı muameleye sessiz kaldığı bir isim oldu Baransu.

 Cezaevindeki koşullarının nasıl olduğunu gazete sayfalarından okuyorsunuz. Bir intikam operasyonunun kurbanı olan Baransu’nun direnci kırılmak, kişiliği yok edilmek isteniliyor. Ramazan ayında bir Müslümanın diğerine layık görmeyeceği bir muameleye tabii tutuluyor. Ailesi ile görüşmesi her fırsatta engelleniyor ve yalnızlığa mahkum ediliyor.

 Aklımızda tutmamız gereken gerçek şudur: Dünya görüşü, üslubu ne olursa olsun, Mehmet Baransu gazetecidir. Tıpkı Hidayet Karaca gibi. Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu 10 kadar gazeteci, mesleklerini icra ettiği için demir parmaklıklar arkasında.

 ÜST SIRALARA TIRMANIŞ...

 Haklarında MİT TIR’ı haberi yapmak, Cumhurbaşkanı’na hakaret etmekten dolayı davalar açılmış gazetecilerin sayısını net olarak bilen kurum ve kişi yok galiba.

 Sadece mesleğini yaparak iktidardakileri rahatsız ettikleri için ibret olsun diye susturulmak istenilen bir mesleğin temsilcileri ciddi hapis cezalarıyla karşı karşıya.

 Medya patronlarının devlet imkanlarından yararlandırılıp veya mahrum bırakılıp teslim alındığı bir ortamda, gazetecilik mesleğine sahip çıkmaya çalışan kişiler yargı yoluyla veya işlerinden edilerek cezalandırılıyor.

 Havuz Medyası dışındaki herkes bu uygulamadan nasibini alıyor maalesef. Türkiye bu nedenle, özgür olmayan ülkeler listesinde her yıl daha üst sıralara tırmanıyor.

Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu, halkı seçimle işbaşına gelen yöneticilerin eylemlerinden haberdar eden özgür bir medyadır. Yasaların dışına çıkarak kendilerini zenginleştiren siyaset sınıfının en büyük korkusu da böyle bir medyadır. Baransu, gazetecilik yaptığı için cezaevindedir. Bu da iktidarın açık bir ayıbıdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums