Yandaşlar '4 bakanı verelim' bitsin diyor!

  • 21.06.2015 00:00

 Dört bakanla ilgili yolsuzluk kayıt ve iddialarının ortaya döküldüğü 17 Aralık dosyası önemli. Bir takım siyasilerin kamu gücünü kullanarak kendilerine ve yakınlarına nasıl zenginlik yarattığının kayıtları var o dosyalarda.

 Ahmet Davutoğlu başbakan olduktan sonra adı geçen dört bakanı Yüce Divan’a sevk etmek, siyasette şeffaflık yasası çıkarmak gibi iyi niyetli bir takım girişimlerde bulundu. O zamanki Başdanışmanı Etyen Mahçupyan üzerinden yolsuzlukların varlığını kabul etti.

 Ama o kadar…

 Erdoğan bu noktada taviz vermeden durdu. Bakanların Yüce Divan’a sevki gerçekleşmediği gibi, Mahçupyan yaş haddinden emekliye sevk edildi. Sonuçta dava dosyaları kapatıldı, yolsuzlukları ortaya çıkaran polis, savcı ve olayın üzerine giden hakimler tutuklandı.

 Bugün gelinen noktada AKP tek başına iktidar kurma noktasından uzak. Meclis’teki sandalye sayısı komisyonları geçmişte olduğu gibi keyfi bir şekilde yönetme imkanı vermiyor.

 DOSYALAR AYRILACAK MI...

 Burada 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları devreye giriyor. Olası bir koalisyonda bu soruşturmaların akibeti ne olacak? Bu kritik duruma ‘Havuz’un cici demokratları bir çözüm bulmuşlar belli ki… Çözüm 17 Aralık’ın soruşturulması, 25 Aralık’ın ise hasıraltı edilmesi.

 Oysa 25 Aralık soruşturması devletin zirvesini ilgilendirmekle kalmıyor, ortada dolaşan iddialar bu dosyanın inanılmaz büyüklükte olduğunu gösteriyor.

 Hiç bir partinin AKP ile ‘‘17 Aralık’ı aydınlatalım, 25 Aralık’ı uyutalım’’ diye bir anlaşma yapması mümkün değil. Onlar yapsalar bile, Meclis grubu gizli yapılacak oylamada bu kararlara uymaz, uyamaz.

 Koalisyon yolsuzluk soruşturmalarında adı geçenler için büyük bir risk demektir. Hele Adalet Bakanlığı’nı koalisyonun küçük ortağı alırsa ki, yolsuzlukla mücadele konusunda samimi olan her lider ve partinin bu konuda ısrarcı olması gerekir.

 DEVLET İMKANLARI YOKSA...

 Yakınlarının Meclis Komisyonu’nda sorgulanması, sert sorularla hırpalanması ve yargı önüne çıkarılması anti-demokratik yapıdaki hiç bir güçlü liderin kabul edeceği bir durum değildir. Koalisyon ülke için faydalı, kimileri için çok zararlı olabilir.

 Zaten Hürriyet’in haberi doğruysa, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisi fesih yetkisini bir an önce alabilmek için hükümet kurma görevini Meclis Başkanlık Divanı oluşmadan Davutoğlu’na vermeyi planlıyor.

 Bunun anlamı ‘‘Ya benim şartlarımda koalisyon ya da erken seçim’’ demektir. 15 Kasım’da erken seçim isteyen MHP Lideri Bahçeli blöfü görmüş durumda.

 Şartlar değişmedikçe AKP’nin 7 Haziran’da aldığı oyu artırmasını sağlayacak bir tablo söz konusu değil. Bu seçimde devlet imkanlarını 7 Haziran’daki kadar pervasızca kullanamazsa, oyları düşebilir bile.

 O zaman bir başka oyun planı var. Havuz Medyası’nın manşetleri bu planı işaret ediyor. O planın devreye girmesi ise ülkenin felaketi demek açıkçası.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums