AKP ile tek tipçilik HDP ile çoğulculuk

  • 2.02.2015 00:00

 Türkiye gerçekten de tarihinin en kritik seçimine gidiyor. Hafta sonu ülkenin kaderini belirleyecek bir seçimde oy kullanacağız. Sandıktan çıkacak sonuçlar sadece iktidarı belirlemeyecek, nasıl bir ülkede ve nasıl bir sistemde yaşayacağımızı da tayin edecek:

Tek adama ve aileye dayalı bir sistem olacak mı?

 Hukuk ve yargı sistemi keyfilikle devam edecek mi?

 Kürtlerle barış ve huzur içinde refaha yürüyecek miyiz?

 Batı ittifakı içinde devam edecek miyiz?

 Komuşularımızın iç çatışmalarına taraf olacak mıyız?

Kızlarımız köle olarak mı, eşit, özgür bireyler olarak mı yetişecek?

 Alevisi, Kürt’ü, Sünnisi, eşcinseli, kimliği sorgulanmadan eşit yurttaş olacak mı?

 Bu sorular elbette artırılabilir. Sorular ne olursa olsun cevap aynı. AKP bu seçimden başarılı çıkacak olursa, Türkiye’nin laik, demokratik bir hukuk devleti olma şansı ayakkabı kutularındaki paralar gibi sıfırlanacak.

 KAYIPLARA YENİLERİ EKLENECEK

Şeffaf olmayan, medyası bastırılmış, özgür düşüncesi sürekli tehdit altında yaşatılan, çevresi yağmalanan bir ülke olma yönündeki sürece son nokta bu şekilde konulmuş olacak.

 Bu akıl dışı gidişattan ekonomi de payını alacak ve yoksulun yoksullaşma süreci, zenginin varlığına varlık katma dönemi ağırlaşarak devam edecek. Ne Afyon’da kışlada patlayan bombalar sonucu ölen askerlerin, ne Soma’da kıyıma uğrayan işçilerin hesabı sorulacak. Bu kayıplara yenileri eklenecek.

 CHP ve MHP’nin alacakları oylar bu gidişatı tek başına durdurmaya yeterli değil. Türkiye’nin demokrasiye dönüş yapabilmesi, barışı inşa edebilmesi için HDP’nin barajı aşması şart.

 HDP’nin başında Türkiye’nin uzun yıllardır hasretini çektiği bir lider var. Esprili, sakin, yetenekli bir isim. Toplumun her kesimini, dindarı da, ateisti de kucaklayan nitelikte.

 ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GEKECEK

 Sokakta konuştuğunuz yılların Atatürkçülerinin bile aklını çelmeyi başarmış bir isim. Sadece Erdoğan karşıtlığı değil bu kesimi HDP’ye çeken. Demirtaş’ın güven veren kişiliğinin de payı büyük bu durumda.

 HDP’nin son mitinglerinde kimi katılımcıların Türk bayrakları taşıyor olmasının bölücülük kuşkusu taşıyan kesimleri de rahatlatacağı mutlak bir gerçek.

 HDP, Türkiye’nin istikametini belirleyecek bir konumda. Alacağı her bir oy, Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olmasını sağlayacak, barışı güçlendirerek inşa edecek ve ayrıcalıklı siyasi yapıya son verecek.

 Gezi'de ölenlerin hesabını sormak için de, Soma'da can verenlerin hesabını sormak için de, 17-25 Aralık’ın üstüne gitmek için de AKP’nin yargıdaki hakimiyetini yıkmak şart.

 Türkiye bağımsız ve tarafsız bir yargıya kavuşursa, bunu yeni bir anayasayla sağlam temellere bağlarsa, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Sandık başında oyunuzu atarken bu gerçeği aklınızda bulundurun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • osman kılın.
    osman kılın.
    5.01.2014 11:00

    Doğruların içine "Erdoğancılığını" da katıp pazarlıyor

  • hasan ali ÖZKÖK
    hasan ali ÖZKÖK
    4.01.2014 18:20

    ayakkabı kutusu çok zorunuza gitmiş olmalı ki,köpürmüsünüz.o kutunun neleri ifade ettiğini daha anlayamamışsınız.herhangi bir zihniyetin tetikçisi olabilirsiniz.ama doğruları anlatmak sizin göreviniz olmalı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums