Savcılara tutuklama kararı Havuz'dan

  • 14.05.2015 00:00

 Sabah Gazetesi’nin manşeti ''Silivri Gözüktü'' idi. Hakim ve savcıların Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla meslekten ihracını böyle değerlendirmişti. Normal karşılamak lazım. Hukukun ayaklar altına alındığı bir ülkede, havuz medyasının ipliğini pazara çıkaranların başına bu işlerin gelmesi kaçınılmaz.

Bu ülkede Roboski, Hrant Dink, Reyhanlı, yolsuzluk, Soma gibi davalar ya hiç ilerlemez ya da ağır aksak ilerlerken hanedana dokunanların anında yanması kaçınılmaz.

Türkiye dümeni kilitlenmiş bir tanker gibi açık denizlerde sürükleniyor. Bir devleti devlet yapan tüm kurum ve ilkelerin ayaklar altına alınmasının bedelini ağır bir biçimde ödeyeceğimiz kesin.

Devletin algısı öyle hale geldi ki, Libya’nın ayakta zor duran hükümeti bile bir Türk gemisini bombalamakta sakınca görmüyor. Cumhurbaşkanı’nın bu olay karşısındaki tek yorumu ise “Türk bayraklı olsaydı, sonuç farklı olurdu” olabiliyor. Saldırıda bir vatandaşının öldürüldüğünü görmezden geliyor.

KENDİ ÜLKENDE HUKUK YOK

Aynısı Mavi Marmara’da da olmuş ve vatandaşlarımızın öldürülmesini sineye çekmiştik. Obama’nın baskısı sonucu gelen geç bir özürle yetindik. Devletin gücünü ve itibarını koruyamayınca başınıza sık sık bu işlerin gelmesi kaçınılmaz.

Hukukun askıya alınması, devlet kurumlarının devreden çıkarılması, Libya’dan Suriye’ye kadar geniş bir bölgede başınızı derde sokacak işlere girip itibar kaybetmenize yol açıyor. Libya’nın uluslararası toplum tarafından tanınan yönetimi, Türkiye’yi uzun zamandır iç savaşın tarafı olmakla suçluyor.

Kendi ülkesinde hukuku ve adaleti sağlayamamış bir iktidar, Libya’da, Suriye’de düzen kurmaya çalışıyor. Ankara’nın Libya’da da, Suriye’de de kökten dinci İslamcı gruplara silah yardımı yaptığını artık sağır sultan bile biliyor.

Türkmenlere insani yardım adı altında gönderilen TIR’ların içinde ağır silah olduğu devletin resmi tutanaklarıyla tespit edildi. Sonra ne oldu? Ankara battaniye yüklü dediği TIR’ları aradığı için savcı ve askerleri casuslukla suçladı.

Adalet tarihimiz böylece battaniyenin de devlet sırrı olarak değerlendirildiğini görmüş oldu.

DEVLETİN CENAZESİ YAKIN...

Gücün kendinizde olduğuna inandığınız bir dönemde, freni patlamış kamyon gibi bodoslama gitmeniz normal. Ama ayağınız bir tökezleyince başınıza gelecekler de çok açık.

Suriye’de yaşanan yıkım ve kıyımın parçası olanların sonunda Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde hesap verecekleri bir gün gelecek. O mahkemede sadece Esad olmayacak. Ülkeyi yıkıma uğratan, kafa kesenlere silah gönderenler de olacak.

Koca bir devlet, bir ailenin oyuncağı olmuş durumda. Diplomatlar Washington’da Suriye’ye kara harekatı için kulis yaparken Genelkurmay Başkanı’nın sağlığı birden bozuluyor, Danıştay Başkanı kapılarını basına kapatıyor. HSYK, tarafsızlığını sorgulatacak kararları ardı ardına alıyor.

Böyle bir dönemde siyasiler Evren’in cenazesine katılsa ne olur, katılmasa ne olur. Devletin cenazesinin kaldırılmasına tanıklık ediyorlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums