Türkiye'nin değerli değil ama ''ayıp''lı yalnızlığı

  • 27.04.2015 00:00

 Ermeni ‘soykırımı’ tartışmalarının sürdüğü bugünlerde dış politikada yaşananlar, Türkiye’nin AKP iktidarı döneminde nasıl yapayalnız hale geldiğini, itibarsızlaştığını ve adeta şamar oğlanına döndüğünü ortaya koydu.

 Erivan’daki törenlere alternatif olarak düzenlenen Çanakkale’deki törene, evlatlarını orada kaybeden ülke temsilcileri dışında Afrika’dan yardıma muhtaç ülke liderlerini getirebildi AKP ve Sultan.

 Ülkenin muhalefetini bile davet etmedikleri bu törende kendileri çalıp kendileri oynadılar maalesef.

 Daha önce de yazmıştım, güçlü Batılı ülkeler stratejik çıkarları gereği yolsuzluk iddialarıyla zayıflamış, güç ve itibar kaybetmiş liderlerle çalışmayı tercih ederler. Çünkü elleri zayıftır ve direnir gibi görünseler de Yemen’den Ortadoğu’ya sonunda dediğinizi yapma noktasına gelirler.

 AYIPLI BİR YALNIZLIĞA DÜŞTÜK

 Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kıyasladığınız da bile uluslararası arenadaki siklet farkı ortaya çıkar. Biri insan hakları meselelerindeki duruşuyla saygınlık uyandırmış bir isim, diğeri insan hakları ihlalleri, yolsuzluk suçlamalarıya dünya medyasına manşet olmuş bir kişilik.

 Dünya kamuoyunda iki ismin 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarını yan yana okuduğunuzda, kimin ikna edici olacağını tahmin etmek zor değil.

 Koskoca Dışişleri 17 Aralık’dan beri Paralel ile mücadele adı altında Hizmet okullarını kapatmakla görevlendirmiş bu anlayış, ülkeyi 12 Eylül darbe dönemindekine benzer değerli değil ama ayıplı bir yalnızlığa sürükledi.

 Amerika Başkanı Obama’nın ‘Soykırım’ dememesi için Dışişleri Bakanı’nı alelacele Washington’a gönderenler, açıklanan metni okuyunca belli ki gerçek bir şoka girdi. Obama, Soykırım dememiş ama Ermenilere yapılan muamelenin tam da bu olduğunu bütün çıplaklığıyla söylemişti.

 AKP ÇÖKÜŞE SÜRÜKLÜYOR...

 Enerjilerini Amerika’ya odaklamışlarken asıl gol Moskova’dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, 1915’i soykırım olarak nitelemekle kalmadı, Erivan’daki anma törenlerine bizzat katıldı.

 Papa’ya, Avrupa Parlamentosu’na diklenenler, Vatikan Büyükelçisi’ni geri çağıranlar, Amerika, Rusya, Almanya ve Fransa’nın açıklamalarına kuru bir Dışişleri açıklamasıyla cevap vermekle yetindi.

 Gelinen nokta, stratejik derinlik falan değil, koskoca bir yalnızlıktır. 4-5 yıl öncesine kadar bölgenin lideri gösterilir hale gelmiş Türkiye’yi baskı, zulüm ve yolsuzlukla eşdeğer hale getirmek az bir başarı değil.

 Türkiye ekonomisinden dış politikasına kadar her alanda tel tel dökülüyor. Paranızın itibarının dış politikanızdan farkı kalmamış. Gazetelerin haber portalları her gün doların Türk Lirası karşısına kırdığı rekor haberleriyle dolu.

 Bir ülke tüm değerleriyle yükselir ve çöker. AKP, üçüncü döneminde bu ülkeyi ahlaken, ekonomik olarak, dış politikada, özgürlükler alanında çöküşe soktu.

 Bu ülke bu kadar ağır bir yükü taşıyamaz. Değişim ve yenilenme zamanı geldi. Türkiye dünyada daha iyi bir yeri hak ediyor açıkçası.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums